Peaky Blinders filmar platser i hela Storbritannien som du kan besöka

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

Arthur Shelby (Paul Anderson), John Shelby (Joe Cole) och Thomas Shelby (Cillian Murphy) i Peaky Blinders(Bild: BBC/Mandabach/Tiger Aspect/Rober)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Peaky Blinders återvänder för en sjätte säsong och vi kan inte vänta med att se vad som väntar för Birmingham -gangstrarna och deras ledare Thomas 'Tommy' Shelby (spelad av Cillian Murphy).



som vann kändis x factor

Medan det grubbla drama utspelar sig i Birmingham, skedde filminspelningen faktiskt på en mängd olika platser i Storbritannien, inklusive Liverpool, Manchester, Leeds och olika delar av Yorkshire.

Det finns också några scener i Birmingham, men det ser ut som att staden kan komma att få sitt eget ögonblick i rampljuset när författaren och regissören Steven Knight bekräftade att ytterligare två serier är planerade och de kommer att spelas in nästan helt i Birmingham.

Vi tar en titt på några av de spektakulära platserna som fungerade som Peaky Blinders -inspelningsplatser under showens säsonger ...



Black Country Living Museum, Dudley

Black Country Living Museum (Bild: Birmingham Mail)

Detta friluftsmuseum i Dudley har fungerat som miljö för en mängd scener under alla säsonger av showen, och det är inte svårt att se varför.



Du hittar över 40 rekonstruerade butiker, hus och industriområden som ger en inblick i regionens industriella revolution och historia - det är i princip en filminspelning redan!

Besökare kan åka kulturarv, njuta av levande demonstrationer, titta på en kort film på 1920 -talet biograf eller till och med njuta av en tipple i Bottle & Glass Inn.

Du kan läsa mer på museets officiella webbplats .

Port Sunlight, Wirral

Port Sunlight, Wirral (Bild: Liverpool Echo)

min reklam betalar 2,0

Ett antal scener filmades på gatorna i Port Sunglight men det användes framför allt som scen för scenerna i moster Pollys hus.

Arley Hall, Cheshire

Arley Hall (Bild: Joe Wainwright)

Arley Hall och dess imponerande trädgårdar fördubblas som inställningen för Tommy Shelbys imponerande herrgård.

Till exempel ger hemets vidsträckta bibliotek inställningen för Tommys studie.

Skådespelarna och besättningen återvände till det ståtliga hemmet för att filma några scener för säsong fem, och det trodde att det kunde innehålla mer eftersom Tommys nya MP -roll innebär att han kan underhålla många gäster.

Peaky Blinders är inte den enda serien som har filmats i Arley Hall - det har också varit inställningen för sådana som Cold Feet, The Adventures of Sherlock Holme och till och med Antiques Road Show!

Keighley & Worth Valley Railway

Keighley och Worth Valley Railway (Bild: Catherine Jones)

Om det finns en scen med en tågstation, är det troligt att det har filmats på denna Yorkshire -hotspot.

Heritage-järnvägen ståtar med historiska stationer och vagnar, pittoreska vandringsleder och många fler iögonfallande kulisser som säkert skulle bli en hit bland skådespelarna och besättningen.

Tunnlarna, plankorsningar, stationer och broar har alla gjort ett utseende i serien.

Formby Beach

Formby Beach (Bild: Liverpool Echo/Colin Lane)


Den spända konfrontationen mellan Tommy Shelby och Alfie Solomons (spelad av Tom Hardy) i slutet av säsong fyra ägde rum på denna pittoreska strand i Merseyside.

TILL National Trust -egendom , erbjuder stranden sanddyner, vacker kustutsikt och massor av natursköna bakgrunder. På sommaren tenderar det att bli ganska populärt bland både lokalbefolkningen och besökarna.

Liverpool och Manchester

Peaky Blinders (Bild: BBC)

vad betyder 87


Staden gav massor av inspelningsplatser under de olika säsongerna av showen.

Admiral Grove och Powis Street har fungerat som samhället Small Heath.

Andra gator där man såg filmer och veteranbilar/personer i perioddräkter sågs inkluderar Rodney Street, Mount Street, Upper Duke Street och Pilgrim Street.

Samtidigt var Stanley Dock platsen för en skrämmande vapenstrid.

När det gäller Manchester förvandlades stadens Victoria Baths till en hästmässa där Tommy mötte kärleksintresset i maj, medan det livliga norra kvarteret blev inställningen för Tommys löpande vapenstrid.

Läs mer

Film- och TV -platser du kan besöka
James Bond Harry Potter BBC: s skökor Ratched

Letar du efter mer? Besök Storbritannien har en praktisk guide med fler platser om du planerar en resa med Peaky Blinders -tema.

Åh, och naturligtvis kan du alltid ta en Peaky Blinders rundtur i Birmingham om du vill veta mer om stadens fascinerande kriminella historia.

Se Även: