Sainsbury's blir den första stora stormarknaden som slutar sälja CD och DVD i butiker

Sainsbury's

Ditt Horoskop För Imorgon

Sainsbury

Sainsbury's ska sluta sälja CD och DVD(Bild: Getty Images)



Sainsbury's ska bli den första stora stormarknaden som slutar sälja CD och DVD i sina butiker.



Chefer hos Big Four -livsmedelsaffären sa att beslutet har fattats efter uppkomsten av streamingtjänster, som har accelererats på grund av lockdown.



bästa modermjölksersättning i Storbritannien 2020

Försäljningen av silverskivorna fasas ut i butiker, även om Sainsbury & s kommer att fortsätta att sälja vinylskivor i vissa butiker.

Dess rivaliserande stormarknader, inklusive Tesco, Asda och Morrisons, fortsätter att sälja både CD -skivor och DVD -skivor och har inte gjort några meddelanden om att dra dem från försäljning.

Nedgången i CD- och DVD -försäljningen har i stor utsträckning klandrats för att populärt streama sajter som Netflix, Disney+ och Spotify.



Sainsbury & s säger att en nedgång i CD- och DVD -försäljningen ligger bakom flytten

Sainsbury & s säger att en nedgång i CD- och DVD -försäljningen ligger bakom flytten (Bild: PA)

Britter tecknade 12 miljoner fler TV -streaming -prenumerationspaket i år, enligt siffror från Omdia, med fler människor fastna hemma på grund av coronaviruspandemin.



man som hänger från skorstenen

36 miljoner människor registrerade sig hos Netflix och Amazon Prime Video för sina tjänster i Storbritannien, ett steg från de 24 miljoner som spelades in i slutet av 2019.

Minskande CD- och DVD -försäljning hade klandrats för nedläggningen av HMV -butiken långt före coronakrisen.

HMV har kollapsat i administration vid två separata tillfällen, där musik- och filmåterförsäljaren så småningom köptes i ett räddningsavtal av musikmogulen Doug Putman i februari 2019.

En talesman från Sainsbury säger: 'Våra kunder går allt mer online för underhållning.

655 ängelnummer betydelse

'Tidigare i år tog vi beslutet att gradvis avveckla försäljningen av DVD -skivor och CD -skivor, så att vi kan ägna extra utrymme åt mat och populära produkter som kläder och husgeråd.'

I andra nyheter från Sainsbury meddelade stormarknaden i veckan en rad nya prissänkningar när det bjuder på att konkurrera med rabattkonkurrenten Aldi.

Sainsbury sa att det är det sänka priset på 60 populära artiklar , inklusive färsk frukt och grönsaker, kött, mejeriprodukter och förvaringsskåp.

Se Även: