Sky -e -postkunder tvingas mystiskt att återställa sina lösenord

British Sky Broadcasting Ltd.

Ditt Horoskop För Imorgon

Sky -e -postkunder uppmanas mystiskt att återställa sina lösenord, vilket väcker rädsla för att företaget kan ha drabbats av ett dataintrång.



Ett antal kunder har fått ett e -postmeddelande från företaget, riktat till 'Bästa kund', med en länk för att återställa sina lösenord.



'På Sky tar vi säkerheten för din data och information extremt allvarligt', står det i e -postmeddelandet.



'För att skydda ditt konto har vi återställt lösenordet för ditt Sky -konto. Du måste nu välja ett nytt lösenord för att komma åt ditt konto.

'Vi beklagar eventuella besvär.'

Förståeligt nog trodde många kunder att e -postmeddelandet var ett nätfiskeförsök och kontaktade Sky Help Team på Twitter för klargörande.



Företaget har dock bekräftat att mejlen är en legitim 'säkerhetsåtgärd'.

'Vi återställer lösenord för Sky.com -e -postkunder som bra lösenordshanteringsmetoder', säger en talesman för företaget.



'Vi beklagar eventuella besvär.'

vanessa hudgens bröst

Sky bekräftade för NEWSAM Online att användarens e -postkonton inte har nåtts utan tillstånd.

Beslutet att återställa lösenorden för alla Sky -e -postanvändare kommer emellertid efter att ett antal e -postkonton öppnades utan tillstånd tidigare denna månad, genom en attack som kallas 'credential stuffing'.

Det är här en inkräktare har fått en lista med användarnamn och lösenord (referenser) från en eller flera externa källor olagligt.

Inkräktaren kör sedan ett automatiserat program över en rad onlinetjänster för att se om dessa uppgifter fortfarande är giltiga. Om inloggningsuppgifterna matchar kan inkräktaren sedan logga in på det kontot.

Olycklig kvinna på smart telefon

(Bild: Getty)

'Vi har redan låst kontona för alla som har drabbats', säger Sky.

'För att hålla ditt konto så säkert som möjligt, se till att du regelbundet uppdaterar ditt lösenord och ändrar liknande lösenord som du kan använda på andra konton.'

Mer information om återställning av lösenord finns här .

Cybersäkerhetsexperten Graham Cluley kritiserade hur Sky har hanterat frågan och hävdade att det är troligt att ge folk att ändra sina lösenord utan en förklaring '' kommer att ge den typiska användaren collywobbles ''.

'Banker som bryr sig om sina användare & apos; kontosäkerhet skickar inte ut länkar för återställning av lösenord eftersom de vet att det är den typen av smutsiga trick som används av bedragare, säger han

'Istället säger de till dig att besöka webbplatsen och återställa ditt lösenord som en del av den vanliga inloggningsprocessen.

ikea trägardiner utgår

'Kanske kan andra företag med onlinekonton lära sig en eller två saker av det.'

Om ditt Sky -konto har låsts kan du ringa företaget på 03442 411 280. Företagets automatiska system låser upp ditt konto och du kan sedan återställa lösenordet.

Se Även: