Multi-miljonären Pimlico Rörmokare chef tillämpar 'no jab, no job' -policy för ny personal

Coronavirus Vaccin

Ditt Horoskop För Imorgon

Det kommer en månad efter att chefen avslöjade att han utarbetade advokater för att genomföra obligatoriska regler - trots att juridiska experter varnade för att det kunde bryta mot arbetslagar.

I februari avslöjade Mullins [bilden] att han utarbetade advokater för att genomföra obligatoriska regler - trots att juridiska experter varnade för att det kunde bryta mot arbetslagar.(Bild: AFP via Getty Images)



Pimlico Rörmokare har infört en ny policy om 'ingen jabb, inget jobb', fyra månader efter att ha meddelat att den skulle tas upp i alla nya kontrakt.



Företaget, som ägs av mångmiljonären Charlie Mullins, har börjat publicera jobbannonser med klausulen Covid-19 som krävs.



Det är första gången företaget har listat den kontroversiella nya policyn för interna lediga platser.

I en onlineannons förklarar företaget: Interna underhållsteammedlemmar önskas. Covid-19-vaccination krävs. '

En talesman för Pimlico Rörmokare sa: 'Vårt interna rekryteringsteam kommer att begära antingen NHS-kortet du får vid vaccinationen eller bevis via appen när människor kommer in.'



rag n bone man beth rooy

Ytterligare två roller som annonseras på rekryteringswebbplatsen anger inte behovet av en Covid -jab.

Det är första gången företaget har listat den kontroversiella nya policyn om en intern vakans

Det är första gången företaget har listat den kontroversiella nya policyn om en intern vakans (Bild: REUTERS)



Pimlico rörmokare chef Charlie Mullins introducerar & apos; no jab, no job & apos; policy för ny personal

Mullins sa tidigare att han hade avsatt 800 miljoner pund för att hjälpa till att finansiera vacciner för personal

x factor Storbritannien 2017 finalister

Har du fått avslag på arbete på grund av en & apos; ingen jab & apos; politik? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Tillbaka i februari varnade Charlie Mullins, grundare av verksamheten för 50 miljoner pund, nya rekryter skulle nekas anställning om de inte går med på en Covid -vaccination när det blir allmänt tillgängligt.

Det kom en månad efter att chefen avslöjade att han utarbetade advokater för att genomföra obligatoriska regler - trots att juridiska experter varnade för att det kunde bryta mot anställningslagarna.

Ett steg längre avslöjade Mullins att han hade avsatt 800 miljoner pund för att hjälpa hans personal att vaccinera sig när det blir tillgängligt på huvudgatan.

Pimlico rörmokare chef Charlie Mullins introducerar & apos; no jab, no job & apos; policy för ny personal

Jobbannonsen finns på företagets rekryteringswebbplats

Pimlico Rörmokare - som sysselsätter tusentals hantverkare - sa att policyn också skulle kunna läggas till befintliga kontrakt, även om den insisterade på att inga nuvarande anställda skulle tvingas ta emot ett vaccin eller avskedas över frågan.

De senaste siffrorna visar att 40 miljoner människor i Storbritannien hittills har fått minst en dos av ett vaccin mot coronavirus.

Första vacciner erbjuds nu till personer i åldern 25 år och äldre i England, över 30-talet i Skottland och över 18-åriga i Nordirland och Wales.

Mer än 40 miljoner människor har ympats hittills i Storbritannien

Mer än 40 miljoner människor har ympats hittills i Storbritannien (Bild: Kanal 4)

Vaccineminister Nadhim Zahawi har sagt att det är 'upp till företag vad de gör', men fackföreningen Unison har sagt att det 'är helt oacceptabelt' för företag att pressa personalen att ta sticket.

25 cromwell street gloucester

Advokater har dock föreslagit att sådana anställningsvillkor kan utlösa påståenden om diskriminering eller konstruktivt uppsägning.

Nick Hurley, advokat på Charles Russell Speechlys sa: '& apos; No jab, no job & apos; kan verka tydligt och koncist, men om en arbetsgivare kan göra det obligatoriskt för anställda att ha Covid-19-vaccinet är långt ifrån enkelt.

'Även om arbetsgivare har en juridisk skyldighet att vidta rimliga åtgärder för att säkerställa säkerheten för sin personal, vilket kan innefatta att minimera spridningen av Covid-19 på kontoret, finns det många andra faktorer att tänka på.

vallmobilder minnesdag

Håller du med om denna policy? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Arbetsjurister hävdar att tvinga personal till vaccinet kan bryta mot diskrimineringslagar

Arbetsjurister hävdar att tvinga personal till vaccinet kan bryta mot diskrimineringslagar (Bild: AFP via Getty Images)

'Genom att kräva att anställda är vaccinerade kan arbetsgivare av misstag bryta mot lagstiftning mot diskriminering. Till exempel kan anställda ha en funktionsnedsättning som innebär att de inte kan vaccineras, så att genomföra en vaccinationspolicy kan ge upphov till påstående om handikappdiskriminering.

'Detsamma kan sägas om andra faktorer som bidrar till vaccination vägrar som graviditet, ras, ålder eller tro.

'När det gäller det senare kan det också vara så att anställda som anser sig vara ivriga' anti-vaxxers 'kommer att försöka hävda diskrimineringsskydd genom att hävda att deras tro mot vaccinationer är en filosofisk tro.

'Det kan tyckas långsökt, men andra fall har inte alltid varit intuitiva om vilka övertygelser som lockar skydd enligt lag.

'Som sagt, arbetsgivare har en plikt att börja förbereda och bedöma effekterna av den bredare utbyggnaden av vaccinet för sina anställda.'

Vårdhemoperatören Barchester Healthcare är också bland företag som har infört policyn för all personal om de inte är medicinskt undantagna.

Se Även: