Popidolen Gareth Gates tar hem det prestigefyllda priset - för sitt kokosnötste

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

HÅLA

Gareth Gates uppträder på scenen



Chartstjärnan Gareth Gates har gått från Pop Idol till Cup Idol efter att ha tagit en eftertraktad branschgong för sitt innovativa kokosnötste.



Den hjärtekrossande sångaren blev entreprenör skapade den prisbelönta cuppan på sitt köksbord medan han återhämtade sig från en op på hans stämband.



Och bara fem månader efter att den kom på hyllor i hälsokostbutiken Holland och Barrett, Gareth's Cuppanut, vann en Oscar för alternativ varm dryck på prestigefyllda Good Choice! Quality Food Awards.

Gareth, 32, blev berömd som tvåa i Pop Idol 2002 vilket orsakade en chock när den friska ansiktet sångare blev toppad av Will Young.

Men han räknar med att hans hyllade te, som har blivit listat för en annan utmärkelse - är hans krönika.



Gareth Gates med sitt prisbelönta brygg

joker uk releasedatum

Hans nya liv som hälsosnöt med en sex-pack som tränar på gymmet varje dag och bara dricker alkohol ibland, är en miljon mil från de spännande dagarna av tjejer som skriker på spelningar och en rad nummer ett-hits.



Medan han fortfarande turnerar i musikaler och är anmäld till en julpanto i Belfast, är det mer troligt att han hittar testa olika ingredienser för sitt kokosbaserade te för att utöka intervallet från tre.

När han talade efter att ha plockat ett pris för sin Cuppanut Coconut, Ginger and Turmeric Infusion sa han: Det här är nästan mer spännande än Pop Idol.

Det här är nästan mer spännande än Pop Idol. Att vinna ett pris på sex månader är helt enkelt fantastiskt.

Gareth har plöjt 55 000 pund i produkten - tros vara den första varma kokosdrycken i världen.

storslagen häxdräkt

Men medan han nu är född i mat- och dryckesvärlden, var det en annan historia för två år sedan när han genomgick en jävla operation på sina stämband.

Det var priset han betalade för att festa hårt, äta skräpmat och inte ta hand om rösten som var hans förmögenhet.

Gareth sa: Jag letade efter en varm dryck som jag kunde njuta av. Jag kan inte dricka kaffe eftersom koffein ger mig migrän och då var alla galna på kokos.

Det var i allt men ingen hade använt det för en varm dryck.
Nyfiken på hur det skulle smaka började den nya affärsmannen experimentera med olika kokoskombinationer vid sitt köksbord.

Jag köpte en massa pepparmynts -tepåsar och klippte av topparna på påsarna och la i kokos, förseglade dem och gjorde sedan te.

Gareth Gates och Will Young

Gareth Gates och Will Young (Bild: NEWSAMpix)

Det tog ett tag att få balansen rätt och sedan tog jag kontakt med ett utvecklingsföretag för att göra det till verklighet.

Lanserades på sin webbplats först, en enkel tweet plockades upp av high street -kedjan Holland och Barrett som snappade upp Cuppanut för sina 740 butiker efter att ha träffat stjärnan.

Mitt namn har förmodligen hjälpt mig att få mötet men det är produkten som gör eller bryter dig och tack och lov, de gillade det verkligen.

Gareth, som dejtar Coronation Street -stjärnan Faye Brookes hoppas fortfarande kunna göra ett sjökort, men älskar att vara en affärsman under dagen och beträda brädorna på natten.

Han sa: Jag är ett stort fan av att inte ångra. Jag uppträder fortfarande och jag skulle vilja återgå till att vara popstjärna igen och göra ett album.

Gareth Gates on This Morning

Gareth Gates säger att han inte ångrar det (Bild: ITV)

Men min röst är fortfarande upp och ner och behöver vila så jag försöker vara riktigt frisk och ta hand om mig själv.

Han håller fortfarande kontakten med sin Pop Idol -kompis Will Young och kände för honom när han gick ut ur Strictly Come Dancing av personliga skäl.

Och han erkände att det är en föreställning han skulle älska när Dancing in Ice gav honom en smak av balsal.

när nästa helgdag

Nu far till en sexårig dotter Missy från ett tidigare förhållande, avslöjade han både honom och hans fans har blivit myndiga.

Innan de brukade skrika på spelningar håller de bara upp lådor med Cuppanut, sa han.

Gareth Gates och Faye Brookes (Bild: WireImage)

Efter sin seger hoppas Gareth på en dubbel efter att ha gjort de sista 11 av Co-op's Small Producer of the Year Award.

Vinnaren tillkännages den 10 november men han planerar redan att göra de tre varianterna av Cuppanut till en hit utomlands.

Han har ögonen på Tyskland, Kanada och Asien och när panto är klar kommer han att använda fem månaders paus för att utöka verksamheten.

Planen är att jobba riktigt hårt och sedan gå i pension om tio års tid - och äga en yacht, sa han med en nick till sina showbiz -rötter.

Se Även: