Sheffield United-stjärnan Oli McBurnie erkänner sig inte skyldig till misshandel av Nottingham Forest-fans

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sheffield United-anfallaren Oli McBurnie har erkänt sig oskyldig till ett fall av misshandel genom att misshandla vid Nottingham Magistrates Court.



Det påstås att fotbollsspelaren misshandlade en Nottingham Forest-fan, George Brinkley, efter en planinvasion efter deras semifinal i Championship-slutspelet på City Ground den 17 maj. Skottlandslandslaget, som satt på baksidan av planen klädd i vitt. skjorta och svart slips, kommer att ställas inför rätta den 7 december. Han beviljades ovillkorlig borgen.



Daniel Wilshaw, för åklagarmyndigheten, sa att anklagelsen har ändrats från vanlig misshandel till misshandel för att återspegla kronans fall att våld användes. Ett av vittnena är en 13-årig pojke, som inte går att identifiera.



 Oli McBurnie i aktion för Sheffield United
Oli McBurnie i aktion för Sheffield United ( Bild: REUTERS)

McBurnies lagkamrat Rhian Brewster stod också inför en anklagelse för allmänt övergrepp mot Mr Brinkley, 26, men det lades ner förra veckan efter en utredning av Nottinghamshire Police. Videofilmer av den påstådda händelsen hade delats på sociala medier efter matchen.

Hemmalaget vann matchen med 3-2 på straffar, vilket ledde till en planinvasion av jublande Forest-fans – under vilken Blades-skepparen Billy Sharp överfölls i en separat incident.

En 30-årig Nottingham Forest-supporter dömdes till 24 veckors fängelse och beordrades att betala 500 pund i skadestånd efter att ha erkänt sig skyldig till misshandel som orsakat faktisk kroppsskada på Sharp.



Robert Biggs, från Ilkeston, förvandlade sig till polis tidigt på morgonen efter matchen, efter att ha sett videofilmer som delas brett på nätet där han slog anfallaren i huvudet, som krävde fyra stygn. Elingenjören fick också ett tioårigt fotbollsförbud.

Förra veckan tillkännagavs planer för myndigheter att slå ner på fanstörningar med omedelbara förbud för fans som använder pyroteknik eller kliver in på spelplanen.



Skoginvasionen var en av flera uppmärksammade incidenter i spelet som väckte omfattande fördömanden mot slutet av förra säsongen.

Se Även: