Comet NEOWISE kommer att nå maximal ljusstyrka i morgon - bästa tiden att se den från Storbritannien

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Stjärnskådare kommer att få en njutning den här veckan eftersom en nyupptäckt komet kommer att ses från hela Storbritannien.



De komet , kallad NEOWISE, kommer att nå maximal ljusstyrka i morgon kväll, och du vill inte missa det!



Det bästa av allt är att kometen kommer att vara synlig hela kvällen, så det finns en stor chans att du kommer att kunna se den.



NASA förklarade: Kometen C/2020 F3 (NEOWISE) upptäcktes i slutet av mars och ljusnade när den nådde sitt närmaste närmande till solen, inne i Merkurius omloppsbana, i slutet av förra veckan.

Det interplanetära isberget överlevde solvärme, hittills, och kommer nu närmare jorden när det börjar sin långa vandring tillbaka till det yttre solsystemet.

Medan kometen redan har nått sitt närmaste närmande till solen, kommer den faktiskt närmare jorden.



Kometen kommer att nå sin närmaste punkt till jorden den 23 juli, då kommer den att befinna sig på ett avstånd av 103 miljoner kilometer, enligt Paul Sutherland, författare till Skymania .

Han förklarade: Kometens spår bär den för närvarande mellan konstellationerna Auriga och Tvillingarna, så i början av juli måste du titta mot nordost, en bit under den ljusa stjärnan Capella, för att hitta den.



Under resten av juli kommer kometen NEOWISE att bege sig genom lodjuret och in i Ursa Major, och passera under den välbekanta asterismen av sju ljusa stjärnor som kallas Stora björnen eller plogen. Detta kommer att hålla det lågt på himlen före gryningen, men det kommer allt mer att synas tidigare på natten, på en mörkare himmel.

(Bild: Alexander Ryumin/TASS)

Komet NYA

Den tredje veckan i juli kommer kometen att vara synlig hela natten och stjärnskådare kommer att kunna se den innan de går och lägger sig, snarare än att behöva ta sig ur sina varma sängar innan gryningen!

Medan kometen sannolikt kommer att vara synlig med blotta ögat, kan en kikare vara praktisk om du har dem.

Mr Sutherland tillade: En kikare kommer att vara till stor hjälp för att hitta den, även om kometen bara är synlig i den ljusare skymningen.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: