Man Utd förlitar sig på Real Madrid -teorin för att slutföra Raphael Varane -överföringen

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester United har fått förlita sig på en överföringsteori när de vill slutföra ett drag för Real Madrid -backen Raphael Varane.



Fransmannen har blivit en av världens bästa försvarare under sin tid i den spanska huvudstaden och vunnit fyra Champions League -titlar med Los Blancos.



Men han går in i det sista året av sitt kontrakt på Bernabeu och ser troligtvis ut att lämna Madrid i sommarens transferfönster.



De röda djävlarna har varit föregångare för att skriva på Varane under stora delar av sommaren, men det råder förvirring om de ännu har lagt in ett bud på 28-åringen.

Raphael Varane är nu Manchester Uniteds främsta mål

Raphael Varane är nu Manchester Uniteds främsta mål (Bild: PA)

United söker efter en ny partner till Harry Maguire i hjärtat av deras försvar, med Eric Bailly och Victor Lindelof som inte lyckats vara konsekventa artister.



Varane är deras främsta mål att spela tillsammans med Maguire i mittbacken när Ole Gunnar Solskjær ser ut att klara en Premier League-titelutmaning nästa säsong.

De röda djävlarna kommer att göra Jadon Sancho till deras första värvning av sommaren efter att ha kommit överens om en avgift med Borussia Dortmund.



De vänder nu sin fulla uppmärksamhet till Varane, även om Madrids prislapp för försvararen ännu inte har angetts.

Enligt Den atletiska , Har Varanes representanter sagt till Madrid att deras klient vill ha en ny utmaning efter att ha tillbringat ett decennium i Spanien.

Han har ännu inte skrivit på en förlängning av sitt kontrakt och Madrids president Florentino Perez kommer att behöva sälja honom i sommar om de ska ta in en rejäl avgift för honom.

De sägs också ha akut behov av inkomst på grund av påverkan av Coronavirus -pandemin, med Varane en av deras främsta tillgångar.

Men Uniteds förhoppningar om att slutföra ett avtal kommer att slå mot det slag som The Athletic uppger att Madrid håller för betydligt mer än Uniteds värdering.

Skulle Raphael Varane bli en framgång i Manchester United? Kommentera nedan .

Teorin som de röda djävlarna nu förlitar sig på är dock att när fönstret kommer närmare slutet kan Madrid behöva sänka sitt begärda pris.

Det kan innebära att Varane är tillgänglig för en avgift på mellan £ 40m- £ 45m, även om Uniteds värdering ännu inte är känd.

Det hävdas att källor nära Madrid tror att Varane verkligen kommer att flytta till Old Trafford, med personliga villkor som sannolikt kommer att komma snabbt överens.

Men United står inför konkurrens från Paris Saint-Germain om värvningen av Varane, med den franska klubben som redan har lagt till sin tidigare mittback-partner Sergio Ramos i sin trupp.

Athletic uppger att PSG verkligen är intresserade av Varane, även om värvningen av Ramos lämnar lite utrymme för honom i Mauricio Pochettinos trupp.

Det är också osannolikt att de vill dras in i en transferstrid med Madrid när de desperat försöker övertyga Kylian Mbappe att stanna på Parc des Princes, snarare än att flytta till Bernabeu.

Det lämnar United som den enda troliga utmanaren att skriva på Varane, men de måste göra ett drag snart för att låta honom bosätta sig i Solskjærs trupp.

Se Även: