R Kelly och Aaliyahs förhållande: Grooming, ett olagligt äktenskap och hennes död

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

R Kellys kontroversiella beteende med kvinnor har satts i rampljuset i den fördömande nya dokumentären Surviving R Kelly.



Den sexdelade dokuserien, som hade premiär på den amerikanska kanalen Lifetime i veckan, innehåller intervjuer med den 52-åriga sångarens tidigare kollegor, flickvänner, ex-fru och påstådda offer.



Bland de frågor som utforskas i filmen inkluderar hans förhållande och olagliga äktenskap med den tragiska sångerskan och skådespelerskan Aaliyah, som dödades i en flygolycka 2001.



I det första avsnittet hävdar Kellys före detta back-up sångare Jovante Cunningham att hon såg honom ha sex med sin protegee Aaliyah när hon var minderårig.

Cunningham går sönder när hon mindes: 'Vi var ute på vägen med Aaliyah. På en turbuss finns det verkligen inte många trånga utrymmen. När du kliver på bussen finns det kojer och så har dessa kojer små gardiner som du kan dra på natten om du inte vill att någon ska se dig sova.

Trots de många anklagelserna mot honom har R Kelly aldrig dömts (Bild: AFP)



'Så det hände att vi alla låg i våra kojer och gardinerna är öppna, alla kommunicerar och skrattar. När [rummet] dörren flög upp på bussen. Robert (Kelly) hade sex med Aaliyah. '

På frågan om vad hon påstås se svarade Cunningham: 'Saker som en vuxen inte borde göra med ett barn.'



Som svar förnekar Aaliyahs mamma Diane Haughton Cunninghams påståenden: 'Min man och jag var alltid på turné med [Aaliyah] och på intervjuer och varje plats hon gick under hela sin karriär. Vem denna kvinna än är, jag har aldrig sett henne förut någonstans på planeten, förrän nu. '

Aaliyahs bekantskap med Kelly går tillbaka till 1992 efter att hon introducerades för honom av sin farbror Barry Hankerson, som var hans chef vid den tiden.

Aaliyah var bara 12 år gammal och var en begåvad ung flicka med ambitioner att bli sångerska.

Kelly kände igen hennes talang och de började arbeta tillsammans på hennes debutalbum från 1994, det ganska kontroversiellt namngivna Age Ain 't Nothing But A Number, som spelades in när det var 14.

Han namngav till och med den checkade Aaliyah på sin singel från januari 1992 She & apos; s Got That Vibe - runt tiden för hennes 13 -årsdag - och förklarade att 'lilla söta Aaliyah har det (den vibe)'.

Aaliyah var bara 22 när hon dödades i en flygolycka 2001 (Bild: Daily Record)

Efter utgivningen av hennes album i maj 1994 - som sålde miljoner - gjorde Aaliyah och Kelly ett gemensamt framträdande på BET -showen Video Soul när de var 15 och 27 respecvvely.

Trots att Jive Records representant fick besked att inte diskutera deras personliga relation eller Aaliyahs ålder, sa programledaren Leslie Segar: 'Okej, låt oss göra klart något annat. Alla verkar tro att ni är antingen pojkvän eller flickvän, eller kusiner eller vänner. Låt oss bara få rekordet klart. '

Aaliyah svarade: ”Nej, nej, vi är inte släkt alls. Vi är bara väldigt nära. Detta är min bästa vän.'

När Segar frågade hur gammal Aaliyah var svarade hon: 'Det är en hemlighet.'

En kort tid efter Video Soul -intervjun gifte sig Kelly och Aaliyah enligt uppgift på ett hotellrum i Illinois den 31 augusti 1994.

Ett vigselbevis i Cook County - publicerat av tidningen Vibe - listade Aaliyahs ålder som 18. Hon var faktiskt 15 då.

Intyget hävdade att vigseln ägde rum på Sheraton Gateway Suites i Rosemont med pastor Nathan J. Edmond som tjänstgör.

I Surviving R Kelly sa sångarens tidigare turnéchef och personliga assistent Demetrius Smith att han deltog i ceremonin och hjälpte dem att förfalska dokument för äktenskapet.

Aaliyah var 12 år när hon introducerades för Kelly (Bild: London Features International Ltd)

Han sa: 'Jag är inte stolt över det (dagen). Jag hade smidda papper för dem. Aaliyah var minderårig. Vi fick äktenskapslicensen, vi var på ett hotell i Maywood, Illinois.

'Det var bara en snabb liten ceremoni, inget utarbetat. Aaliyah hade inte en vit klänning, Robert hade inte på sig en tux, bara vardagskläder. Robert sa & apos; I do & apos ;. Han och Aaliyah.

'Aaliyah såg orolig, rädd ut. Hon var orolig och rädd. Jag ville så gärna ta Aaliyah och prata med henne. Hon såg ut som om hon ville att jag skulle prata med henne. Jag visste att det hade förändrat allting. '

Smith fortsätter att hävda att han insåg att Kelly & rsquo; s relation till Aaliyah var sexuell när sångerskan fruktade att hon var gravid.

'Robert sa, & apos; Man vi fick Aaliyah i trubbel. & Apos; Robert nämnde för mig att & apos; jag tror att hon är gravid. & Apos;

'Det bröt mitt hjärta just där eftersom jag verkligen trodde på honom när han sa att han inte bråkade med Aaliyah ... En gång sa han till mig att jag var orolig för ord.'

Smiths påståenden om bröllopssäkerheten tidigare bekräftelse på att bröllopet ägde rum av Kellys före detta affärschef, Rocky Biven 2018 BBC Three-dokumentären R Kelly: Sex, Girls and Videotapes.

Sångerskan R Kelly har hotat att stämma Lifetime för dokumentären (Bild: Getty)

När programledaren Ben Zand frågade honom om det fanns ett bröllop svarade Biven: 'Ja' och bekräftade att han var närvarande.

Bröllopet rapporterades vid den tiden, även om Aaliyah och Kelly alltid förnekade att det hade ägt rum.

När Aaliyahs föräldrar Michael och Diane Haughton fick veta om ceremonin slog de förståeligt på taket och ansökte om att den skulle ogiltigförklaras i februari 1995.

Strax efter att äktenskapet ogiltigförklarades upphörde kontakten mellan Aaliyah och Kelly och den begåvade unga stjärnan lämnade Jive Records, där han var kvar som artist.

I maj 1997 erkände Aaliyah i rättsdokument att hon hade ljugit om sin ålder när hon lämnade in en ansökan om att få alla register över äktenskapet avvisat eftersom hon inte var lagligt gammal nog att gifta sig utan sina föräldrar & apos; samtycke. En domare gick sedan med på att försegla äktenskapsregistren.

I en av Aaliyahs få intervjuer om äktenskapet sa hon till Chicago Sun-Times i december 1994: 'Jag kommenterar inte riktigt det eftersom jag vet att det inte stämmer. När folk frågar mig säger jag till dem, & apos; Hej, tro inte på allt det där. Vi är nära och folk tog det på fel sätt. & Apos; '

Under tiden sa Kelly: s publicist då, Regina Daniels, om parets professionella avsked vid den tiden: 'Det slutade med,' Kanske är vi över huvudet, kanske är det för mycket, kanske måste vi gå skilda vägar. Jag älskar dig, jag kommer alltid att göra det, jag önskar dig det bästa, men kanske hoppade vi alldeles för djupt in i det här. & Apos; Och hon gick sin väg och han gick sin. '

Efter den negativa uppmärksamheten över sitt äktenskap med Aaliyah, gifte sig Kelly med den 22-åriga dansaren Andrea Lee 1996.

De fick tre barn tillsammans, innan de splittrades 2006 efter att Lee lämnat ett besöksförbud mot stjärnan och hävdat att han hade överfallit henne, hävdar att hon upprepar i Lifetime -dokumentet.

Under tiden har Kelly fortsatt att upprätthålla sitt äktenskap med Aaliyah som aldrig hänt, berättade för en intervju med GQ 2016: 'På grund av att Aaliyah gick bort, som jag alltid har sagt, av respekt för hennes mamma som är sjuk och hennes pappa som' ; har gått, kommer jag aldrig att ha det [äktenskapet] samtalet med någon. Av respekt för Aaliyah och hennes mamma och pappa som har bett mig att inte personligen. Men jag kan säga att jag älskade henne, jag kan säga att hon älskade mig, vi var väldigt nära. Vi var, du vet, bästa bästa bästa bästa vänner. '

Efter att ha separerat med Kelly fortsatte Aaliyah att njuta av sjökortsframgångar, men hennes berömmelse blev tragiskt avkortad när hon dödades i en flygolycka på Bahamas, när hon var bara 22, i augusti 2001.

Året därpå åtalades Kelly för innehav av barnpornografi, men en jury fann honom oskyldig 2008.

Rykten om mindreåriga flickor och påstådda sexuella, psykiska och fysiska övergrepp har omringat sångaren i åratal. Han har aldrig dömts för något brott.

Kellys advokat hotade att väcka en federal rättegång mot Lifetime om den sändde programmet, men kanalen fortsatte.

Medan många kändisar vägrade att delta, var Grammy -vinnande sångaren John Legend en av de få som dök upp på kameran.

paul martin flog it bröllopsbilder

Han sa: 'R. Kelly har väckt så mycket smärta för så många människor. Det är dags för R Kelly.

Se Även: