Netflix låter äntligen användare ladda ner filmer och TV-avsnitt för att se dem offline

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Netflix har meddelat att medlemmar över hela världen äntligen kommer att kunna ladda ner filmer och TV-avsnitt för offlinevisning, utan extra kostnad.



Tills nu, Netflix har bara tillåtit användare att strömma innehåll, vilket innebär att de behöver en pålitlig internetanslutning för att kunna se populära program som Korthus och Stranger Things på tjänsten £6,99 per månad.



Detta gör det dock omöjligt att se Netflix på tunnelbanan eller på ett flygplan – för att inte tala om på platser där internet är dyrt eller begränsat.



Rivalerande tjänster som Amazon Prime-video och BBC iPlayer har tillåtit användare att ladda ner innehåll under en tid, och Netflix har varit under ökande press från kunderna för att införa ett offlinevisningsalternativ.

Nu verkar det som att Netflix äntligen har fallit. Från och med idag dyker en nedladdningsknapp upp på detaljsidan för en film eller tv-serie. Allt du behöver göra är att klicka på knappen för att se den senare utan internetanslutning.

Allt innehåll är inte tillgängligt för nedladdning direkt, men Netflix Original Series som t.ex Orange är det nya svarta , narcs och Kronan är alla tillgängliga från och med idag.



Filmer inklusive Ät be älska , En utbildning och Den begåvade Mr Ripley kan också ses offline, liksom Svart spegel och Dödandet , men den nyligen återupplivade Gilmore Girls är inte tillgänglig offline.

Netflix sa att fler titlar kommer att läggas till inom en snar framtid.



En talesperson för företaget säger till S Online att de titlar som finns att ladda ner helt beror på licensen för programmet eller filmen.

Titlar som kommer att förfalla från din enhet om mindre än 7 dagar visar hur mycket tid du har kvar på den titeln på sidan 'Mina nedladdningar' i Netflix-appen.

familjequiz frågor 2020 Storbritannien

För vissa titlar måste visning offline slutföras inom 48 timmar efter att spelet startat. När du har börjat spela en av dessa titlar kommer du att se hur många timmar du har kvar innan titeln går ut.

I vissa fall kan det också finnas gränser för antalet titlar från samma licensavtal som du kan ladda ner samtidigt.

Införandet av offlinevisning markerar något av en helomvändning för Netflix, vars ledande befattningshavare tidigare hade uteslutit det som en möjlighet.

'Jag tycker fortfarande inte att det är ett särskilt övertygande förslag,' sa Neil Hunt, produktchef för Netflix, förra året.

– Jag tror att det är något som många efterfrågar. Vi får se om det är något som många kommer att använda.'

Men tidigare i år erkände företagets verkställande direktör, Reed Hastings, att han hade 'ett öppet sinne' i ämnet.

Hur man börjar ladda ner

Den nya offlinevisningsfunktionen ingår i alla Netflix-abonnemang och är tillgänglig för telefoner och surfplattor på Android och iOS.

För att börja ladda ner idag, så här behöver du göra:

  • Uppdatera till den senaste versionen av Netflix-appen på din iOS- eller Android-enhet.
  • När du öppnar appen får du ett popup-fönster som frågar dig om du vill se vilka program som finns att ladda ner.
  • När du har hittat något du vill titta på trycker du på nedladdningsikonen bredvid filmen eller avsnittet för att börja ladda ner.
  • Allt du väljer att ladda ner kommer att visas på sidan 'Mina nedladdningar', som är tillgänglig via huvudmenyn.
  • Du kan också återgå till att bläddra bland program som är tillgängliga att ladda ner från huvudmenyn.

RELATERAD VIDEO: Netflix välsignar internet med episk mash up

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu data -count='3' data-numberedMest lästa
Missa inte

Se Även: