'Min syster ställde upp mig med Shrek!' - Emmerdale Amy Walsh när hon växte upp med Girls Aloud -stjärnan Kimberley

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Girls Aloud -stjärnan Kimberley Walsh har alltid tittat efter sin lillasyster Amy genom att undersöka sina pojkvänner och göra det klart när hon inte trodde att de kom till skrapa.



Så när hon träffade en stilig ensam man medan hon spelade huvudrollen som prinsessan Fiona i Shrek The Musical i Londons West End tog hon saken i egna händer.



vad betyder 1911

Amy, 27, som just har anslutit sig till rollen i Emmerdale som en pigg orolig tjej, skrattar när hon minns sin systers matchmaking för två och ett halvt år sedan vilket ledde till att hon träffade skådespelaren Bradley Jaden, 27.



Hon säger: Kimberley spelade huvudrollen i musikalen och Bradley undersökte delen av Shrek så att de alla gjorde sina repetitioner tillsammans.

Hon blev vän med honom och bjöd in honom till hennes 30 -årsfest.

Girls Aloud -stjärnan Kimberly Walshs syster Amy Walsh

Familjeföretag: Girls Aloud -stjärnan Kimberly Walshs syster Amy Walsh har talat om sin egen showbiz -karriär (Bild: Eastnews)



Hon gjorde lite expertmatchning. Hon är alltid mycket skyddande mot mig, särskilt när det gäller pojkar, så att få hennes godkännande av honom tidigt hjälpte honom i stort.

Innan festen sa hon till mig, 'det är någon som går med ikväll som kan vara intresserad av dig', så hon planterade fröet och det hände. Vi slog det bara, så det var tack vare henne.



Livet hemma med Walshes när de växte upp i Bradford låter som en scen från The Sound of Music.

Hennes äldsta syster Sally, 35, var den första som gick på en lokal dramaskola, följt snabbt av Kimberley, 32.

Amy och bror Adam, 30, gick senare när de var tillräckligt gamla. Skådespeleri och sång blev en distraktion från smärtan när deras föräldrar skilde sig.

Amy säger: Det var ett ganska kaotiskt hus. Vi skulle sminka shower i vårt vardagsrum. Vi har tre kusiner i samma ålder och när vi alla var tillsammans var det som von Trapp -familjen.

Match Made: Amy Walsh träffade pojkvännen Bradley Jaden medan hon spelade i musikalen Shrek (Bild: Eastnews)

Varje dag var en annan show. Vi brukade träna och öva på olika musikaler som vi lärde oss på scenskolan.

Adam fick alltid besked var han skulle stå och vem han skulle spela, han var mycket lik jag. Sally och Kimberley var mycket hängivna. De skulle gå upp före skolan och öva och träna saker.

amanda lax david james

Min mamma är musiklärare så hon skulle spela på piano. Det var underbart. Det var eskapism för oss, det hjälpte oss att fly från våra föräldrars skilsmässa.

Det var Sally, inte Kimberley, som var den första som lyckades. Inom ett år på Stage 84 -skolan i Bradford fick hon sin första yrkesroll och fortsatte att spela i tv -drama som Tumbledown Farm och Children's Hospital. Adam fick en del på Heartbeat.

Amy säger: Vi hade tur eftersom vi hade möjlighet att gå på en scenskola. Alla fick delar utom jag. Det var bara jag som inte fick några yrkesroller förrän jag var vuxen.

Girls Aloud -stjärnan Kymberly Walshs syster Amy Walsh

Så glad: Amy på ett nytt datum med beau Bradley (Bild: Eastnews)

Det var något vi alla hade i oss och njöt av att göra. Eftersom jag var den yngsta Sally och Kimberley skulle använda mig för att roa sig. De skulle göra en scen från en show, Les Miserables, och jag måste vara barnet som gråter och någon dör. Det låter sadistiskt men det var väldigt roligt. Jag lägger ner min träning på dem.

Vid 16 års ålder landade Sally en del på Emmerdale, där hon bodde i tre år. Så när Kimberley gjorde audition för Popstars: The Rivals 2002 var Amy redan van vid att ha en berömd syster.

Hon sa: Det var konstigare när Sally kom på TV än när Kimberley kom in på Girls Aloud. Att shoppa med din syster och bli igenkänd på gatan var väldigt konstigt.

Det var mer bisarrt med Sally. Alla i byn visste vem hon var och att hon var på tv. Men eftersom hon hade gjort det i så många år var ingen så förvånad. Det var första gången jag stötte på berömmelsessidan.

Det kändes inte så konstigt när Kimberley blev stor. Jag minns att jag gick på klubb när jag var 18 och hennes sång kom i klubben och alla skrek. Så jag har varit van vid att de blir igenkända så det har aldrig varit bisarrt.

Amy har nu gått med i Emmerdale som Tracy Shankley, en kaotisk karaktär som börjar dejta Sam Dingle. Hon medger att hon älskade varje ögonblick på den långvariga ITV1-tvålen.

AMY WALSH ut men Robbie Lawson JAMIE SHELTON

Pub Talk: Amy spelar den trista Tracy i Emmerdale (Bild: ITV)

Sally var med i serien före mig, för 15 år sedan, och hon dejtade Marlon Dingle, säger hon. Så det var roligt att jag togs in för att spela kärleksintresset för en annan Dingle.

Det var fantastiskt att prata med Sally om Emmerdale, hon gav mig många bra råd. Hon får barn just nu så hon önskade inte att det var hon. Hon sa åt mig att njuta av varje minut av det och jag gjorde det.

Amy spenderade tre månader på att filma sina Emmerdale -scener, som för närvarande visas, men dörren har stått öppen för henne att återvända.

mary berry och paul hollywood jul

Hon säger: Tracy var en fantastisk karaktär att spela. Hon har ett bra hjärta men hon är från en grov bakgrund och hennes pappa sitter i fängelse. Hon har fått kämpa för att överleva och utnyttjar Sams bättre natur.

Om hon är där längre har hon potential att visa sin mjukare sida. Du kan se att hon är sårad inuti. Dörren har stått öppen för mig, jag ramlar inte av en klippa som jag är glad över. Jag skulle gärna komma tillbaka.

Under inspelningen fann Amy sig själv att soffa och stanna hos sin mormor och vänner i Bradford, förra året flyttade mamma Diane till London för barnvakt.

Kimberley Walsh

Star Sister: Kimberley väntar sitt första barn med den långtidspartner Justin Scott någon dag nu (Bild: Splash)

Sally har två små barn och Kimberley väntar sitt första barn med den långtidspartner Justin Scott någon dag nu.

Amy är upphetsad över att vara faster igen. Hon säger: Mammas fyra barn har övergivit här och bott för att bo i London så hon tänkte 'varför inte', och hon kom ner.

Vi bor alla väldigt nära varandra så det är perfekt för barnvakt. Kimberley hoppades alltid att jag skulle vara ledig runt september så det har fungerat bra för henne! Det ska bli jättekul att vara tant igen. Jag kan inte vänta. Det är inte alls länge att gå nu.

Hon mår riktigt bra och vi är alla glada över att få veta vad det är och det är uppenbarligen okej och hälsosamt. De har gjort barnkammaren. Allt är klart.

Förra månaden höll Kimberley sin baby shower på Nether Winchendon House, nära Aylesbury, Bucks, omgiven av familj och vänner.

Vi hade en härlig baby shower för henne och vi hade tur med vädret, säger Amy. Det var riktigt fint planerat.

En grupp av hennes vänner samlades för drycker och mat och det var spel som att gissa barnets vikt och vi var tvungna att dekorera små babygros för när det kommer. Hon fick massor av presenter.

Amy sa att hon och Bradley älskade att umgås med barn men hade inga planer på att starta en egen familj ännu.

Vi är båda broodiga men vi har massor av syskonbarn att sysselsätta oss med, säger hon. Våra karriärer kommer i första hand just nu. Men vi har precis flyttat in med varandra vilket är väldigt spännande.

Se Även: