Leicester City helikopterkrasch hjältepilot 'levde drömmen' resande värld med co-pilot flickvän

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Hjältepiloten dödades i en helikopterskräckolycka utanför Leicester Citys stadion 'levde drömmen' när han reste jorden runt med sin själsfrände, har en vän sagt.



Eric Swaffer dog tillsammans med sin partner Izabela Roza Lechowicz i kraschen som också tog livet av Leicester City Football Club -ägare Vichai Srivaddhanaprabha och två av hans anställda, Nursara Suknamai och Kaveporn Punpare.



Veteranflygaren Mr Swaffer var vid kontrollen av flygplanet när det kraschade på en parkeringsplats bara några meter från King Power Stadium på lördagskvällen.



Vittnen sa att han var en hjälte för att leda den snurrande helikoptern bort från folkmassor på marken.

Eric Swaffer, R, reste världen runt med sin partner och medpilot, Izabela Lechowicz, L

Lucie Morris-Marr, som var vän med Mr Swaffer i 18 år, sa att han skulle ha gjort allt han kunde för att förhindra att liv går förlorade i händelsen.



Hon sa till Press Association: 'Efter att ha haft turen att ha känt honom som en vän och flugit med honom några gånger som passagerare, förvånar det mig inte att han skulle ha gjort allt han kunde för att rädda liv och göra allt i hans makt att undvika ett sämre resultat i de sista stunderna. Han var en otrolig person och mycket fokuserad när han flyger. '

43-åringen sa att Swaffer hade erfarenhet av att flyga flera typer av flygplan, men hade en 'passion' för helikoptrar.



Mr Swaffer flög kändisar och kungligheter

Hon beskrev honom som 'extremt rolig, charmig och fräck med en ond humor', tillade hon: 'Alla älskade honom. Jag är inte förvånad över att ordföranden anställde honom. Han var alltid ett fantastiskt sällskap.

'Jag skulle alltid fråga honom om hans berömda kunder, men han var så diskret, varför de anlitade honom, naturligtvis.

”Han var så generös och snäll mot sina vänner - när jag bodde i London flög han en gång i helikopter till ett lantligt hotell för eftermiddagste.

'Han älskade sitt liv. Och han verkade leva drömmen med sin flickvän. Det är därför deras plötsliga bortgång i denna tragedi är så fruktansvärt, fruktansvärt sorgligt. '

Vänner säger att den tragiska piloten levde drömmen & apos; (Bild: FACEBOOK)

Mr Swaffer och Lechowicz var båda yrkespiloter och bodde tillsammans i Camberley, Surrey. Morris-Marr sa att paret hade varit tillsammans i cirka 10 år.

Hon sa: ”Under de senaste åren har de varit mycket efterfrågade från särskilt privata kunder och har flygit privata jetplan och helikoptrar som en duo som gjorde det möjligt för dem att resa till fantastiska platser som Grekland, Thailand och Wien.

'Nyligen var jag glad att se från hans Facebook -inlägg att han hade lagt ner rötter och köpt ett vackert hem med Izabela i Camberley. De hade ofta middagssällskap med sina många vänner. '

I ett tal med Stephen Nolan på BBC Radio 5 Live beskrev Morris-Marr sin romantik som en 'kärlekshistoria för flyg' och tillade: 'Det är inte många som kommer till jobbet och reser med sin själsfrände och reser i världen för att besöka glamorösa platser.'

Lechowicz, som flyttade till Storbritannien från Polen 1997, valdes av sitt lands London ambassad till en av 18 exceptionella polska kvinnor som inspirerade samhället i Storbritannien för att vara pilot.

Hon skrev tidigare i år om att bli pilot som en del av projektet för att fira kvinnor som fick rösten i Polen 1918 och sa att hon var inspirerad av sin partner.

hywel bennett dödsorsak

Izabela Lechowicz var en banbrytande kvinnlig pilot (Bild: FACEBOOK)

Hon tillade: 'Kort efter (kom till Storbritannien) träffade jag också min partner, som då arbetade som flygbolag och helikopterpilot.

'Han tog mig ut för några flygningar, och det var så det började. Jag visste att det här är något jag vill göra från det ögonblick som jag rörde kontrollerna för första gången. '

Den polska ambassaden beskrev Lechowicz som 'en underbar pilot' som 'skapade en positiv bild av Polen i Storbritannien'.

- Det är med stor sorg att vi fick beskedet om Izabela Lechowicz död i Leicester -helikopterkraschen, säger ett uttalande.

'Våra djupaste kondoleanser till hennes familj.'

Se Även: