Nigel Benn comeback fight mot Sakio Bika avbröts efter axelskada

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Nigel Benn efterlängtade comebackkamp mot Sakio Bika har avbrutits på grund av en axelskada.



Tidigare världsmästare i världsmellanvikt och supermellanvikt Benn hade tänkt slåss med den Kamerunfödda australiensiska Bika efter 23 års frånvaro från ringen.



Striden var planerad att äga rum på Resort World Arena i Birmingham den 23 november.



55-åringen tros ha skadat axeln under en brutal träningsregim förra veckan på Matchroom Boxings gym.

Berättade Benn solen: 'Jag har drömt om en engångskamp i åratal och jag har fått hjärtkrossat att jag var tvungen att avbryta det.'

Nigel Benn under träningen (Bild: Paisley Daily Express)



Benn under ett träningspass (Bild: nigelbennofficial/Instagram)

Benn kämpade senast 1996 när han misshandlades av Steve Collins för andra gången.



Hans kamp mot Bika - som är 15 år yngre än Benn och senast kämpade 2017 - skulle ha sanktionerats av den brittiska och irländska boxningsmyndigheten.

Benn hade sagt när kampen tillkännagavs: 'Det är mitt beslut att boxa igen (även om det kan ses av vissa som' kontroversiellt '). Men till skillnad från många boxare har jag fortsatt att behålla min kondition och hälsosamma livsstil sedan min senaste kamp med Steve Collins.

”Jag erkänner riskerna med sporten och förstår till fullo vikten av att bli fullständigt utvärderad av läkare. Därför har jag välkomnat kraven i BIBA för att tydligt fastställa att jag ÄR 'fit to box'.

Nigel Benn i ringen med sonen Conor i helgen (Bild: Actionbilder via Reuters)

Benn hade tänkt slåss mot Sakio Bika (Bild: Getty Images)

'Jag har genomgått många och regelbundna medicinska undersökningar för att bekräfta detta, inklusive periodiska MR -hjärnskanningar. Nu när jag är i Storbritannien har jag inom de närmaste veckorna välkomnat (på begäran av BIBA) ytterligare en serie tester - inklusive ytterligare en MR -hjärnskanning för att ge ett tydligt klargörande av mitt hälsotillstånd.

'BIBA underlättar också ytterligare skydd vid ringkanten för min kamp (som långt överskrider kriterierna för någon annan sanktionsorganisation).

”Min önskan att boxas igen är något som har förblivit inom mig i flera år ... Det är MITT val ensam, och jag har inte övertalats eller tvingats av någon annan person.

Läs mer

Boxningshistorier
Ali & apos; skulle ha kämpat & apos; med Fury Fury: Wilder är tuffare än Joshua Tyson erbjöd $ 1m för comeback fight Joshua vs Pulev kan hållas i Kroatien

'Jag känner att jag diskrimineras på grund av min ålder. Jag kan också bekräfta att jag har valt att slåss mot en motståndare som är en känd tidigare världsmästare i sin egen rätt. Utmaningen som jag har ställt mig är hög.

'Det här är en tuff utmaning, men en som jag känner att jag måste fortsätta för att åstadkomma slutlig stängning och en inre sinnesro för mig själv som man. Det handlar INTE om pengarna, det handlar om att stänga en önskan som finns kvar i mitt sinne, kropp och själ.

'Det här är min dröm, och jag hoppas att boxningsfans runt om i världen kommer att anamma mina önskemål och stödja och respektera det faktum att detta är mitt beslut ensam.'

Benn hade varnats för att han 'kunde dö' om han gick in i ringen för kampen av den tidigare tränaren Peter DeFreitas.

Jag har inte sagt ett ord om Nigel på 23 år, men nu kämpar han igen, det är dags att prata, säger DeFreitas till Daily Star.

'Jag pratar för att jag är orolig - jag är rädd för hans liv.'

Se Även: