Jamal Lascelles avger Newcastle-löfte när Sven Botmans ankomst leder till en ny kamp

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Jamal Lascelles har lovat att kämpa för sin framtid i förstalaget kl Newcastle – för att han är starkare och piggare än någonsin.



Mittbacken förlorade sin plats i Toon-chefen Eddie Howes första XI i slutet av förra säsongen då Dan Burn och Fabian Schar utmärkte sig i en serie av 12 vinster på 18 matcher.



Holländsk U21-landskamp Sven Botman har lagts till i truppen för £35m i sommar, vilket innebär att konkurrensen är hårdare än någonsin i försvaret på St James' Park - även om Howe har gjort sina känslor tydliga efter att han bestämde sig för att ge Lascelles klubbens kaptensbindel för säsongen 2022-23.



Han fick rollen som en rå 22-åring som kom från Nottingham Forest, den uppflyttade klubben Newcastle möter på säsongens inledning på lördagen. Lascelles är fast besluten att spela en stor roll i Howes saudiska revolution på St James’ Park efter att ha lett klubben genom många tuffa tider under de senaste sju åren.

elliot wright ex fru

Han sa: 'Jag är en bättre kapten och person än jag var den här gången förra året. Gaffeln har vänt upp och ner på hela våra liv. Allt är annorlunda – nya ägare, manager och spelare, känslan runt platsen – även fotbollen vi spelar. Allt är väldigt positivt.”

kylie minogue michael hutchence

På frågan om att behålla kaptenen slog Lascelles tillbaka: 'Jag visste inte att det var en fråga! Jag visste inte att det talades om det, men jag är överväldigad.' Och tillfrågad om att bli avskriven efter de nya defensiva värvningarna, sa den tidigare Englands U21-stjärna: 'Jag visste inte att det var fallet! Ibland Cristiano Ronaldo är på bänken. Det är inte bara jag, och att avskriva mig, det handlar om att förbli professionell och ge chefen något att tänka på.



SÄG VAD DU TYCKER! Ska Lascelles fortfarande vara Newcastle-kapten? Låt oss veta i kommentarsfältet

  NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - 30 JULI: Newcastlespelaren Sven Botman i aktion under vänskapsmatchen för säsongen mellan Newcastle United och Athletic Bilbao på St James' Park on July 30, 2022 in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Stu Forster/Getty Images)
Newcastle värvade nederländske backen Sven Botman från Lille i somras ( Bild: Getty Images)

'Att vara kapten men utanför laget var nytt för mig förra säsongen eftersom jag alltid har spelat här. Men managern var fantastisk i sin kommunikation med mig. Vi har också skapat en ledargrupp.



'I åratal, från en 22-årig kapten, var jag tvungen att göra mycket, förmodligen för mycket. Kanske var det för mycket att ta på mig men nu har jag ett fantastiskt team runt mig, Matt Ritchie i flera år – han var min högra hand, Callum Wilson, Kieran Trippier och Dan Burn.”

Lascelles säger att Newcastles försäsong har varit den mest intensiva sedan han kom 2015. Han tillade: 'Inte bara fysiskt utan också mentalt. Att göra det varje dag är tufft. Men det är definitivt så att vara. Det är upp till oss att få jobbet gjort nu.'

Lascelles säger att konkurrensen i United-truppen är sund. När han analyserade den nya lagkamraten Botman sa han: 'Han är en fantastisk kille. Han är väldigt mogen för sin ålder och är helt klart en fantastisk spelare. Vi har gelat ganska bra.'

Howe och hans sida kommer nu att behöva leva upp till den positivitet de skapat sedan mitten av januari, och visa ambitioner på transfermarknaden. Lascelles sa: 'Fans kan definitivt drömma. Under de senaste åren har det funnits frustrationer från fansen och spelarna. Vi har haft våra upp- och nedgångar men nu är vi alla på en riktigt bra plats.'

bästa hårblekning Storbritannien

Se Även: