Bilden förutspår hur prins Harry kommer att se på 50 när håravfall 'accelererar'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Prins Harry och Meghan

Prins Harrys håravfall sägs ha accelererat sedan han och hustrun Meghan slutade sina kungliga liv och flyttade till USA(Bild: Cavendish Press (Manchester) Ltd)



Prins Harry borde agera nu för att förhindra att det blir skalligt eftersom hans håravfall har accelererat i USA, har en kosmetisk kirurg sagt.



Hertigen av Sussex, 36, sägs ha tappat hår i snabbare hastighet sedan han och hustrun Meghan Markle, 39, slutade sina liv som kungligheter förra året och flyttade till Kalifornien.



Den ledande kirurgen Dr Asim Shahmalak, som arbetar på Crown Clinic i Manchester, varnade hertigen av Sussex måste vidta åtgärder för att förhindra att han blir skallig vid 50 års ålder.

Men det finns goda nyheter för hertigen, eftersom han skallar i en långsammare takt än prins William och ligger 10 år efter sin storebror när det gäller håravfall.

boxning ikväll livestream

Dr Shahmalak sa: 'Harry är 36 och i samma skede av håravfall som William var när han var 26.



”Skallighetsgenen är inte lika stark hos Harry men han tappar fortfarande håret snabbt.

'För närvarande är det mesta av Harrys håravfall runt kronområdet.



Vad tycker du om detta? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Hertig av Sussex

Hertigen av Sussex kommer att se ut så här vid 50 om han inte vidtar några åtgärder för att bekämpa hans håravfall, enligt Crown Clinic (Bild: Crown Clinic/ Cavendish Press (Manchester) Ltd)

'Han har en växande skallig fläck tvärs över kronan och du kan också se att hans hår också tunnar ut framåt.

'Utan behandling kommer den acceleration vi har sett under de senaste 15 månaderna bara att öka under nästa år. Harry kanske aldrig är lika skallig som sin bror William.

'William har drabbats mer än någon av de kungliga männen.

vad betyder 336

'Han ärvde den kraftfulla skallighetsgenen från sin far prins Charles, som fick den av sin far prins Philip.

'För varje generation verkar håravfallet bli värre vilket kan hända i vissa familjer.

harry meghan i oprah -intervju

Spänningarna mellan Sussex och kungligheterna har varit höga sedan paret flyttade till USA och gav en bombintervju till Oprah (Bild: Cavendish Press (Manchester) Ltd)

'En extra faktor är att det också finns en håravfallsgen på Harry och Williams mamma Diana sida. Hennes far, Earl Spencer, var också skallig.

'Skallighetsgenen kan överföras på båda sidor av familjen.'

Brödernas utveckling & apos; håravfall kan ses i videon av paret som pratar tillsammans på RAF Shawbury i Shrewsbury, Shropshire 2009, när de båda fortfarande tjänstgjorde i styrkorna.

alison lapar hennes parys

På den tiden var prins William 26 och visade en liknande nivå av manligt mönster som skallighet som Harry är nu.

Under de senaste 12 åren har William, 38, tappat nästan allt hår på toppen av hårbotten medan Harrys håravfall har varit långsammare.

Det har dock skett en acceleration under de senaste två åren hos den yngre prinsen.

prinsessan Diana

Hårförlustgenen finns på båda sidor av familjen eftersom prinsessan Dianas pappa också var skallig (Bild: Getty)

Dr Shahmalak har tagit fram en grafik för att visa hur prins Harrys hår kommer att se ut om 50 om han inte vidtar åtgärder för att bekämpa hans skallighet.

Han sa: 'Inga två bröder är lika, men både William och Harry har ärvt samma skallighetsgen. Det är för sent för prins William och det finns inget som kan göras för att vända hans håravfall.

'Harry har fortfarande tid om han vill vidta åtgärder.

'Harry kommer att vara nästan lika skallig som sin storebror vid 50 om han inte gör något, även om han förmodligen kommer att ha lite mer hår längst fram i hårbotten.'

Även om det bara kan vara en genetisk faktor, är NHS nämner stress som en av de främsta orsakerna till håravfall - och Harry och Meghan flyttar till USA kan inte riktigt definieras som stressfria.

De två har bott i en herrgård på 11 miljoner pund i Montecito, Santa Barbara, men spänningarna med kungligheterna har gått högt sedan de lämnade familjen.

harry och meghan

Paret har bott i en herrgård på 11 miljoner pund i Montecito med sin tvååriga son Archie och deras nyfödda Lilibet (Bild: WireImage)

Situationen förvärrades sedan av att paret stod i centrum för uppmärksammade intervjuer där de bland annat attackerade kungafamiljen och anklagade dem för rasism.

Dr Shahmalak, vars kändiskunder inkluderar Coronation Street -stjärnan Jack P Shepherd, och modellen Calum Best, sa att det fanns två handlingssätt Harry kunde ta.

Han sa: 'Han kunde sakta ner eller stoppa den naturliga håravfallet genom att ta ett kliniskt bevisat läkemedel som Propecia, även känt som Finasteride.

'Detta borde hindra honom från att bli mer skallig men det kommer inte att växa något nytt hår.

2 pund shakespeare mynt

'Cirka två procent av patienterna som tar Propecia kan drabbas av biverkningar som förlust av libido, men det slutar snart om du inte längre tar drogen.

'Men det enda sättet att plåstra Harrys skalliga fläckar är med en hårtransplantation.

'Hår kan tas från baksidan och sidorna av hårbotten och planteras om i de skalliga områdena för att täcka sin gallring runt kronan.

'Allt transplanterat hår är permanent och kommer att hålla honom resten av livet.'

Se Även: