Nya 3-dagars säsongskort infördes när Boris Johnson säger till nationen att återvända till jobbet

Boris Johnson

Ditt Horoskop För Imorgon

Regeringen säger att det åligger arbetsgivarna nu att få igång ekonomin igen(Bild: Getty)



Ett stort järnvägsföretag föreslår nya tre-dagars säsongskort för att få landet tillbaka till jobbet och starta om Londonekonomin.



Great Western Railway sa att det är i samtal för att införa ett nytt kortare vardagskort, i ett försök att få tusentals arbetare tillbaka till sina kontor i London.



Nätverket sa att det också kommer att erbjuda ett 12-dagars pass som kan användas när som helst under 30 dagar.

Järnvägsföretaget, som kör tjänster till London från städer inklusive Bath, Cardiff, Reading och Oxford, sa: 'Vår forskning tyder på att pendlare i genomsnitt kommer att resa in i arbete tre dagar i veckan, snarare än de nuvarande fem.'

Säsongskort, som stiger i pris varje år, har varit i rampljuset över hur de jämför sig med ofta försenade, inställda eller överfulla tåg.



I mars tvingades företag utfärda återbetalningar som svar på coronaviruskrisen, vilket gjorde att passagerare kunde kräva tillbaka pengar för oanvända datum - vissa var dock föremål för ändringsavgifter på upp till £ 10, trots den påtvingade avstängningen.

nyårsafton 2020

Nätverket sa att det också kommer att erbjuda ett 12-dagars pass som kan användas när som helst under 30 dagar



Priset på ett standardkort Great Western Railway -årskort från Swindon till London Paddington är 9 272 pund eller 5 404 pund från Didcot Parkway - exklusive kostnaden för tunnelbaneresor inom själva huvudstaden.

Anthony Smith, verkställande direktör för Transport Focus, den oberoende vakthunden, sa: 'Ett meddelande om att komma tillbaka till jobbet måste matchas av järnvägsprodukterna för att komma tillbaka till arbetet för att stödja det.

”Den enda säkerheten om framtiden är att det blir färre resor till jobbet.

'Jag tror att det årliga säsongskortet, förutom ett fåtal personer, förmodligen är ganska dött.'

Järnvägsföretag kommer denna vecka att lämna förslag till transportdepartementet för att erbjuda billiga priser, med sikte på att träda i kraft senare i år.

Det kommer efter att Boris Johnson uppmanade chefer att få britterna tillbaka till jobbet - och hävdade att livet kan vara normalt igen till jul.

Premiärministern sa att England kunde återgå till nästan normalt från den 1 augusti, men sa till arbetsgivare att det åligger dem att få personalen tillbaka till jobbet.

'I stället för att regeringen säger till folk att arbeta hemifrån, kommer vi att ge arbetsgivare mer utrymme för skönsmässig bedömning och be dem att fatta beslut om hur deras personal arbetar säkert,' sa han.

'Det kan naturligtvis innebära att fortsätta arbeta hemifrån vilket är ett sätt att arbeta säkert och som har fungerat för många arbetsgivare och anställda.

'Oavsett vad arbetsgivare bestämmer sig för bör de rådfråga noggrant med sina anställda och bara be folk att återvända till sin arbetsplats om det är säkert.'

jess på ex på stranden

Se Även: