Ny 'hushållsskatt' kan ersätta BBC TV -licens - och ingen skulle vara undantagen

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

Alla hem skulle behöva betala skatten, även om de inte äger TV, radio eller smartphone(Bild: Getty Images)



TV -licenser kan ersättas med en ny & hushållsskatt & apos; Det skulle inkludera rådsskatteräkningar och vara obligatoriskt för alla, har en överlägsen BBC -chef varnat.



kvällens resultat för miljoner euro

BBC: s generaldirektör Tony Hall, som avgår på fredagen, sa att programföretaget borde överväga alla reformalternativ - inklusive att rulla avgiften till rådsskatt när det nuvarande kontraktet upphör.



Det kommer mitt i enorma kontroverser om BBC: s beslut att skrota gratis TV -licenser för pensionärer, mer än ett decennium efter att förmånen först infördes.

I sin avslutningsintervju med The Media Show på Radio 4 sa chefen att progressiva alternativ till TV -licensen var 'intressanta' och 'bör ses'.

Han föreslog att avgiften kan vara en extra avgift på befintliga hushållsräkningar som rådsskatt, vilket innebär att BBC inte skulle behöva lägga tid på att slå ner på undanflyktare.



En tv -licens som en översyn av påföljderna

Det nuvarande TV -licensprogrammet upphör 2027 (Bild: PA)

Licensavgiften är för närvarande garanterad fram till 2027, men regeringen har angett att ett nytt finansieringssystem kommer att krävas när kontraktet upphör.



I februari sade kultursekreterare Nicky Morgan att regeringen var fast besluten att ta tillbaka BBC tillbaka till 2000 -talet genom att titta på avkriminalisering av licensavgifter och helt och hållet skrota dem.

I intervjun höll Hall med om att Tysklands hushållsskatt, som alla hem måste betala även om de inte äger en TV, radio eller smartphone, kan vara mer meningsfull än TV -licensen.

Han sa: 'Jag tycker att man ska titta på hur man kan ta ut licensavgiften successivt så att de som har råd att betala mer och de som inte har råd att betala mindre bör ses över.'

Det kan läggas till vardagsräkningar (Bild: PA / Getty)

”Ska det samlas in på ett sätt på hushållsräkningar, riksskatteräkningar för att sänka kostnaden?

'Vi har fram till 2027 att ta fram ett rättvist sätt att finansiera BBC och vad som är ett lämpligt sätt att finansiera BBC.'

Seniorassistenter till No10 tidigare i år krävde att TV -licensen skrotades och ersattes med en prenumerationstjänst, enligt rapporter, även om Hall är emot denna uppfattning.

Lord Tony Hall säger att det behövs en 'stor debatt' om framtiden för finansiering av BBC (Bild: PA)

Orolig för räkningar? Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Han tillade: Om du vill ha något bra, en offentlig tjänst tillgänglig för alla, måste det finansieras av alla, inte genom prenumeration eller bakom någon betalvägg.

b&m nhs rabatt

Tim Davie, tidigare chef för BBC Studios, den kommersiella armen, tar över som generaldirektör efter Hall.

En talesperson för institutionen för kultur, media och sport sa att det kommer att överväga alternativ för reformer av licensavgifter i god tid.

Om du är på väg att förlora din gratis TV -licens kan du istället göra anspråk på den via pensionskrediter. Ta reda på hur, här.

Se Även: