Lidl säljer nu en dashboardkamera i full HD för bara 39,99 £ - och det kan minska ytterligare 20% på din bilförsäkring

Lidl

Ditt Horoskop För Imorgon

Spara pengar på en pengarbesparande pryl genom att investera i en priskamera(Bild: Getty Images Europe)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Dashcams, den luriga prylen som blev känd av Car Crash Britain, upplever för närvarande en enorm popularitet när människor och försäkringsbolag börjar inse fördelen med att ha ett tredje par ögon på platsen.



Och nu har Lidl tagit sig an action och säljer en full HD -version av den luriga bilkameran för bara 39,99 £. Det är billigare än en veckas mataffär för vissa människor.

Men som vanligt med Lidl och Aldi, HD -dashcam finns bara att köpa i butik. Vi tävlar med dig där!

Denna HD -dashcam kan bli din för bara 39,99 £ (Bild: Lidl)



Förutom tre års garanti har Lidls dashcam också en praktisk G -sensor, vilket innebär att den automatiskt startar inspelning när en rörelse eller stöt detekteras.

Det finns också en tids- och datumstämpel som är perfekt att använda för att säkerhetskopiera eventuella försäkringsskador, och möjligheten till nattinspelning när det finns tillräcklig gatubelysning.



Försäkring med penna

De flesta försäkringsgivare erbjuder rabatterade priser till dem som kör med dashcam (Bild: Getty)

När det gäller användning finns en inbyggd mikrofon och högtalare, micro-SD-kortplats för minneskort upp till 32 GB och ett laddningsbart batteri.

Om du vill hämta något lite mer högteknologiskt, Halfords har också anslutit sig till festen, sänkt priset på utvalda dashkameror på deras webbplats med 20%.

Vi har valt ut de allra bästa dash cam -rabatterna från båda Halfords 20% rabatt på försäljning, plus alternativ från Argus och Currys också lämplig för alla budgetar.

Halfords erbjuder också en dashcam -monteringstjänst för £ 30, så du är redo att börja spela in så snart du ger dig ut på vägen.

6 bästa dashcam -erbjudanden

Nextbase Dash Cam 112, £ 39 (var £ 49)

Samma pris som Lidls erbjudande - och du kan få det levererat till dig

Om du är ute efter det trådlösa utseendet betyder denna dashcam & amp; amp; Click & Go Powered Magnetic Mount & apos ;, att den bara använder magneter och drivna pekpunkter för att hålla sig på plats.

Med en 120 ° vidvinkel och 720p HD -inspelning kan den fånga varje oväntad rörelse - och allt för bara 399 kr!

Få det från Halfords här.

holly willoughby i morse

Nextbase Dash Cam Duo, £ 159 (var £ 199)

Två skärmar gör den här versionen dubbelt så bra

Komplett med två linser kan du få ett heltäckande skydd på vägen. Medan det första objektivet ser ut framför fordonet med ett 140 graders vidvinkelobjektiv, har den andra kameran ett 50 meter zoomobjektiv och registrerar vad som händer genom din bakre vindruta och fångar detaljer om bilarna bakom dig.

Om du är ute efter en pålitlig enhet som kommer att stå upp i alla domstolar - är detta högteknologiska duo -alternativ det rätta för dig.

Få det från Halfords här.

Nextbase 212 Dash Cam, £ 69

Att vara trådlös ser inte bara bra ut, men är också ganska praktiskt - även om den här inte är reducerad

Inspelning i Full 1080p HD med 30 bilder per sekund, den har också 6G glaslinser för optimal syn.

Click and Mount -tekniken innebär att det inte finns några ledningar i vägen, och att du är redo att ta vägen så fort du får den. Det faktum att det är trådlöst gör det också enkelt att ta av och sätta i handskfacket när du lämnar din bil, för att säkerställa att ingen tittar på ditt eget oberoende vittne.

Få det från Argos här.

Nextbase dashcam 412GW i svart, £ 103 (var £ 129)

Denna Nextbase -dashcam från Currys erbjuds också

Full HD-visning innebär att denna Nextbase-kamera exakt kan fånga nummerplåtar, även om du kan växla till ännu mer högeffekts 60 bilder per sekund.

GPS- och G -sensortekniken fångar automatiskt exakt vad som hände och var du befinner dig när du råkar ut för en olycka - och låser informationen så att du kan komma åt den senare.

Få det från Currys här.

Motorola MDC100 2,7 tums Full HD Dash Cam i svart, £ 59,99 (var £ 79,99

Motorola dashkameror är superbilliga - men täcks kanske inte av din försäkring

Denna Motorola -version har en 2,7 -tums skärm och 1080p HD -kvalitet, samt rörelsedetektering och nattvisning.

Alla dashkameror fungerar på slingor, men denna Motorolas G -sensor kan känna igen när du har en olycka och sparar det relevanta videoklippet så att det inte skrivs över när du fortsätter att köra runt.

Få det från Argos här.

Nextbase RIDE motorcykelkamera, £ 168 (var £ 249)

Ja, du kan till och med få en dashcam för din motorcykel

är tina turner sjuk

Bara för att du har en bil, betyder det inte att du måste missa allt. Denna fiffiga pryl är den första dash -cam som utvecklats av Nextbase som är speciellt utformad för motorcyklister och monteras direkt på styret.

Helt vattentät med full HD-inspelning, GPS-spårning och Wi-Fi, det är redo och uppfödning för att fånga allt på vägen, oavsett väder.

Få det från Halfords här.

Läs mer

Bilförsäkring för unga förare
Telematik 4 sätt att betala mindre Betala som du går policyer Hur du sänker din premie

Varför skaffa en dashcam?

Efter att ha ökat i popularitet på Car Crash Britain, används videobeviset som de spelar in i försäkringsskador för att bevisa vems fel en olycka var - vilket ger dig sinnesro att du inte kommer att behöva punga ut om det inte är ditt fel.

Richard Browning, direktör på Nextbase kommenterade att: Med så många delade ansvarsskyldigheter och bedrägliga försäkringskrav är det inte konstigt att folk vänder sig om att kasta kameror för att bevisa sin oskuld i en olyckssituation.

Faktum är att du kan börja spara pengar innan du ens kraschar, eftersom försäkringsbolagen börjar inse fördelarna med dashkameror och deras förmåga att stoppa & apos; krascha för kontanter & apos; påstår - visst! ger till och med 20% rabatt till bilister med en Nextbase dash cam.

Se Även: