Man Utd-spelare buade av i halvtid när trion tappar bollinnehav 25 gånger mot Brighton

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det var meningen att det skulle vara starten på en lysande ny era - men bara 45 minuter in i Erik ten Hags era kl. Manchester United , bump regnade ner från Old Traffords läktare.



Ten Hag hade haft en oerhört positiv försäsong, efter att ha blivit utsedd på baksidan av klubbens sämsta någonsin elitserien säsong. Även om han bara har tagit in två spelare, hade det under sommaren funnits tecken på att den nuvarande skörden av underpresterande stjärnor anpassade sig till hans stil.



Men inom några minuter efter hans första tävlingsmatch som ansvarig, ersattes den försiktiga optimismen snabbt med frustration. Brighton 4-0-rivningsjobbet var en av lågpunkterna under Lasr-säsongen och öppningsdagen representerade den perfekta chansen att visa hur långt de kommit sedan maj.



Men det blev snabbt uppenbart att måsarna - briljant borrade av Graham Potter var en större uppgift än någon förväntat sig. Den tidigare United-anfallaren Danny Welbeck tog sig bortom värdarnas sista linje vid flera tillfällen, men varningen lyssnades inte.

Efter en mållös boll framåt från David de Gea, vann Brighton bollinnehav och spelade in Welbeck på vänster sida av boxen, som i sin tur hittade Pascal Gross för att slå in ett tomt mål i den 30:e minuten.

Och innan Ten Hag hade en chans att göra några ändringar var det två, med Gross igen på plats för att stryka bollen i nät för sin andra före paus.



Och när gästerna strök bollen utan ansträngning och visselpipan gick till paus, blev hemmaspelarna utbuade nedför tunneln efter ännu en eländig toppvisning.

 Pascal Gross gjorde två mål i första halvlek för Brighton mot Man Utd
Pascal Gross gjorde två mål i första halvlek för Brighton mot Man Utd

Statistiken var inte heller bra att läsa. Trots att de hade mer bollinnehav än gästerna var deras första halvlek xG bara på 0,29 jämfört med Brightons på 1,31. Mycket av deras kamp berodde på att de blivit överkörda på mittfältet, med Fred, Scott McTominay och Bruno Fernandes tappar bollen hela 25 gånger mellan dem.



vilken tid är kampen

En stor del av sommaren har dominerats av kopplingar till nya mittfältsspelare, ingen mer än Barcelona Frenkie de Jong. United-chefer hade hoppats att få den affären klar i god tid innan den nya säsongen återupptas, men samtalen är nu i ett återvändsgränd.

Det innebar att det mycket utskällda partnerskapet mellan Fred och McTominay återigen utplacerades. ‘McFred’-duon blev en blixtledare för kritik under Ole Gunnar Solskjær och Ralf Rangnicks respektive tjänstgöring i dugout.

Men trots allt tal om revolution under den nya ledningen var det samma axel som presterade så mycket under de krav som krävdes. Från McTominays sida hade han turen att fortfarande vara på planen när den första halvleken gick mot sitt slut, och han fick bara ett gult kort för en tung tackling på Moises Caicedo.

Se Även: