Lidl 'wonky -grönsaker': Exklusiv lista över de första 78 butikerna där lådor på 1,50 pund kommer att säljas - är din lokal där?

Lidl

Ditt Horoskop För Imorgon

Lådorna innehåller föremål som inte längre anses vara på topp, men som är goda att äta



Snabbprisbutik Lidl har avslöjat planer på att pröva sin egen & apos; veg box & apos; initiativ som kommer att sälja fem kilo färskvaror för 1,50 pund.



I spåren av rivalerna Morrisons och Asda kommer mataffären att lansera sina egna paket om fem dagar-dock till en bråkdel av priset.



Till skillnad från konkurrenter, som är specialiserade på & apos; wonky & apos; artiklar, kommer Lidls låda att innehålla produkter som närmar sig - eller förbi - deras bäst före -datum. De kommer också att inverka på frukt och grönsaker som är något felaktiga eller missfärgade.

Dessa föremål, enligt The Food Standards Agency (FSA) är 'säkra att äta' men kanske inte är som bäst. Det följer NHS -siffror som hävdar att Storbritannien slänger ut 7,2 miljoner ton mat och dryck om året - varav de flesta är helt ätbara.

Läs mer



Slår matavfall
Nollavfallshandel Staden som gick i krig med avfall Kasta aldrig en annan banan Hur jag stoppade mina morötter att bli bendy

Lidl's Too Good to Waste -lådor kommer att säljas först på morgonen och vara tillgängliga under de första två timmars handel, då kommer alla osålda föremål att doneras till lokala ändamål via stormarknadens 'Feed it Back' matfördelning program.

värsta huvudlössangrepp

Stormarknaden kommer att pröva olika förpackningslösningar i sina butiker och testa märkeslådor mot återvunna lådor från sina frukt- och grönsaksgångar. Varje låda kommer att packas i butik av dess Freshness Specialists varje morgon.



Det kommer att innehålla cirka 5 kg blandad frukt och grönsaker - och hoppas kunna uppmuntra kunderna att köpa produkter som de tidigare hade lämnat på hyllan, samtidigt som de ger hushållen det bästa alternativet att köpa frukt och grönt.

I pilotprojektet kommer lådorna att lanseras i 122 av Lidls 710 brittiska butiker. De första 78 filialerna har tillkännagivits och de återstående butikerna kommer att introducera dem senare under året.

De första 78 butikerna har presenterats - och här kommer de att vara

Köpmannen hävdar att systemet, om det lanseras rikstäckande, kan hjälpa till att spara 10 000 ton överskottsproduktion per år.

Christian Härtnagel, VD för Lidl UK, sa: ”Matavfall är en av de viktigaste ämnena som vår bransch står inför, och som vi är fullt engagerade i att ta itu med.

'Det var därför vi 2017 satte oss det ambitiösa målet att minska vårt matsvinn med 25% under bara tre år.

'Proportionellt säljer vi mest frukt och grönsaker i sektorn, men vi vet från våra uppgifter att färskvaror är en av de största bidragsgivarna till matsvinn i butikerna, så vi är glada över skillnaden i vårt' Too Good to Waste ' initiativ kommer att göra. Det kommer inte bara att hjälpa kunderna att överväga saker som de tidigare kan ha avfärdat, det kommer också att ge dem möjlighet att spara ytterligare. '

Som en del av det nya initiativet kommer snabbköpet också att införa ytterligare prissänkningar på sina färska varor som innehåller bäst före och efter datum - men de flesta Lidl -produkter kommer inte med dessa.

Det är ovanpå 30% -minskningen som redan lagts på varor i ledningen före bäst före och efter datum - vilket ger kunderna möjlighet att göra ytterligare besparingar på basvaror.

vem är eleanor rigby

Butiker som nu lagrar Too Good To Waste -lådor

Följande Lidl -butiker säljer nu de nya lådorna Too Good to Waste. Totalt kommer 122 så småningom att lagra dem - men här är de första 78 som en del av utrullningen.

Lådorna kommer att finnas tillgängliga under de första timmarna som butiken är öppen, och kommer att beställas dagligen av livsmedelsbutikerens färskhetsspecialister, med hjälp av produkter som kan vara lätt skadade eller förbi deras bästa, men fortfarande perfekta att äta'.

  1. Kalkhus
  2. Harlow
  3. Welwyn Garden City
  4. Hackney
  5. Hanwell
  6. Tottenham
  7. Wembley Stadium
  8. Stanmore
  9. Ilford High Road
  10. Pinnar
  11. Edmonton
  12. Cricklewood
  13. Skällande
  14. Borehamwood
  15. Greenford
  16. Edgware
  17. Beckton
  18. East Ham
  19. Enfield Town
  20. Waltham Abbey
  21. Finsbury Park
  22. Edmonton Green
  23. Waltham Cross
  24. Uxbridge
  25. Hainault
  26. South Ruislip
  27. Kentish Town
  28. Stratford
  29. Dunstable-Luton Road
  30. Ilford High Road
  31. Walthamstow Central
  32. Chilwell
  33. Stourbridge
  34. Hamstead, Birmingham
  35. Scunthorpe
  36. Uttoxeter
  37. Stafford
  38. Barton Upon Humber
  39. Grimsby, Cromwell Road
  40. Nottingham, Mansfield Road
  41. Rotherham
  42. Stora bron
  43. Wolverhampton, Fallings Park
  44. Netherton
  45. Langley Mill
  46. Bordesley
  47. Sheffield, Darnall
  48. Sheffield
  49. Nottingham
  50. Beeston
  51. Blackheath
  52. Coalville
  53. Chaddesden
  54. Wolverhampton
  55. Halesowen
  56. Sheffield Road
  57. Telford
  58. Trästolar
  59. Lichfield
  60. Cradley Heath
  61. Alfreton
  62. Tamworth
  63. Nottingham
  64. Lincoln, Dixon Street
  65. Castlebeck
  66. Arnold
  67. Newark
  68. Bingham
  69. Kitts Green
  70. Yardley
  71. Ripley, Chapel Street
  72. North Hykeham
  73. Sandiacre
  74. Lincoln, Deacon Road
  75. Telford-Parkway
  76. Nottingham, Carlton Road
  77. Birmingham, Kings Heath
  78. Gainsborough

Se Även: