Man Utd rädsla för överföringsmål Raphael Varane 'har förändrat sitt sinne'

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

De i toppen av Manchester United -hierarkin är enligt uppgift rädda Raphael Varane använder klubben för att säkra ett nytt och förbättrat kontrakt på nuvarande Real Madrid.



Det har varit en övergångssaga som ser ut att hålla hela sommaren då United regelbundet har kopplats till fransmannen, som enligt uppgift hade förklarat sin önskan om en ny utmaning i Premier League, med Old Trafford som sin idealiska destination.



Det ryktas dock att samtal har stannat mellan de två europeiska tungvikterna eftersom en avgift ännu inte har kommit överens om försvararen.



Som dagarna går är vissa delar av dem i toppen av United rädda Varane manipulerar de röda djävlarnas intresse för honom för att tjäna sig en stötande ny affär på Los Blancos.

United är rädda Varane använder sitt intresse för att tjäna sig ett nytt kontrakt i Real Madrid

United är rädda Varane använder sitt intresse för att tjäna sig ett nytt kontrakt i Real Madrid (Bild: Denis Doyle/Getty Images)

Kommer Varane att gå med i Man Utd i sommar? Gör din förutsägelse här.



28-åringen är väl medveten om att Real Madrid kommer att vara angelägna om att hålla honom bunden till Santiago Bernabeu för den kommande säsongen, efter att redan ha förlorat klubblegenden och mångårige tjänaren Sergio Ramos till Paris Saint-Germain på en fri tidigare i sommar .

Efter att ha varit i klubben i ett decennium kommer Varanes närvaro att välkomnas när de spanska jättarna gör sig redo för vad som kan visa sig vara en turbulent övergångsperiod som är höljt i ekonomiska svårigheter till följd av coronaviruspandemin.



Det är dock samma ekonomiska bekymmer som kan vara orsaken till att Varane kan lämna, eftersom Real Madrid vill stärka sina egna överföringsmedel, vilket skulle hjälpa honom att sälja.

Varane har redan gått de sista 12 månaderna av sitt nuvarande Real Madrid-kontrakt och från och med januari nästa år är det fritt fram att skriva ett avtal före kontrakt med en annan klubb.

Han förblir Uniteds prioriterade mål nu när Jadon Sancho har bekräftats, och Ole Gunnar Solskjær betraktar Varane som den perfekta partnern för klubbkaptenen Harry Maguire i hjärtat av försvaret.

Raphael Varane - utan kontrakt 2022 - kan fortfarande lämna Real Madrid i sommar

Raphael Varane - utan kontrakt 2022 - kan fortfarande lämna Real Madrid i sommar (Bild: Getty Images)

Trots att han kunde gå gratis den här gången nästa år vill Real Madrid ha tillräcklig kompensation om Varane skulle lämna och tros kräva så mycket som £ 60 miljoner för 28-åringen.

Uniteds verkställande direktör Ed Woodward vill att den siffran ska sänkas med minst 20 miljoner pund, med tanke på Varanes ålder betyder att han sannolikt inte kommer att ha liten eller ingen säljvärde.

Under sin tioåriga vistelse i klubben har Varane presenterat mer än 350 gånger för Real Madrid och vunnit fyra Champions League-turneringar såväl som VM 2018 med nationella Frankrike.

Få tag på klubbens specialutgåva 2021/22 årligen. Läs mer här.

Se Även: