Martin Lewis förklarar hur självisolerande britter kan få £ 125 om de är 'pingade'

Martin Lewis

Ditt Horoskop För Imorgon

Martin Lewis har bekräftat att självisolerande britter kan kräva £ 125 i skattelättnader

Martin Lewis har bekräftat att självisolerande britter kan kräva £ 125 i skattelättnader(Bild: S Meddle/ITV/REX/Shutterstock)



Martin Lewis har förklarat hur självisolerande britter kan kräva 125 £ tillbaka i skatt om de har tvingats arbeta hemifrån.



Senast PengarSparandeExpert nyhetsbrev, sa pengagurun att HMRC har bekräftat för honom att påståenden kan göras under dessa omständigheter om du har pingat av NHS Covid -appen.



Om du är berättigad justeras din skattekod - snarare än att du får pengar i förskott - så du betalar inte så mycket skatt.

Pengarna är avsedda att täcka kostnaden för att arbeta hemifrån, till exempel högre energiräkningar eftersom du är hemma under dagen.

Arbetare måste stanna hemma om de har pingats av NHS -appen

Arbetare måste stanna hemma om de pingas av NHS -appen (Bild: Getty Images)



Du kan göra anspråk på återbetalning av skatt om du bara har arbetat hemma bara en dag, och fordringar kan vara föråldrade.

topp 10 reseföretag i Storbritannien

Martin sa: 'HMRC har specifikt bekräftat för mig att påståenden från anställda som arbetar hemma på grund av coronavirusåtgärder, om deras vanliga arbetsplats är stängd, räknas för denna lättnad.



'Detsamma gäller även om du måste arbeta hemifrån för att du har blivit tillsagd att isolera dig själv av NHS Test and Trace, eller för att du är självisolerande efter att ha pingat av NHS-appen.'

HMRC mottog mer än 3 miljoner fordringar för skattelättnaderna för beskattningsåret 2020/21.

Hur du tar tillbaka skatt om du har arbetat hemifrån

Minskningen av din skatteräkning tillämpas under hela beskattningsåret - även om du bara har arbetat hemifrån bara en dag.

För att vara berättigad måste din chef ha krävt att du ska arbeta hemifrån, vilket innebär att miljontals människor sannolikt kommer att ha rätt att få tillbaka skatt.

Du måste ha haft extra kostnader från att arbeta hemma - vilket skulle täcka saker som att använda mer el eller värme.

Martin har nu bekräftat att de som är 'pingade' och självisolerande kan göra anspråk också under dessa omständigheter.

Hur mycket du får av beror på skattesatsen du betalar.

manchester united vs colchester på tv

Till exempel, om en anställd arbetstagare betalar 20% grundskattesats och kräver skattelättnader på £ 6 i veckan, skulle de få £ 1,20 i veckan i skattelättnader (20% av £ 6 i veckan) mot kostnaden för sitt hushåll räkningar.

Detta skulle vara fallet för de flesta arbetare i Storbritannien. Du kan kräva £ 2,40 i veckan om du betalar den högre skattesatsen på 40%.

Arbetare kan ta reda på mer och göra anspråk på gov.uk/tax-relief-for-employees/working-at-home .

För att ta ut pengarna behöver du ett användar -ID och lösenord för Government Gateway.

Om du inte redan har ett, tar det vanligtvis cirka 10 minuter att skapa ett Government Gateway -ID. Det fungerar bäst om du har:

  • Ditt folkförsäkringsnummer
  • En ny lönesedel eller P60 eller ett giltigt brittiskt pass

Du får sedan skattelättnaderna direkt via din lön.

Du kan kräva upp till £ 125 per år och med möjlighet att uppdatera fordringar med upp till fyra år betyder det att du kan få upp till £ 500 totalt.

Detta är viktigt att komma ihåg för dem som arbetade hemifrån förra året och inte har gjort anspråk ännu - om det här är du kan du kräva tillbaka £ 250.

Se Även: