Jet2 köper Thomas Cooks flygplatser i Birmingham, Manchester och Stansted

Gatwick Flygplats

Ditt Horoskop För Imorgon

Jet2 planerar en stor expansion

Jet2 planerar en stor expansion(Bild: Huddersfield Examiner)



Jet2.com har köpt Thomas Cooks landningsplatser på flygplatserna Manchester, Birmingham och Stansted.



Thomas Cooks likvidatorer visade inte hur mycket Jet2 betalade.



Flygplatsplatser tillåter ett flygbolag att schemalägga en landning eller avgång under en viss tidsperiod - det betyder att Jet2: s köp av Thomas Cooks gamla tillåter det att schemalägga fler flyg.

Jet2 -chef Steve Heapy sa: Förvärvet av dessa viktiga brittiska flygplatsplatser kommer att spela en viktig roll för att stödja vår fortsatta tillväxt på Birmingham, London Stansted och Manchester flygplatser.

Vi har lagt till fler flygningar och flygplan, vilket resulterat i ökad kapacitet, på var och en av dessa baser i många år.



xbox one black friday 2019 Storbritannien

Dagens tillkännagivande är den senaste demonstrationen av vårt engagemang för att ge semesterfirare mer valmöjligheter och flexibilitet när det gäller att flyga till sol, stad och skidresmål med vårt prisbelönta flygbolag.

Start- och landningsplatserna var en av Thomas Cooks mest omdiskuterade tillgångar

Start- och landningsplatserna var en av Thomas Cooks mest omdiskuterade tillgångar (Bild: PA)



Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Nyheten kommer bara timmar efter att den tillkännagavs att easyJet har köpt Thomas Cooks slots på Gatwick och Bristol flygplatser för 36 miljoner pund.

Förra månaden visade det sig att Hays Travel skulle köpa alla 555 återstående high street-resebyråer från Thomas Cook och försöka återanställa så många anställda som möjligt.

Ryanair drar också nytta av Thomas Cooks kollaps - utnyttjar möjligheten att växa sitt österrikiska varumärke Lauda genom att hämta piloter och flygplan.

'Med A320-flygplan och piloter som nyligen släppts från Thomas Cook och Adria Airways misslyckande, planerar Lauda att växa från en flotta på 23 A320 under våren-sommaren 209 till 38 för våren-sommaren 2020', sa Ryanair tidigare denna månad.

Se Även: