Spandau Ballets Tony Hadley på förbannelsen att vara en hjärteknall: 'Vi blev mobbad överallt där vi gick'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Spandau balett 1983

Spandau balett 1983(Bild: Getty Images)



Åttiotalets hjärtrövare Tony Hadley hade så många erbjudanden från fläckiga fans att han skulle dricka sig i glömska för att motstå frestelsen att sova med dem.



Spandau Ballet -sångaren säger att på höjden av hans berömmelse var det enda sättet han kunde lita på sig själv att vara trogen sin första fru Leonie att gå på benders.



Det var alltid så många vackra kvinnor som kastade sig åt oss, säger han. En gång hade vi 40 modeller i vår hotellsvit - någon hade ringt en byrå och bjudit in dem.

Vi blev mobbade överallt där vi gick och det var tufft att motstå all den frestelsen, så det bästa var att bli så p ***** jag kunde inte ha gjort någonting ändå.

Han berättar hur han då hade en ung familj och ville upprätthålla vissa normer.



Tonys äktenskap med Leonie, mamma till hans tre äldsta barn, slutade så småningom - men han säger att han aldrig avvek under bandets storhetstid.

Nu lyckligt gift med PR-tjejen Alison Evers, har den 53-åriga poplegenden ytterligare två barn, Zara, sex och Genevieve, 17 månader.



Trots att han varit i branschen i 30 år nu avslöjar han hur han fortfarande står inför oändliga frestelser.

Välgörenhetsdagar är vilda, säger han och skrattar. Jag och Davina McCall stöder båda Action Medical Research och under evenemang står vi på toppbordet.

Det är som ett bröllop förutom att alla andra bord är fulla av 250 hemmafruar som gillar att äta lunch.

Tony Hadley

Tony Hadley (Bild: EMMA CATTELL)

De börjar väldigt lugnt och de är alla klädda till nio. Men så plötsligt börjar vinet rinna och volymnivåerna blir otroliga. De har varit kända för att plundra scenen när jag börjar sjunga.

Ingen har någonsin gett mig sina nycklar, men jag har fått kvinnor att säga: ”Hur är det?” Det är definitivt inte min idé om kul.

Men även om Tony aldrig har tyckt om den aspekten av rock'n'roll -livet, erkänner han att han inte var en helig helgon.

Jag gick över kanten när jag var i bandet, säger han. Jag gjorde många galna saker när jag hade druckit. En gång, på ett hotell, försökte jag hoppa från en balkong till en annan balkong och killarna var tvungna att fånga mig när jag höll på att hoppa av. Jag hade dött om jag hoppat.

kim kardashian nya sexband

En annan gång hoppade jag, berusad förstås, till en rörlig sportbil och rullade över motorhuven och bucklade den.

Jag har tur att killen inte sköt mig.

Han säger att han lyckades motstå droger och tillade: Jag har erbjudits dem massor av gånger men jag har aldrig rört dem. Jag är fascinerad av vad som får människor att vilja ta droger.

När du ser någon som fnyser en kö från en toalettstol är det grymt. Och jag förstår inte hur du kan knyta ett band runt armen och injicera dig själv.

Med andra bandkamrater Gary och Martin Kemp, Steve Norman och John Keeble hade Tony 23 hitsinglar, inklusive True, Gold och Through The Barricades. Spandau Ballet sålde 20 miljoner album världen över.

Men bandet splittrades rejält 1990 och en enorm kamp om låtskrivaravgifter hamnade i High Court 1999. Tony och Kemp -bröderna pratade inte med varandra på ett decennium. Bandet återförenades så småningom 2009.

Tjugo år med att hysa agg och 10 av att inte ens prata var konstigt, säger Tony. När jag ser tillbaka vill jag att vi aldrig skulle låta det komma till det stadiet. Vi var bara 16 när vi träffades, och när du blir äldre blir du mindre konfronterande. Hade jag haft min tid igen hade jag hanterat saker annorlunda.

Första gången för bandet skulle Tony få behåar och tröjor kastade på honom. Nu säger han att det är röda rosor och, bisarrt, kakor.

Jag sa en gång att jag gillade chokladkakor och nu får jag hela paket med dem kastade på mig på scenen, avslöjar han. Jag önskar att jag hade sagt att det var Cartier -klockor.

Fans brukade skriva kärleksbrev till mig, men jag har inte haft några äktenskapsförslag.

Det är lika bra eller så kan Ali ha haft något att säga om det.

Hon håller mig i kö, skrattar han. Och att ha barn i min ålder håller mig ung. Zara studsar av väggarna och full av energi, och Genevieve är på språng från den minut hon vaknar.

När jag träffade Ali blev jag upprörd om jag ville ha fler barn eller inte, men då blir man kär och det händer och det är fantastiskt. Att ha fem barn är som 'Wow'.

Att vara pappa till unga barn i hans ålder sätter honom i perfekt läge för att kommentera Simon Cowells förestående faderskap. Simon är en fantastisk kille och kommer att bli en fantastisk pappa, säger han. Han är i samma ålder som jag, och han kommer att ha mycket energi.

Tony Hadley deltar i Variety Club Showbiz Awards, på Grosvenor House

Med fru Ali (Bild: Getty)

Jag har träffat Simon några gånger genom det välgörenhetsarbete han gör, och han är jättebra med barn. Zara älskar honom.

Han har en fantastisk relation med barn.

Folk säger att 53 är för gammalt för att vara pappa, men jag tror inte det. Det är den input du har som gäller, och du är mer erfaren och världsmässigt.

Med planer på att släppa ett nytt soloalbum till hösten och turnédatum för oktober, finner Tony fortfarande tid att vara en praktisk pappa.

Han medger att saker och ting var annorlunda när hans äldre barn - Tom, 29, Toni, 26 och Mackenzie, 22 - var små.

Jag är runt mycket mer nu eftersom jag har slutat göra de blockturer jag gjorde med Spandau, säger han.

Även om albumet kommer ut kommer jag att marknadsföra det och jag kommer att vara i Australien och Nya Zeeland.

Men i allmänhet har jag mycket mer kvalitet hemtid eftersom jag inte kommer att gå på månader och månader. Jag vill uppskatta varje ögonblick med barnen nu, eftersom de bara är unga under en begränsad tid.

Tonys fans idag är inte de hysteriska tonåren de en gång var. Majoriteten av mina fans är 30-plus, säger han. Men jag har några som är i slutet av 60 -talet.

På andra sidan får jag också barn som är 17 eller 18 år som är inne på hela 80 -talet och gillar spår som guld.

Reaktionen var otrolig efter att den spelades vid OS förra året, men till och med jag var sjuk ihjäl den till slut. Tony har inte lagt någon hemlighet på att han själv är ett stort fan av One Direction. De borde dra nytta av pengarna, berömmelsen och tjejerna, och fylla kängorna, säger han.

Medan han erkänner att det att se Harry Styles och co gör honom nostalgisk, säger han att han är lyckligare nu än han var tillbaka under de första dagarna av sin karriär.

Livet har kommit bra för mig, säger han. Jag har en vacker familj och en bra karriär, och jag tjänar faktiskt mer nu än jag var på 80 -talet.

När jag får frågan: ”Har du några ånger?” Säger jag alltid ”Nej, jag har ingen”.

  • Tony kommer att vara värd och spela i Tony Hadley Golf Classic till stöd för Action Medical Research den 30 augusti på Elton Furze Golf Club, Peterborough. Mer information finns på action.org.uk/tonyhadley

Se Även: