Ny Uswitch -rapport visar att nästan hälften av alla hushåll i Storbritannien ska återbetalas från sin energileverantör

Hushållsräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Mer än en miljon kunder betalar mer än £ 300 återbetalning

Mer än en miljon kunder betalar mer än £ 300 återbetalning(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Energileverantörer är skyldiga 13 miljoner hushåll totalt 1,8 miljarder pund i kreditbalanser - med mer än en miljon kunder på grund av mer än 300 pund.



Enligt ny forskning från Uswitch.com, jämförelse- och växlingstjänsten, kan konsumenter som betalar för sin energi med autogiro ofta hamna i kredit hos sin leverantör eftersom deras månatliga betalningar inte exakt matchar deras gas- och elanvändning .

Direktdebiteringar förblir i allmänhet desamma under hela året, men konsumenterna bör ha kredit hos sin leverantör efter sommaren, när de har använt mindre energi och i skuld under vintern när de slår på värmen och tänder mer ofta. Och inte bara att du kan spara 216 £ per år genom att byta och spara, så klicka här för att få det bästa erbjudandet på dina hushållsräkningar . Det är osannolikt att du har det bästa erbjudandet eller kan stå inför en enorm prishöjning om du inte har bytt nyligen.

rebekah vardy peter andre

Rapportera fynd



fly till slotten

Rapporten från Uswitch undersökte 2 009 brittiska energiräkningsbetalare i april och fann att nästan hälften ska återbetalas från sin energileverantör. Det genomsnittliga hushållet är skyldigt 142,33 pund, vilket vid uppskalning till nationell nivå innebär att leverantörer nu är skyldiga 1,8 miljarder pund.

Den sade att den totala skulden till brittiska hushåll är 1 miljon pund högre än i april förra året, trots att människor använder mer energi hemma under Covid-19-pandemin.



Dessutom är en fjärdedel av energiräkningsbetalarna i kredit skyldiga en rabatt på mer än £ 200 - en ökning från en av tio förra året. Cirka 535 000 hushåll betalar mer än 500 pund. Med 59% av energiräkningsbetalarna som säger att deras många energileverantörer inte automatiskt utfärdar återbetalningar till kunder i kredit, ligger de skyldiga pengarna ofta utan krav och kan inte nås (du kan också göra en energijämförelse med vår fantastiska kampanj för att se hur mycket du kan spara genom att byta ).

Att få en bättre affär

Om du är kontraktslös med din leverantör och står inför en enorm prishöjning för energiräkningar kan du också spara dig pengar genom att byta till en billigare affär. Få det bästa erbjudandet på din hushållsräkningar kan spara dig £ 216 per år , men många människor fortsätter att betala samma leverantörer för samma tjänst och många står inför en enorm prishöjning efter att det tillkännagavs att räkningarna kommer att stiga med typiska £ 96/år för de flesta hushåll i Storbritannien från den 1 april.

alan carr gary carr

Men det är lite av en myt att detta är en komplicerad process - och tack och lov är det en myt vi kan hjälpa till att byta så klicka här för att spara 216 £ per år.

Ofgem reformer

Rapporten kommer några veckor efter att energitillsynsmyndigheten Ofgem meddelade att den driver på reformer för att hindra energileverantörer från att använda kundkrediter för att finansiera vad den kallar ”ohållbara affärsmetoder”.

En automatisk återbetalningspolicy var en av de idéer som framfördes och skulle se energileverantörerna återbetala kreditbalanser till autogiro som betalar kunder årligen på kontraktets startdatum.

Sarah Broomfield, energisexpert på Uswitch sa att leverantörer borde granska kunders autogiro betalningar mer regelbundet. Hon sa: 'I en tid då många människors ekonomi är utsträckt skulle något tacksamt tas emot med tacksamhet. Många som har drabbats ekonomiskt av pandemin kan leta efter sätt att spara pengar, och det är värt att kontakta din leverantör för att se om du är skyldig några pengar. ''

Gå med i vår energikampanj

Det är här en bättre förståelse för fördelarna med att byta och spara kommer in. Så för att hjälpa till att skära igenom jargongen har vi lanserat en fantastisk medvetenhetstjänst för energibyte för gas, el eller båda.

Det är snabbt och enkelt att använda tillsammans med vår ackrediterade partner Uswitch , Storbritanniens mest populära energijämförelsesajt. Och vi kan erbjuda dig ett enkelt och snabbt sätt att snabbt spara stora utan avbrott i din leverans.

Fakta: Hur man byter

Kommer du alltid att ge mig en bättre affär?

Det är osannolikt att du har det bästa erbjudandet om du inte har bytt nyligen. Och vi har ofta exklusiva energitaxor som du inte hittar någon annanstans. Efter bekräftelse, under energibytsgarantin, kommer du att byta till ditt nya, billigare erbjudande inom 21 dagar.

shaun walsh och katya kysser

Helt enkelt Klicka här för mer information om denna snabba, enkla och problemfria process.

Kan jag välja bort när som helst?

När du har bekräftat ditt byte finns det en 14-dagars avkylningstid. Under denna tid kan du avbryta om du ändrar dig.

Vi har sett till att du kan växla online eller via telefon. Ring vårt vänliga, brittiska team gratis idag 0800 049 9722 eller genom klicka här , och gör omkopplaren enkel och snabb.

nummer 17 betyder

Uswitch har hjälpt mer än 5 miljoner människor att jämföra energipriser och spara på sina räkningar, och dess jämförelseplats för gratis energi har ackrediterats fullt ut av Ofgem Confidence Code sedan 2006.

Låt oss se vad vi kan göra för dig.

Se Även: