Motorola Moto G6 recension: om du vill ha en budget -smartphone, titta först på den här

Motorola, Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Motorola)



Selected StarSelected StarSelected StarSelected StarSelected Star

Sedan flera år tillbaka har 'Moto G' -serien från Motorola (nu ägd av Lenovo) i stort sett den bästa budget Android -telefonen som finns.



tess daly gravid tredje barn 2013

Den positionen ser väldigt säker ut eftersom företaget i år har avslöjat tre olika G6 -telefoner med lite olika konfigurationer och prispunkter att matcha.



Vi kommer att fokusera på pris på mellannivå £ 219 även om det också finns den billigare Moto G6 Play för £ 169 och den dyrare Moto G6 Plus för £ 269.

Det är inte utan utmanare - Honor 7X kommer att tänka på - men med OnePlus 6 som vill inta en mer premiumposition på smarttelefonmarknaden har Motorola en tydligare väg att erbjuda den bästa budgetenheten som finns.

Efter att ha tillbringat någon vecka med Moto G kan jag säga att den erbjuder nästan allt din vanliga användare kan önska i en smartphone under 2018. Så här går det sönder:



Design

Moto G6 är en fint skulpterad pryl tillverkad av reptåligt Gorilla Glass.

Den är snygg och reflekterande och benägen att täckas av fingeravtryck inom några sekunder efter att den användes första gången. Motorola har gett alla enheter i G6 -serien ett konturerat grepp så att de sitter bekvämt i din hand.



Liksom alla andra telefoner som kommer ut 2018, antar G6 ett bildförhållande på 18: 9, vilket innebär att den täcker en 5,7-tums skärm i kroppen på en typisk 5,5-tums telefon. Det är faktiskt smalare än förra årets modell.

Även med de smalare ramarna behåller Motorola fingeravtrycksskannern på telefonens framsida. Detta kan dela människor eftersom vissa föredrar en placering på baksidan för enkel upplåsning medan du håller den - men jag tror faktiskt att det är bättre på framsidan. För det mesta ligger min telefon på skrivbordet bredvid mig - och att snabbt kunna trycka ner och låsa upp den utan att behöva plocka upp den är användbar.

Motorola G6 kostar mindre än 300 £ - men du kan inte gissa det från att titta på den (Bild: Jeff Parsons)

andi peters leksakshistoria

Också, och detta är ett tecken på hur löjligt det blir, den 219 £ telefonen håller 3,5 mm hörlursuttaget längst ner bredvid USB-C laddningsporten. Till skillnad från telefoner som kostar nästan en slant behöver du inte fästa en löjlig dongel för att lyssna på musik med dina beprövade och pålitliga hörlurar. Och Moto G6 har också en microSD -kortplats.

Om det finns en nackdel med designen är det att Moto G6 inte är vattentålig som mobilerna på översta nivån. Visst, det kommer att överleva att få stänk av några regndroppar, men om du av misstag tappar det på toaletten är det en goner.

Kamera

Du kanske har märkt av de blanka PR-bilderna att Moto G6 har en kamera med dubbla objektiv. Det som en gång var telefonkortet för premiumtelefoner har nu landat i budgetområdet.

Och förutom den extra hårdvarumuskeln finns det ett gäng programvarufunktioner som hjälper dig att ta häftiga bilder.

För de andra fotograferingsnördarna där ute, så fungerar kamerans inställning här. Det finns en 12-megapixelsensor och en sekundär 5-megapixelsensor bakom f/1.8-bländarlinserna. Den sekundära sensorn ska lägga till mer djupuppfattning för skott, särskilt porträtt, vilket är användbart om du är en fan av bokeh -effekten. Det betyder också att du kan välja ett motiv och ganska mycket beskära dem direkt ur bilden eller lägga en grafik eller klistermärke snyggt på dem.

(Bild: Motorola)

varför tar veterinärer så mycket betalt

När det gäller ren kvalitet matchar det inte liknande Sony Xperia XZ2, Google Pixel 2 eller iPhone X. Det spelar inte in video i 4K och slutartiden kan göra med att vara lite snabbare. Men det är fortfarande en helt anständig ficka kamera med funktioner som slowmotion, time -lapse och objektigenkänning som fungerar på saker som maträtter och landmärken.

Så här fungerar Moto G6 -kameran i köttet:

En ljus dagtidbild med Moto G6 på helautomatiska inställningar (Bild: Jeff Parsons)

Och här är samma bild tagen med en Google Pixel 2 XL, som kostar £ 700 och anses allmänt erbjuda den bästa smartphone -kameran som finns.

Samma starkt upplysta bild tagen med Google Pixel XL 2 på automatiska inställningar (Bild: Jeff Parsons)

Prestanda och batteri

Moto G6 kan vara prissatt som en Peugeot - men den spinnar som en Pagani. Den har en Qualcomm Snapdragon 450-processor med 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme ombord. I praktiken betyder det att det är mycket snabbt för att ladda upp och hoppa mellan appar och kommer att spela grafiskt intensiva spel med knappt stam.

Det är sant att 32 GB lagringsutrymme fylls på ganska snabbt när du börjar ladda upp det med appar och innehåll, men du kan alltid få åtkomst med ett microSD -kort.

holyoaks dansar på is

En del av anledningen till att prestandan är så bra är att Motorola har hållit den här telefonen lycksaligt fri från galet bloatware. Det är ganska mycket Android -upplevelsen från Google med bara några ytterligare Motorola -funktioner - varav de flesta är användbara. Du kan till exempel ställa in telefonen så att den automatiskt går in i läget Stör ej om du lägger den med framsidan nedåt på en yta.

Den reflekterande ryggen ser vacker ut - men den täcks snabbt av fläckar (Bild: Jeff Parsons)

Batteritiden är ganska standard. Med det menar jag att den här telefonen kommer att hålla i nästan ett par dagar om du är snål med hur du använder den, men kommer att dö på mindre än en om du blir helt uttråkad.

Motorola har dock lagt till sin 'TurboPower' -funktion som säger (med en lämplig laddare) att den ger dig sex timmars batteritid på bara fem minuter & apos; laddning. Jag har inte testat det till punkt och pricka, men det blir väldigt snabbt med den medföljande laddaren.

Värde för pengar

(Bild: Motorola)

Gör inga misstag, anledningen till att du borde få den här telefonen är det häpnadsväckande värdet den erbjuder för dina pengar.

senaste love island skvaller

Det kommer att göra allt du verkligen vill att en smartphone ska göra - ta foton, köra appar, ring din mamma - och se bra ut när du gör det. Och det gör allt en bråkdel av priset på de stora pojkarna. Moto G6 har kanske inte den coola faktorn för en iPhone X eller fotograferingshackarna på en Pixel 2, men vem bryr sig när det är tillräckligt bra och sparar dig ett paket på sidan?

Dessutom, om du vill bli kräsen, finns det två andra Moto G6: er att välja mellan. G6 Plus är en större 5,9-tums telefon med en bultad processor och mer RAM-minne med 64 GB lagringsutrymme. Alternativt kan du få Moto G6 Play för endast £ 169-och det erbjuder fortfarande en 720p HD 5,7-tums skärm och en 13-megapixelkamera och 3 GB RAM, om än med en äldre microUSB-laddningsport.

Läs mer

Bästa tekniska produkter
Bärbara datorer Bluetooth hörlurar Bluetooth -mus Bluetooth -högtalare

Slutsats

(Bild: Motorola)

Om du inte har Scrooge McDuck -nivåer av personlig rikedom bör du verkligen överväga Moto G6 för din nästa smartphone. Det är ett perfektvägt paket med prestanda och värde.

Ja, det finns några nackdelar - det är inte vattentätt och kameran kan vara snabbare. Jag är också (uppenbarligen) inte säker på hur prestanda kommer att staplas efter ett år eller så med intensiv användning och otaliga uppdateringar. Men än en gång - den här saken kostar mindre än 300 £. Du kan köpa tre av dem för priset av en iPhone X och fortfarande ha tillräckligt med att köpa ett par rundor på puben.

Det räcker att säga att jag var ganska imponerad av Moto G6 och tror att det är den bästa budget -smarttelefon jag har använt hittills i år. Jag har inga problem att rekommendera den till någon efter en ny telefon på en begränsad budget.

Du kan köpa Motorola Moto G6 här.

Se Även: