Sue Carroll: Vän Paul O'Gradys hyllning till 'en stilig dam'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Sue Carroll med Paul O

Sue Carroll med Paul O'Grady



SUE var en elegant dam. Första gången jag träffade henne, på en fest i London, berättade jag för henne hur mycket jag tyckte om hennes veckoplats i NEWSAM.



Jag kunde berätta att hon inte riktigt trodde att jag någonsin hade läst ett ord av det och bara sa detta för att komma in i hennes bra böcker, tills jag citerade ett stycke hon hade skrivit den dagen.



Jag hade klarat testet och vi satte oss ner tillsammans och över ett par flaskor champagne tillbringade resten av natten med att sätta världen till rättigheter.

den trollande sanna historien

Det har varit många sena nätter under åren sedan dess.

Sue var en glädje att vara tillsammans med, artikulerad, extremt intelligent och innehavare av ett torrare än ett glas mousserande Dom Perignon.



Hon var en lysande journalist, en sann färgad i ullen Fleet Street-legend som arbetade hårt och spelade hårt och, trots att hon påstod att hon inte var imponerad av kändisar, var mycket respekterad bland showbusinessens led och fil.

strängt tävlande 2019 lista

Ännu viktigare, och det som alltid förekommit i hennes krönika, var att här var en författare som var mer än fullt medveten om vad som hände i den verkliga världen, en journalist som kunde känna med sina läsare, kom som hon gjorde från Newcastle.



Dottern till stolta, hårt framträdande arbetarklassföräldrar, hon förstod och talade sina läsares språk, och visste instinktivt vad de ville höra, och gav ofta en röst för dem som inte kunde göra det själva.

Sue kan vara extremt medkännande och kunna visa stor känslighet, men hon var också en tuff kaka, en järnhand i en sammetshandske som inte trodde på att dra hennes slag.

Hon sa alltid till det som det var och ljög aldrig, och om du hade turen att bli intervjuad av henne då var du alltid säker i vetskapen om att hon aldrig skulle sy dig.

The Lady, till skillnad från vissa av hennes samtidiga, var aldrig, någonsin en tik.

vad betyder 477

Veckan innan hon dog gick jag för att träffa henne och även om hon var väldigt skröplig och trött då ville hon höra alla de senaste nyheterna.

Nästa gång du kommer, sa hon, mellan syretyperna, tar vi ett gott glas champagne.

Jag fick aldrig träffa henne igen, men på nyårsafton kommer jag att öppna en flaska och rosta en mycket speciell dam som jag fick förmånen att få ringa till en vän.

Vila i frid Sue, jag kommer sakna dig.

sainsburys tv-erbjudanden 2018

Se Även: