Max Verstappen fick Alex Albon att 'se ut som om han körde buss' på Red Bull

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Alex Albon har lämnat en insiders redogörelse för hur Max Verstappen lopp baserade på hans tid som holländarens röd tjur lagkamrat.



Den brittisk-thailändska föraren var ännu mindre erfaren än Verstappen när han fick chansen att köra för topplaget. Han hade bara tävlat in Formel 1 för en halvsäsong när han fick uppmaningen från Christian Horner halvvägs genom kampanjen 2019.



Han skulle byta plats med Pierre Gasly , som hade vissnat under pressen och återvänt till systerlaget röd tjur . Men även om han fick längre tid på sig att bevisa sig själv, Albon kunde fortfarande inte komma i närheten av att matcha Verstappens resultat .



'Jag skulle säga att han är den mest begåvade föraren jag någonsin kört tillsammans med,' 26-åringen, som nu tävlar för Williams , berättade för MotorMouth podcast . 'Det är svårt att jämföra dina lagkamrater, men han kör som han pratar - det finns inget utrymme för politik. Han är väldigt rak och väldigt avslappnad. Folk känner inte riktigt till den sidan av honom, men han är så avslappnad att jag nästan tänker,' Jag önskar att jag var så avslappnad'.

'Det är också hur han hanterar bilen – han är väldigt exakt. Det han vill ha i en bil är väldigt annorlunda än vad de flesta förare vill ha. Han vill ha en bil som är så vass i hörnet, det är otroligt. Jag kan säga att den bilen är extremt vass.

'Jag har alltid varit känd som en förare som gillar mycket frontgrepp, att kontrollera bilen exakt. Och så kommer den här killen in. Han får det att se ut som att jag kör buss.'



 Albon njuter av livet tillbaka i F1 med Williams
Albon njuter av livet tillbaka i F1 med Williams ( Bild: Getty Images)

Efter ett år utanför sporten 2021 fick Albon en livlina av Williams som gav honom en säsong att bevisa sig själv. Hans prestationer trots bilens bristande konkurrenskraft har belönats med ett nytt flerårigt avtal, bekräftat förra veckan .

Och även om hans nya arbetsgivare ligger längst bak i rutnätet, anser Albon att det finns gott om utrymme för det att ändras – och det ganska snabbt. 'Så som jag ser det nu är att [resten av säsongen] är en riktigt bra möjlighet för lag att studsa tillbaka [och] ta igen mark snabbt', sa han till GoF1 Show .



'Så som dessa bilar är, det är så öppet, koncepten är så nya, man kan se ett team som oss – vi har helt förändrat bilens filosofi inom sex månader. Vi vet som ett team där vi kämpar, vad typ av hörn vi förlorar i jämfört med andra människor.

'Vi vet varför, det är inget vi kliar oss i huvudet om. Så det ger oss en tydlig riktning att gå mot om vi kan få det. Varför inte? Varför kan vi inte ta poäng mer regelbundet mot slutet av matchen. säsong?'

Se Även: