Sex körvanor som kan ge dig böter på upp till £ 5000 - är du skyldig till något?

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Försök att inte fastna i något av dessa(Bild: Universal Images Group via Getty Images)



Visste du att det faktiskt är ett brott att köra för långsamt på vägen?



Även om brittiska gator inte har minsta hastighetskameror, har poliser befogenhet att stoppa dig om de känner att du är en risk för andra bilister.



Fall bedöms individuellt, med påföljder som sträcker sig från en muntlig varning till ett högsta böter på £ 5 000 för att köra utan omsorg eller uppmärksamhet. Det kan också ge dig tre poäng på din licens.

Oavsett om du är ny på vägarna eller om du har körkort i decennier är vi alla skyldiga till några dåliga vanor.

Och många av dem kan betyda att du är ansvarig för böter på plats.



Tillsammans med Uswitch , vi har gått igenom sex av Storbritanniens mest frustrerande körvanor - och hur riskabla de egentligen är.

- Det är inte ovanligt att förare får dåliga vanor på vägen, även om de har kört i flera år, men många är inte medvetna om att de kan vara olagliga och farliga, säger Ben Smithson, bilexpert på Uswitch.



'Brott som att ta av och köra under hastighetsgränsen ökar risken för en olycka och är inte bara straffbara utan kan också ogiltigförklara en försäkring om ett skadestånd görs.'

betydelsen av siffran 45

Tailgating

Bakluckor är också en stor orsak till vägraseri och kan få förare att känna sig skrämda (Bild: Getty Images)

Bakluckan är när en annan bilist inte håller ett säkert avstånd när han kör bakom dig. Det kan också inträffa när en förare försöker stoppa andra trafikanter från att röra sig i deras körfält.

Även om det inte kan verka som ett straffbart brott, ökar tailgating kraftigt chanserna för en olycka, särskilt om föraren framför behöver bromsa kraftigt för att stanna. Det är också en stor orsak till ilska på vägarna och kan få förare att känna sig skrämda eller osäkra.

Mot bakgrund av detta har polisen befogenhet att utfärda påföljder på plats för okänslig användning av körfält. Böterna är £ 100 och tre poäng på din licens.

I ett försök att begränsa brottet testas för närvarande nya kameror på en 150 meter lång sträcka av M1 och kan rullas ut över Storbritannien under de kommande månaderna.

Från början av oktober till december förra året identifierades 26 000 bakluckeförbrytare av kamerorna, eftersom de inte lyckades hålla en tvåsekunders lucka från fordonet framför.

Data från Highways England avslöjar totalt 28 dödsolyckor och 599 allvarliga trafikolyckor registrerades förra året där körning för nära ansågs vara en 'bidragande faktor' till kollisionen.

Ben Smithson sa: ”Medan gapet på två sekunder ger ett säkert avstånd under många omständigheter, måste väderförhållanden och sikt också beaktas.

jacob rees mogg barnnamn

'Det finns situationer där du måste hålla mer avstånd från fordonet framför dig, till exempel när du kör i snö eller is, eller på våta och hala vägar.

'De som drar en släpvagn eller husvagn bör också hålla mer avstånd, tillsammans med alla som kör i dåligt upplysta områden eller dimma. Om du är osäker, tillåt alltid mer avstånd. '

Mellersta körfältet

Lagen säger att bilister kan drabbas av ett böter på 100 pund och tre straffpoäng för felaktig körfältanvändning (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Om du kör på motorvägen bredvid en mittfältare vet du hur frustrerande det kan vara. Mittfältet ska endast användas för omkörning, men det är inte ovanligt att se bilister stanna kvar längre än nödvändigt.

Regel 264 i motorvägskoden säger att: 'Du bör alltid köra i vänster körfält när vägen framåt är fri.

'Om du kör förbi ett antal långsamtgående fordon, bör du återvända till vänsterfilen så snart du är säkert förbi.'

Utöver detta kanske många faktiskt inte inser att det är ett brott som faller under vårdslös körning.

I juni 2013 infördes nya påföljder för att hjälpa till att lösa problemet, vilket ger polisen befogenhet att utfärda meddelanden om fasta straff för vårdslös körning. Förändringen innebar att bilister kunde drabbas av böter på 100 pund och tre straffpoäng för felaktig körfältanvändning.

Detta beror på den potentiella fara det kan orsaka, särskilt när du reser i höga hastigheter. När de som kör i det inre körfältet kommer ikapp en mellanköringshogger, måste de sedan flytta över två körfält för att köra omkörningsfilen, för att undvika & apos; åtagande & apos ;. Det betyder att föraren totalt måste genomföra fyra körfältbyten istället för två.

Kör under hastighetsgränsen

Förra året skedde två dödsfall och 26 allvarliga skador till följd av att bilister körde för långsamt (Bild: Getty Images)

Även om vår uppmärksamhet normalt är inriktad på fortkörning, kan för långsam körning också ge dig en rejäl böter.

Det verkar inte som en farlig handling, men att köra under hastighetsgränsen har potential att göra andra bilister upprörda, vilket uppmuntrar till farligt beteende på vägarna.

Det kan framkalla baklucka, tillsammans med osäkra omkörningsförfaranden som ökar risken för en kollision.

Att köra för långsamt kan också orsaka trängsel, vilket kan bli störande och farligt för vissa bilister.

Förra året avslöjade data från Transportdepartementet (DfT) att antalet vägincidenter relaterade till långsam körning har ökat. Totalt var det två dödsfall, 26 allvarliga skador och ytterligare 132 mindre allvarliga skador.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Även om många vägar inte har minimihastighetsbegränsningar och hastighetskameror inte kan identifiera om du kör för långsamt, har poliser makten att stoppa dig om de känner att du är i fara.

Fall bedöms individuellt, med påföljder som sträcker sig från en muntlig varning till ett högsta böter på £ 5 000 för att köra utan omsorg eller uppmärksamhet.

Men vid mindre allvarliga incidenter kommer förare sannolikt att bli åtalade för ett lågt hastighetsbrott, vilket medför böter på £ 100 och tre straffpoäng.

bill bailey porrstjärna

Ben Smithson sa: 'Även om många vägar inte har dem, har högriskplatser som tunnlar ofta minimihastighetsgränser för att förbättra trängseln. En minimihastighetsgränsskylt är en ljusblå cirkulär skylt med ett nummer i mitten som anger den lägsta hastighet du måste färdas genom området.

'Att köra för långsamt på alla vägar kan utsätta dig själv och andra trafikanter för fara, så var alltid uppmärksam och håll dig till en hastighet som är säker för vägförhållandena.'

Parkering på två platser

(Bild: iStockphoto)

Oavsett om en förare slarvigt parkerat utanför de angivna linjerna eller medvetet har tagit två platser, kan det vara extremt irriterande när du letar efter en plats att parkera.

I många fall kommer dyra bilägare som hoppas skydda sin motor från skador avsiktligt att parkera över två vikar, men finns det ett straff?

Det beror vanligtvis på vilken typ av bilparkering du befinner dig i, eftersom olika regler kan gälla. Många betal-och-visa parkeringsplatser säger att fordon måste lämnas inom gränserna för en markerad vik, vilket tyder på att om du parkerar över två kan du riskera att bli böter.

Detta gäller också för parkeringsplatser i bostäder, där du lämnar ditt fordon utanför utrymmena kan leda till straff från en trafikvakt.

Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan

Köpcentrum och stormarknader syftar till att maximera antalet besökare, vilket innebär att de också kan se detta som ett brott, tillsammans med parkeringsplatser eller platser som ägs av fullmäktige, som kan dela ut ett sanktionsavgift för parkering utanför de markerade linjerna.

Om du av misstag parkerade på två vikar och fick böter, bör du kontrollera att parkeringsplatsen uppfyllde minsta bredd, som för närvarande är 1,62 m bred. Detta mäts från ytterkanterna på de vita linjerna och kan vara din grund för överklagande.

Beroende på om du är på en offentlig eller privat ägd bilparkering kan böterna variera från £ 25 till £ 100, och kommer att öka ytterligare om du inte betalar.

Att inte använda dina indikatorer korrekt

Även om det inte finns några bilar på vägen, om du inte signalerar till fotgängare kan du se dig nio straffpunkter, böter och till och med en potentiell diskvalifikation (Bild: Getty Images)

Det är självklart att använda dina indikatorer för att signalera din avsikt att svänga är en grundläggande del av körningen. Många förare kan dock vara omedvetna om ett enkelt misstag som kan ge dem en rejäl böter.

Även om det inte finns några bilar på vägen, om du inte signalerar till fotgängare kan du se nio straffpunkter, böter och till och med en potentiell diskvalifikation.

Highway Code säger: 'Signaler varnar och informerar andra trafikanter, inklusive fotgängare, om dina avsedda handlingar.'

Om du misslyckas med att ange för en fotgängare och någon skadas till följd av detta kan du bli debiterad för & körning utan vederbörlig försiktighet eller uppmärksamhet, eller till och med farlig körning vid mycket allvarliga incidenter.

Ben Smithson sa: 'Att inte använda dina indikatorer för att signalera är inte bara förvirrande för andra trafikanter och fotgängare, utan också farligt. Den oaktsamma handlingen skulle ogiltigförklara din bilförsäkring om du skulle vara inblandad i en olycka och det sannolikt skulle få hårda konsekvenser som följd. '

Onödigt pip

Det är olagligt att låta ditt horn när du står stilla på vägen och när du kör i bebyggda områden mellan 23.30 och 07.00 (Bild: Getty Images/iStockphoto)

surrar ensam hemma nu

Om du har varit känd för att pipa på ditt horn i ett ögonblick av ilska, eller om du har använt det för att få uppmärksamhet från vänner i vägkanten, kanske du vill hålla ljudet nere i framtiden.

Enligt motorvägskoden ska förare bara använda sina horn 'medan ditt fordon rör sig, och du måste varna andra trafikanter för din närvaro.'

Det står också att förare aldrig ska låta sitt horn aggressivt - eftersom detta kan resultera i böter.

Att pipa utanför någons hus för att låta dem veta att du har kommit är också ett nej, eftersom det är olagligt att låta ditt horn när du står stilla på vägen och när du kör i ett bebyggt område mellan timmarna 23.30 och 07.00. Det enda undantaget från regeln är om en annan trafikant utgör en fara.

Polisen har befogenhet att ge dig ett meddelande om fast straff (FPN) på £ 30, som kan ökas till upp till £ 1000 om du inte betalar.

Om överdrivet pipande ljud uppstår i bostadsområden kan lokala råd också agera enligt bullerlagstiftningen.

För det första kommer rådet att skicka ett brev till gärningsmannen för att formellt ta upp frågan. Om bullret fortsätter utfärdas emellertid ett nedsättningsmeddelande, och om det inte följs är högsta böterna 5 000 pund på inhemska lokaler och 20 000 pund på kommersiella lokaler.

Se Även: