Signature Living Hotel -gruppen kollapsar i administration på grund av £ 113 miljoner

Övrig

Ditt Horoskop För Imorgon

Shankly Hotel i Liverpool är en av de fastigheter som ägs av gruppen(Bild: Shankly Hotel Liverpool)



Signature Living, ägare till 60 hotell, bostadsbyggnader och andra satsningar, har kollapsat i administration.



Företaget driver hotell i Liverpool, Cardiff och Belfast.



12-årig mamma Storbritannien

En ny rapport publicerad av de utsedda administratörerna har avslöjat omfattningen av problemen på företaget, med borgenärer som beräknas uppskatta 113 331 594 pund, Liverpool Echo rapporterar .

Matthew Ingram och Michael Lennon, från Duff & Phelps, är gemensamma administratörer för moderbolaget och två andra koncernföretag - däribland Shankly Hotel -företaget, som också är i administration.

De tror att en försäljning av företaget för närvarande inte är osannolik eftersom det finns 'otillräckliga medel och tillgångar tillgängliga för att företaget ska kunna räddas'.



Shankley Hotel var en av de första delarna av företaget som hamnade i administration (Bild: Shankly Hotel Liverpool)

Rapporten tillägger: 'Trots koncernens betydande fastighetsintressen uppväger nivån på den säkrade och osäkra skuldsättningen som företaget direkt och indirekt är ansvarig för betydligt de initiala förväntningarna på värdet av företagets direkta och indirekta tillgångar.'



Administratörerna räknar med att & apos; Företaget kommer att upplösas när alla utestående frågor om administrationen har behandlats. & Apos;

Signature Living grundades av Lawrence Kenwright och hans fru Katie.

Lawrence Kenwright of Signature Living

Lockandet av coronaviruset har utan tvekan påverkat Signature Living, men problemen var väl dokumenterade före pandemin - med Kenwright som lade sina två mest kända hotell - The Shankly och 30 James Street - till salu i maj förra året.

Men försäljningen skedde aldrig och de gemensamma administratörerna tillsattes i april.

Rapporten avslöjar att administratörerna under sina undersökningar av företaget fann att aktier i både moderbolaget och alla dotterbolag hade överförts till en ny juridisk person som hade bildats av direktören Lawrence Kenwright för att bilda den nya moderbolag i den bredare Signature -gruppen.

Rapporten förklarar: 'Efter diskussioner med direktören och efter juridisk rådgivning och skatterådgivning gjordes dessa överföringar och företaget har återupptagit sin roll som den slutliga aktieägaren i den bredare gruppen.'

Den första av Signature Living -grupperna som gick i administration var Shankly Hotel, som kollapsade den 16 april, bara några veckor efter att den rikstäckande avstängningen tillkännagavs.

Detta har följts av de enskilda företagen som täcker hotell som 30 James Street i Liverpool, Coal Exchange i Cardiff och Belfast's George Best Hotel samt bostadshus som 60 Old Hall Street i Liverpool.

Dessa tillgångar hanteras nu av en rad olika administratörer.

När det gäller borgenärer och investerare och de pengar de är skyldiga tror administratörerna att deras planer kommer att ge ett & bättre resultat & apos; Det är troligt om företaget avvecklas.

Se Även: