Pund till dollar växelkurs återhämtar sig - en liten bit

Eu -Folkomröstning

Ditt Horoskop För Imorgon

En kassör på en Bureau de Change räknar ut amerikanska dollar och engelska pund

Pund till dollar -kursen har blivit mycket liten för britter(Bild: Getty)



För en vecka sedan kunde du ha fått 1,50 dollar för varje pund du bytte, för ett år sedan kunde du få mer än 1,70 dollar, och 2007 var siffran 2,09 dollar.



Beyonce viktminskning 2014

Men det har inte varit en långsam nedgång - kraschen i kölvattnet av Storbritanniens historiska omröstning om att lämna EU tog pundet till det lägsta på 30 år.



När det gäller en dags fall var det det värsta sedan 1971.

Men när dammet lägger sig, vad händer nu och hur ser du till att du inte blir lurad när du byter pengar?

Det aktuella läget

Pund började krascha efter att vi såg Sunderland -resultatet - lämna Lämna sin första seger



I skrivande stund har pundet återhämtat sig 1c av pengarna som det har förlorat sedan torsdagen, steg från $ 1,32 till $ 1,33 i tidig handel på tisdag morgon och fortsatte sin lilla stigning för att stå nära $ 1,34 på onsdagen.

Men det kommer från baksidan av stora fall, som såg att pundet sjönk från $ 1,50 till $ 1,37 på fredagen, mer under helgen och sedan från $ 1,34 till $ 1,32 på måndagen.



Det har dock varit en blygsam uppåtgående trend sedan klockan tre på måndagen - även om vi fortfarande inte är i närheten av fredagskvällens siffra.

Vad det betyder

Enkelt uttryckt blev brittiska helgdagar och export bara mycket billigare för amerikanerna.

Och vi menar MYCKET. Jämfört med förra året finns det mer än 20% rabatt på allt som kommer från Storbritannien just nu. Och det har minskat med 12% sedan i torsdags.

Det är goda nyheter för människor i turistindustrin och säljer till USA, men mycket dåliga nyheter för britter som vill åka på semester till USA eller importera varor därifrån.

jessica raine line of duty

Sammantaget är handeln mellan Storbritannien och USA anmärkningsvärt jämn och förra året exporterade vi faktiskt mer varor till USA än vi importerade med liten marginal.

Det kommer dock inte att vara mycket tröst för de miljoner människor som just sett priserna stiga.

Exporten stiger långsamt, semestern är hyvlade veckor, månader eller år i förväg, men prishöjningarna slår in direkt.

Skydda dina semesterpengar

Oavsett vad som händer under de närmaste veckorna måste du se till att du inte blir lurad på den växelkurs du får.

Här är FairFX: s tips för att få den bästa växelkursen du kan:

  1. Spårvaluta: Ställ in en valutaspårare som varnar dig för bra kurser.

  2. Inlåsningspriser: Om du vet att du reser senare i år, planera i förväg. Förinstaller ett förbetalt valutakort för att låsa in priserna och skydda dig från eventuella ytterligare nedgångar. Om du är nöjd med den aktuella kursen, köp din valuta nu för att garantera den kursen för din framtida semester.

  3. Köp klokt: Låt inte ändra dina resepengar förrän i sista minuten. Växelkurser på flygplatser kan vara över 10% dyrare, vilket innebär att du kan förlora £ 100 i kontanter för varje £ 1000 du ändrar.

  4. Var alert: När du är utomlands, se upp för den dubbla valutakursen. Om du låter säljaren i en butik eller restaurang dölja priset tillbaka till pund, väljer de sin egen växelkurs och du är mer sannolikt i den mindre gynnsamma änden av döden

  5. Kort: Debet- och kreditkort är bra säkerhetskopior, men akta dig för bankomat och transaktionsavgifter samt vilken växelkurs du kommer att tvingas använda. Använd istället ett specialvalutakort eller ett kort utformat för utländska utgifter

  6. Använd alltid lokal valuta: Om du har möjlighet att betala - eller ta ut kontanter - i pund snarare än den lokala valutan, säg alltid nej. Detta gör att den andra parten kan bestämma växelkursen, en process som kallas dynamisk valutaomvandling, och det är osannolikt att kursen kommer att vara till din fördel.

    är nalle puh en tjej
  7. Olika sedvanor: Kolla in eventuella avvikelser i resepengar innan du reser. I Amerika, till exempel, måste du definitivt komma ihåg din PIN -kod - uttag migrerar från svep & sign till chip & pin så att du inte fastnar.

    Se Även: