LEGO Nintendo Entertainment System är en fantastisk länk till det förflutna

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

LEGO Nintendo Entertainment System är en LEGO-kloss som återskapar den klassiska videospelskonsolen från 1985.



LEGO and the Original NES har en mycket kär plats i hjärtan hos nördar på 80- och 90-talet eftersom det för vissa är deras första konsol och formativa upplevelse inom spel.



Efter den senaste releasen av lego super mario set , Nintendo-fans trodde nog inte att det kunde bli bättre - och då tillkännagavs LEGO Nintendo Entertainment System.



susanna reid nip slip

Nintendo Entertainment System var en av de mest populära spelkonsolerna genom tiderna, känd för att föra in videospel av arkadkvalitet i hemmet och hjälpte till att befästa Nintendo som ett känt namn.

Designad av Masayuki Uemura, dess video-liknande design var att hjälpa den att assimilera sig i 1980-talets vardagsrum och se mindre ut som en leksak eller typisk spelkonsol.

Den 8-bitars gaming-juggernauten tog videospel tillbaka från randen av kollaps och hjälpte till att definiera hur spel ser ut i dag.

Konsolen var också känd för att ha debuterat Nintendos största franchises som Super Mario, The Legend of Zelda, Metroid och Final Fantasy.



LEGO NES upptar en nostalgisk sweet spot för människor som jag i en viss ålder - gamla nog att komma ihåg att spela den ikoniska spelkonsolen och bygga LEGO-set.

Själva uppsättningen består av 2646 klossar i 21 numrerade påsar, vilket kan verka överväldigande till en början, men att arbeta igenom dem med de två häften/instruktionsmanualerna gör det enkelt nog, med effektiva illustrationer att följa.



De första 8 påsarna är NES, Cartridge och Controller. Som förväntat är detta set mycket mer komplicerat och intrikat än LEGO SuperMario-banorna, eftersom det är riktat till vuxna.

NES är nästan 1:1 skala och har en liten 80-tals CRT som TV, Super Mario Bros patron och kontroller som kompletterar utseendet.

Det tog drygt 4 timmar att bygga systemet, 35 minuter att bygga kassetten och styrenheten och 2 timmar att bygga TV:n.

LEGO NES är inte bara bra att titta på på hyllan, utan interaktiviteten i patronfacket, kontrollerportarna och den rullande TV:n gör att den här uppsättningen vill lekas med och visas upp.

kate hertiginnan av Cambridge

Eftersom jag inte hade byggt ett LEGO-set sedan jag var tonåring, blev jag förvånad över hur snabbt allt kom tillbaka, med glada minnen från uppsättningar från min barndom.

Jag hade också glömt hur välgörande det är att bygga ett set, att se det ta form framför dina ögon. Setet var så roligt att bygga, det tillfredsställande snäppet och klicket av tegelstenar som faller på plats överträffades bara av att förundras över det färdiga setet och de mindre detaljerna som gör det till vad det är.


Jag har levande minnen när jag byggde min egen LEGO-tolkning av Gameboy för över 30 år sedan, så det känns konstigt bekant och extremt roligt att bygga en LEGO-version av den första spelkonsolen jag någonsin ägt.

Systemet ser nästan exakt ut som det ikoniska originalet (Bild: LEGO / NINTENDO)

Setet var tydligt designat med kärlek och det märks. Uppmärksamheten på detaljer på LEGO NES är helt häpnadsväckande.

Men det är inte bara utseendet; systemet har en öppningsbar spelautomat samt en spelfack, precis som den klassiska konsolen.

42 ängelnummer betydelse

Ström- och återställningsknapparna ser exakt ut som sin vintage motsvarighet, och kontrollerportarna ser inte bara bra ut utan kan också fästa och enkelt koppla bort kontrollern.

Min favorit lilla detalj är att den till och med inkluderar systemnoggranna ljud- och videoportar.

Denna uppsättning är ännu mer detaljerad än Nintendos hit 2017 Nintendo klassiska minikonsol som designades för att se ut och spela retro NES-spel.

Det finns till och med ett gömt påskägg byggt inuti konsolen; på höger sida, under panelen, finns en referens till World 1-2 of Super Mario Bros, inklusive plattformarna och varpzonsrören som gjorde att du kunde hoppa vidare till olika världar.

siffran 43 betyder

En av de bästa delarna är att med TV:n kan du verkligen väcka Mario till liv, via en komplex mekanism av kuggar.

Du vrider på veven för att få Mario och bilder att rulla förbi på tv-skärmen, vilket ger en illusion av att du spelar det ursprungliga Super Mario Bros-videospelet.

TV:n är också kompatibel med lego super mario . När Mario placeras ovanpå TV:n kommer han att spela Super Mario Bros-temamusiken samt ljudeffekterna för att matcha Mario på skärmen.

Min enda kritik är att det ibland kändes som att det här var två olika uppsättningar kombinerade till en; NES-konsolen och tv:n kan vara sina egna apparater, men de fungerar vackert tillsammans.

abbie quinn aj pritchard

LEGO NES säljs för £209,00, vilket verkar ganska dyrt till en början, eftersom det kostar mer än en Nintendo Switch Lite .

Men jämfört med andra speciella samlarbitar som Döds stjärna eller Lamborghini som också riktar sig till vuxna, NES är ett mycket rimligt pris med tanke på antalet klossar, smarta rörelser och fantastisk design.

Även om du inte kommer att köpa det här setet genom att spara dina fickpengar, betyder den fantastiska kvaliteten, briljanta designen, interaktiviteten och uppmärksamheten på detaljer att detta är mer än en vacker samlarpjäs.

Senaste spelrecensioner

Dom

LEGO har spikat utseendet och känslan av den ursprungliga välälskade maskinen. Interaktiviteten, såväl som det estetiska värdet av det här setet, gör det till en no brainer för både samlare och Nintendo-fans, och det skulle vara en fantastisk present till dem som aldrig växte upp inuti.

LEGO Nintendo Entertainment System är allt jag skulle vilja ha av ett partnerskap mellan Nintendo och LEGO, och mer, fullpackat med små stunder av glädje som träffade nostalgidelen av hjärnan som ett fartfyllt Koopa-skal som studsar mot ett frågeblock.

Det är verkligen en av de mest välgjorda LEGO-seten jag någonsin sett och med sin fantastiska noggrannhet och utmärkta funktioner är detta set verkligen ett kärleksbrev till barndomen hos 80- och 90-talsbarn överallt.

Lego Nintendo Entertainment System är ute för £209,99 och är tillgängligt från lego.com

Mest lästa
Missa inte

Se Även: