Nintendo Switch Ring Fit Adventure recension: En fantastisk fitnessresa

Nintendo Switch

Ditt Horoskop För Imorgon

Först och främst, när jag fått andan igen måste jag berätta att det här är det hårdaste kärnspelet jag någonsin har spelat.



Läskigare än Doom, hårdare än Dark Souls och mer utmanande än någon gammal arkadtitel men kanske beror det på att jag är en olämplig schlub.

Ring Fit -äventyret verkade vara en av de galna Nintendo -idéerna när de först meddelades i början av september, men det är faktiskt inte så förvånande.



Det påminner mycket om Nintendos smash hit Wii Fit redan 2008, vilket var ett spel som inte bara tilltalade spelare och fitnessfantaster utan även casual och icke -spelare. Detta utnyttjade en marknad som då var något som aldrig tidigare hörts. Även din gran har en Wii med Wii Fit undanstoppad; fråga inte hur jag vet det.




Du hittar en ring som ropar till dig och ber dig bryta den magiska förseglingen och släppa den instängda personen inuti. Lite vet du att när den väl är trasig har du släppt den onda buff -mobbaren Dragaux till världen för att sprida hans mörka inflytande.

4 stjärnor för nya Ring Fit Avdenture

Vår dom om det nya Ring Fit Adventure (Bild: Nintendo)

Draken flyger iväg och börjar föröda världen.



Black Friday erbjudanden för bärbara datorer 2019 Storbritannien

Men du är inte ensam eftersom den magiska ringen sedan pratar med dig och blir din guide som hjälper dig att ta dig igenom denna konstiga värld och använda verkliga världsövningar för att besegra fiender och ta emot Dragaux.

Grafiken är väldigt enkel men ändå färgstark, stiliserad och tecknad - vilket ger några intressanta världar för dig att jogga igenom och de söta monsterfienderna verkar vara baserade på gymutrustning som bara fick mig att må dåligt om att slå dem.



Medan du kan spela när du är på Switch eller till och med Switch Lite om du har extra Joy-Con, är detta en upplevelse som uppenbarligen var utformad med en TV och utrymme att röra på sig eftersom det är för svårt att se skärmen annat.

Din spelavatar i aktion

Din spelavatar i aktion (Bild: Nintendo)

Till att börja med placerar du din vänstra Joy-con i benremmen och rätt in i Ring-Con och kalibrerar dem på skärmen och sätter press på fitnessringen. Detta kommer att avgöra intensiteten för framtida träningspass. Men oroa dig inte om du gör det över, du kan ändra svårigheten i menyn. Du kan också lägga till din vikt för att ge Ring fit mer exakta data.

Ring-Con är i grunden en något modifierad yogaring som använder Joy-con för att upptäcka hur mycket kraft som appliceras och benremmen är för att övervaka dina benrörelser. När jag först såg Ring-Con var jag orolig att den snabbt skulle gå sönder men den är riktigt välgjord och anmärkningsvärt robust.

Menyn består av äventyrsläge - ett storyled -läge som lär dig hur du spelar spelet. Ett annat alternativ är snabbspel med enkla övningar, minispel och uppsättningar. Du har också anpassat läge, detta låter dig kombinera aktiviteter du föredrar. Slutligen har du Mutitask -läge som låter dig inaktivera skärmen, fortsätt titta på TV eller göra något annat. Om du bara använder Ring-Con räknar spelet hur många knuffar och drag du gör. Detta läggs sedan till som en bonus till ditt äventyrsläge.

Ring-Con-tillbehör till omkopplaren

Ring-Con-tillbehör för omkopplaren (Bild: Nintendo)

Summer Monteys - Fullam Naken


Ring Fit Adventure-läget består av att jogga genom världen och utforska och interagera med hinder samt samla in spelvaluta genom att manipulera Ring-Con.

Du måste ibland utföra specifika uppgifter för att gå vidare som att springa på plats eller skapa vindbyar för att öppna dörrar. Men i världen kan du bara följa en bestämd väg, eftersom detta är en strikt på rails -upplevelse.

Detta avbryts sedan av strider, turbaserad strid där ditt urval av övningar fungerar som attacker för att skada fiender, med bonusskador baserade på din precision, och du håller sedan Ring-Con mot dig när du försvarar från fiendens attacker. Det finns också en strategi för att bekämpa att vissa typer av övningar gör mer skada på samma färgade fiender.

Kombinera träning och spel

Kombinera träning och spel (Bild: Nintendo)

Det finns en stor variation mellan övningar i världen och det hjälper till att blanda ihop det och stoppa upplevelsen från att bli för repetitiv och tråkig - samt att ge några av dina muskler tid att återhämta sig. När du besegrar monster och går framåt går du upp i nivå och får nyare övningar att använda som attacker.

En annan imponerande funktion är i slutet av en nivå Joy-Con tar pulsen och analyserar ditt träningspass och registrerar din statistik. Spelet låter dig också jämföra denna data med dina vänner & apos; poäng, bara lägga till den lilla extra konkurrenskraftiga incitamentet att krossa det.

Tempot kan vara långsamt genom att använda övningar eftersom attacker tar ett tag att använda och även de svagaste fienderna kan ta tid att besegra och vissa kan kännas som en riktig slog. Detta spel är inte avsett för långa sessioner som en typisk RPG. Det är mer som ett spel du spelar lite varje dag. Den vänstra Joy-con-benplaceringen innebar att det ofta skulle glida lite under sessionerna och måste justeras mycket ibland under ett träningspass.

Läs mer

Videospel nyheter
Microsoft förvärvar Bethesda Fortnite Nintendo Switch -konsol Nintendo gör om 3D Super Mario -spel Xbox Series S den minsta Xbox någonsin



Sammantaget genomfördes en bra idé riktigt bra, tanken på att använda gamification och turbaserad rollspelmekanik är geni. Nintendo har kommit långt sedan Wii Fit som Ring Fit Adventure är utmanande men mycket givande, vilket ger en överraskande intensiv träning. Allt som får barn och mänskliga tågvrak som jag själv att gå i rörelse är en bra idé. Spelet gör ett bra jobb med att uppmuntra och för det mesta distraherar du dig från att du tränar.

eastenders nyårsafton 2015

Ring Fit Adventure är ute nu för 64,99 £ inklusive Ring-Con och benrem.

Se Även: