Bilister varnade när MoT -testreglerna ändras nästa vecka och £ 2500 böter är tillbaka

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Förare riskerar att få böter igen från och med nästa vecka(Bild: Getty)



Efter månader av att inte behöva tänka på det kan bilister drabbas av böter på upp till 2500 pund om de är sena med att få en MoT.



när dog victoria wood

Alla bilar, skåpbilar och motorcyklar som vanligtvis skulle ha krävt ett MoT -test har undantagits från att behöva en sedan 30 mars.



Men med åtgärder som nu lindras över hela Storbritannien kommer den årliga säkerhetskontrollen återigen att bli obligatorisk i England, Skottland och Wales, Det rapporterar Manchester Evening News .

Det betyder att från och med lördagen den 1 augusti kan körning med utgången MoT resultera i att du dras över och böter och eventuellt förbjuds.

Paul Loughlin, advokat och specialist på bilrätt vid Stephensons Solicitors LLP, sa: 'Med lättnaderna i begränsningarna kan det finnas en överväldigande lust att hoppa i våra bilar och resa någon annanstans än att vara samlad hemma.



'Men denna känsla av brådska kan komma tillbaka till att bita, särskilt om du befinner dig att köra utan giltig MoT eller köra ett farligt fordon.

Testcentra är öppna igen (Bild: Getty Images/iStockphoto)



'Regeringens beslut att återinföra obligatoriska tester från den 1 augusti 2020 innebär att om din MoT ska betalas på eller efter det datumet måste du boka in ditt fordon för att testas som vanligt.

'Underlåtenhet att göra det kan leda till böter på upp till 1 000 pund och om ditt fordon visar sig vara farligt kan det innebära böter på upp till 2500 pund, tre poäng på ditt körkort eller till och med ett eventuellt körförbud.

”Det händer så mycket just nu att det kan vara lätt att prioritera andra områden. Kostnaden för passivitet kan dock vara så mycket större, inte bara ekonomiskt utan också med avseende på din säkerhet och för alla passagerare. '

Så fungerar 6-månaders förlängning

Vad man ska leta efter (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Ditt fordons förfallodatum förlängs automatiskt med 6 månader om det är berättigat. Detta kommer att göras ungefär en vecka innan det ska löpa ut.

Detta innebär att:

liverpool v west ham på tv
  • ditt fordon kommer fortfarande att ha ett giltigt MoT -certifikat i ytterligare 6 månader
  • du kan fortfarande beskatta ditt fordon - du kan behöva vänta med att göra detta till senare i månaden om både din MoT och fordonsskatt tar slut den här månaden
  • din försäkring gäller fortfarande
  • ditt fordons rekord kommer att uppdateras så att polisen kan se att du har en giltig MoT

Läs mer

Sparar pengar på MoTs
Varför bilar misslyckas MoTs avslöjade De billigaste platserna för din bil MoT Dina alternativ om din bil misslyckas Förare riskerar böter på 1 000 pund för sena MoT

Du borde kontrollera att utgångsdatumet har förlängts tre dagar innan din MoT ursprungligen skulle löpa ut.

Skicka e -post om utgångsdatumet inte har förlängts 3 dagar innan det skulle löpa ut covid19mot@dvsa.gov.uk

DVSA sa att du inte kommer att få ett nytt MoT -certifikat med det nya utgångsdatumet på det.

Se Även: