Människor är övertygade om att det finns en rånaremoji - men experter förklarar sanningen

Emoji

Ditt Horoskop För Imorgon

Kommer du ihåg det?



Från smiley till tummen upp, emoji är nu en del av många människors dagliga konversationer.



Det finns för närvarande över 3 300 emoji i Unicode-konsortiet, och det verkar som att många emoji-användare är övertygade om att en rånarkaraktär är en av dem.



Experter har dock bekräftat att en rånaremoji aldrig har funnits, och istället är det en Mandela -effekt - ett fenomen där en stor grupp människor tror att något inträffade när det inte gjorde det.

Twitteranvändaren @dinasimp hånade en bild av den förmodade inbrottstjuven emoji och delade den på Twitter i veckan och skrev: Jag lovar att denna emoji fanns.

Flera användare svarade och instämde i att de definitivt hade sett emojin tidigare.



En användare sa: Tänkte vi oss alla kollektivt att det här *** fanns? bcs jag lovar att det gjorde det ..

En annan sa: Svär till gud att rånaren emoji fanns, längs sidan en flip -flop och en vandrare. VART TOG DE VÄGEN ???



Och en skämtade: Jag minns specifikt att jag använde den där emojin som för tre år sedan i något dumt argument VAR GÖR DET.

Emojipedia har nu bekräftat att rånaremojin aldrig funnits och twittrade: Det här var aldrig en emoji som är fel med er alla.

Även om du kanske kommer ihåg rånaremojin, är minnet troligen ett resultat av Mandela -effekten.

Läs mer

Emoji
Människor som använder emoji har mer sex Apple avslöjar 59 nya emoji Vad denna emoji egentligen betyder Perioden emoji får klartecken

Fenomenet uppstår när flera personer minns något fel, men deras minne blir den accepterade versionen.

Det fick sitt namn när Fiona Broome, en självidentifierad 'paranormal konsult', blev övertygad om att Nelson Mandela hade dött i Robben Island-fängelset på 1980-talet-när han faktiskt dog 2013 i sitt hem i Houghton.

Andra exempel inkluderar människor som kommer ihåg ET som sa 'ET phone home', när han faktiskt sa 'ET home phone', och tron ​​att den berömda The Thinker -statyn avbildar en man med näven i pannan, snarare än hakan.

Se Även: