Paddy Power Betfair kommer att öka 650 jobb i Storbritannien och Irland efter en sammanslagning på 5 miljarder pund

Paddy Power

Ditt Horoskop För Imorgon

Betfair -logotyp

PaddyPower Betfair -personal uppfattas ha fått höra om uppsägningarna(Bild: Betfair)



Bookie Paddy Power Betfair sänker cirka 650 jobb efter sammanslagningen på 5 miljarder pund.



Den nya gruppen antas sannolikt minska 350 anställda i Storbritannien och cirka 300 i Irland för att spara 50 miljoner pund per år.



Det är redo att rikta in sig på backoffice- och handelsroller, även om personal i spelbutiker uppfattas som opåverkade.

övernaturligt stanna och fatta eld

Bokmannen vill minska duplikationen över sina 7 000 personalstyrka efter fusionen i februari som lämnade kedjan med 336 butiker i Storbritannien, 252 butiker i Irland och en enorm satsning på nätet.

När affären tillkännagavs i augusti sa Paddy Power att den skulle skapa ett av världens största offentliga spel- och spelbolag online.



Dess aktieägare slutade med 52% av bolaget plus en andel av en särskild utdelning på 64,2 miljoner pund medan Betfair -investerare fick resten.

Paddy Power sa att den stora sammanslagningen med Betfair var utformad för att maximera fördelarna för aktieägare och andra intressenter.



sam faiers joey essex

Det sa då: Det förväntas att den kombinerade gruppen kommer att behålla en betydande närvaro i Irland och Storbritannien.

Förbindelsen tillkännagavs i augusti förra året bland en växande konsolidering i branschen.

ray-j kim

Det följde varmt i hälarna på en överenskommen 2,3 miljarder pund fusion mellan Ladbrokes och Gala Coral i juli förra året.

Läs mer:

Det digitala underhållningsföretaget Bwin.Party avvisade också 888 innehav till förmån för ett erbjudande på 1,1 miljarder pund från Sportingbet-ägaren GVC.

Personal från PaddyPower Betfair på kontor i Storbritannien och Irland förstås
har fått veta om uppsägningarna.

Medan företaget vägrade att kommentera, informerades regeringstjänstemän i Dublin på måndagen när ledningen påbörjade processen att meddela personal.

Paddy Power Betfair skapar två huvudkontor i Dublin och i Betfairs tidigare bas i Hammersmith, västra London.

caitlyn jenner är en kändis

Samtidigt kommer Paddy Powers London -kontor på Euston Square att stänga liksom Betfair -kontor i Stevenage, Herts och Dublin.

Se Även: