Mer än 150 000 familjer uppmanas att förnya skattelättnader nu innan förmåner stoppas

Fördelar

Ditt Horoskop För Imorgon

Mer än 150 000 personer varnas för att förnya sina skattekrediter den här månaden för att undvika att gå miste om framtida betalningar.



jacob rees mogg barnnamn bbc

HMRC sa att föräldrar som fått barnskatteavdrag och de som gör anspråk på arbetsförmåner har till 31 juli att förnya sina ansökningar under de kommande 12 månaderna.



Enligt skattemyndigheten kan underlåtenhet att förnya innebära att dina betalningar avslutas permanent - och du kan till och med behöva betala tillbaka de pengar du har fått sedan april 2020.



Skattekrediter är utformade för att hjälpa arbetande familjer med riktat ekonomiskt stöd. I Storbritannien tar emot cirka 3 miljoner människor det.

Dessa utbetalningar görs regelbundet av regeringen för att stödja familjer med mycket låga inkomster. I de flesta fall kommer de att betalas ut till föräldrar/vårdnadshavare som arbetar mellan 16 och 24 timmar i veckan.

Omkring 3 miljoner människor i Storbritannien kräver för närvarande skattelättnader (Bild: GETTY)



Det betalas via skattekontoret - du kan använda denna kalkylator för att ta reda på hur mycket du kan ha rätt till .

För de flesta har ersättningen nu ersatts av Universal Credit - du kan nu bara göra ett nytt krav om du får den höga invaliditetspremien eller fick den under den senaste månaden och fortfarande är berättigad till den.



Men de som kvalificerar sig för barnskatteavdrag kan göra anspråk fram till den 31 augusti efter deras barns 16 -årsdag.

Angela MacDonald, vid HMRC, sa: 'Om du har kontaktats av HMRC för att lämna dina inkomstuppgifter uppmanar jag dig att kontakta avdelningen före den 31 juli.

”Lämna det inte för sent, kontakta oss och se till att informationen vi har är korrekt.

Vem behöver förnya?

Skattekrediter som ska förnya kommer att få ett rött eller svartrandigt paket i posten. Informationen du behöver skicka beror på vilket paket du får - men se till att du svarar i god tid.

Om ingenting har ändrats förnyas skattekrediten automatiskt, men om dina omständigheter har ändrats måste du meddela HMRC.

HMRC säger att de som är mest benägna att få en rödrandig förpackning är de egenföretagare, de som får skattepliktiga förmåner, till exempel anställnings- och stödersättning (ESA) och personer med flera inkomstkällor.

Dessutom måste egenföretagare som inte har lämnat sin deklaration för beskattningsåret 2019/20 uppskatta sin vinst eller förlust och rapportera detta till HMRC online senast den 31 juli.

Om du inte gör detta kommer HMRC att göra skattekreditbetalningar baserat på den information som för närvarande finns, och det kan inte ändra detta vid ett senare tillfälle.

Du måste också bekräfta din faktiska inkomst, när du vet det, till HMRC senast den 31 januari 2021.

Hur du förnyar dina skattekrediter

Se Även: