Statens pensionsregel ändras för att börja nästa januari - kontrollera om de påverkar dig

Europeiska Unionen

Ditt Horoskop För Imorgon

den

Det är viktigt att kontrollera att du inte förlorar(Bild: Getty Images)



Regeringen har meddelat planer på att ändra hur statens pensioner beräknas för britter som förbereder sig för att gå i pension utomlands.



De viktigaste förändringarna, som träder i kraft från och med 1 januari 2022, påverkar om en person är berättigad till statspension eller inte.



Enligt de nya reglerna kommer brittiska medborgare som bor i Australien (före 1 mars 2001), Kanada eller Nya Zeeland inte längre att få räkna tiden de tillbringade utomlands som en del av kvalifikationsperioden för deras statspension.

För närvarande kan expats i dessa länder fortfarande få National Insurance -krediter medan de är utomlands, men regeländringen kommer att placera dem i samma grupp som de flesta andra länder - vilket innebär att utlandsperioden inte räknas till deras pensionskassa.

Förändringarna börjar nästa januari

Förändringarna börjar nästa januari (Bild: I bilder via Getty Images)



Regeringen konstaterar att förändringen kommer att påverka människor som flyttar att bo i EU, EES eller Schweiz och de som tidigare har bott i:

  • Australien, före den 1 mars 2001
  • Kanada
  • Nya Zeeland

Avdelningen för arbete och pensioner förklarar att du från och med nästa år inte längre kommer att kunna räkna perioder som bor i Australien (före den 1 mars 2001), Kanada eller Nya Zeeland, för att beräkna din brittiska statspension om båda följande gäller:



  • Du är medborgare i Storbritannien, EU eller EES eller schweizisk medborgare
  • Du flyttar för att bo i EU, EES eller Schweiz den 1 januari 2022 eller senare, inklusive om du flyttar för att bo i ett annat EU, EES -land eller Schweiz den 1 januari 2022 eller senare

Ändringen kommer att påverka dig oavsett om du har gjort anspråk på din brittiska statspension än, förklarar regeringen.

Din brittiska statspension kommer att beräknas, eller omberäknas om den redan är i betalning, med endast ditt brittiska folkförsäkringsrekord.

Stöd tillgängligt för att hjälpa små företag med Brexit -regler

Annonsörens innehåll från HM -regeringen

När organisationer fortsätter att anpassa sig till de nya reglerna finns det gott om hjälp att hålla ditt företag i rörelse.

Bege dig till gov.uk/transition för att få tillgång till information, steg-för-steg-vägledning och att använda verktyget Brexit Checker för att hitta personliga åtgärder för ditt företag.

Stödfonden för små och medelstora företag ger också upp till £ 2000 i finansiering för praktiskt stöd för att hjälpa små och medelstora företag att anpassa sig till nya regler när de handlar med EU.

Ta reda på om ditt företag är berättigat och ansök här .

James Andrews, chef för personlig ekonomi på money.co.uk , sa att personer som reser utomlands måste se till att de har en ekonomisk plan inför pensionen.

De senaste ändringarna av statspensionerna tjänar som en påminnelse om att du måste införa en övergripande ekonomisk plan om du tänker gå i pension utomlands, sa han.

Till att börja med kan processen att flytta dina pengar utomlands ta ganska lång tid, så det är bäst att börja så tidigt som möjligt.

I vissa länder kan du till exempel inte ens skapa ett bankkonto utan en bostadsadress där, så det kan vara värt att ansöka om ett förbetalt resekort eller löpande konto för att fungera som ett mellanrum medan du sorterar ut Ts och Cs.

Det snabbaste och enklaste sättet att skapa ett utländskt bankkonto är att prata med din befintliga bank för att se om de har närvaro utomlands - det kommer att göra det lättare att flytta dina pengar till ditt önskade land.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Den andra frågan som behöver noggrant övervägas är din kredithistoria. När du emigrerar flyttar din kredithistorik tyvärr inte med dig - vilket betyder att du kommer att börja helt från början.

Han sa att oavsett pension, expats bör se till att de har en ekonomisk buffert för att täcka dem under oförutsedda omständigheter.

Eftersom du kanske inte kan förlita dig på ett kreditkort eller kvalificera dig för ett lån, är det en bra idé att ha några nödkassor på plats för att se dig igenom eventuella ekonomiska svårigheter, tillade James.

Se Även: