iPhone X lanserar RECAP: Apple Watch 3, iPhone 8 och 8 Plus avslöjades också vid ett keynote-evenemang i september 2017

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Apple tillkännagav sin plan för nästa decennium vid sitt nya 'rymdskepp'-högkvarter i Kalifornien i kväll där det presenterade sitt nya Apple Watch 3 , förbättrad Apple TV och den nya iPhone 8 , 8 Plus och iPhone X.



Den nya klockan kommer inte att vara större än sin föregångare men har för första gången 4G inbyggt - vilket innebär att du inte behöver ha din telefon med dig för att ringa och ta emot telefonsamtal.



Apple TV kommer att ge en filmupplevelse till ditt hem med sin förbättrade 4K-grafik.



De iPhone 8 och iPhone 8 Plus kommer att ha bättre kameror och mer - medan den eleganta iPhone X helt i glas kommer att ha 'Face ID', en 'TrueDepth' selfiekamera och ett batteri som räcker i två timmar längre än iPhone 7.

Rubriken är att 'Tio', som det uttalas, inte kommer att finnas tillgänglig förrän den 3 november - och priserna kommer att börja på iögonfallande £999.

Evenemanget - som också var första tillfället att titta in i Apple Park , det 175 tunnland stora campuset designat av Foster & Partners, som så småningom kommer att hysa mer än 12 000 Apple-anställda - inleddes med en voiceover från den sene grundaren Steve Jobs.



iPhone

Du kan följa utvecklingen när den hände, här.

06:17

Någon mer som märker att deras iPhone saktar ner?

Som med tidigare lanseringar har vissa Apple-kunder märkt att deras enheter 'saknar ner' precis innan den nya uppgraderingen släpps.



Undersökningar som utfördes 2014 tycks backa upp länge hållna misstankar om att Apple 'medvetet' kan sakta ner äldre modeller för att uppmuntra kunder att köpa den senaste versionen.

Sökningar efter 'iPhone slow' har ökat under månaderna före varje release sedan 2008.

05:10

Första iPhone med teknik för ansiktsigenkänning

iPhone X kommer att vara den första Apple-smarttelefonen med ansiktsigenkänningsteknik - vilket gör det möjligt för användare att låsa upp enheten med sitt ansikte.

Ansiktsskanningsmjukvaran kan också användas för att animera emojis och skicka dem som meddelanden

Det ersätter fingeravtrycksskannande Touch ID, inbyggt i hemknappen, som har försvunnit från iPhone X för att ge plats åt den större skärmen.

Ansiktsskanningsmjukvaran kan också användas för att animera emojis och skicka dem som meddelanden, en funktion som Apple kallar Animoji.

04:02

iPhone X 'kommer att sälja i enorma volymer trots prislapp'

Telefonens startpris på £999 - som kan stiga till £1 149 för den högsta specifikationen - väckte en del protester på sociala medier.

Enheten börjar säljas den 3 november, ungefär två månader efter iPhone 8 och 8 Plus, som börjar levereras den 22 september.

Teknikexperten Ian Fogg, från IHS Markit, sa att prishoppet hade blivit överskattat för vad iPhone X erbjuder i form av en uppgradering.

Apple hoppas att det senare tillgänglighetsdatumet för iPhone X inte kommer att påverka försäljningen av iPhone 8 detta kvartal, sa han.

Apples lägre iPhone 8-prissättning borde begränsa effekten, men det är fortfarande en risk.

iPhone X(Bild: Getty Images North America)

iPhone X är framtiden för smartphonedesign, men den är också tillgänglig i framtiden.

iPhone X är en smarttelefon med premiumpriser som för första gången går över gränsen på 1 000 dollar för den översta 256GB-modellen.

Det kommer fortfarande att säljas i enorma volymer eftersom Apple upprepade gånger har visat sin förmåga att övertala konsumenter att flytta sina totala utgifter för att lägga en större del av sin disponibla inkomst till ett smartphone-köp.

Och startpriset på 999 dollar är bara 33 dollar mer än den tidigare dyraste iPhonen, 7 Plus 256GB.

03:02

'Springa med din klocka och fortfarande vara uppkopplad'

Detta har varit vår vision från början, sa Chief Operating Officer Jeff Williams vid lanseringseventet.

Nu kan du springa med bara din klocka och fortfarande vara uppkopplad. Det är verkligen skönt att veta att du kan nås om det behövs.

För att vara säker har Samsung Electronics Co Ltd sålt smarta klockor med mobil dataanslutning sedan 2014, men de första enheterna var skrymmande och led av dålig batteritid eftersom dataanslutningen förbrukade extra ström.

De kräver också ett separat telefonnummer.

Apple hävdar att dess nya Series 3, å andra sidan, kommer att ha upp till 18 timmars batteritid och är bara en bråkdel av en millimeter tjockare än dess tidigare Series 2.

Och den kommer att ha samma telefonnummer som en kunds iPhone, vilket fortfarande krävs.

01:40

Apple Watch behöver inte längre telefonanslutning

Tre nya iPhone-telefoner kan ha varit i fokus, men Apple Watch-användare har fått nya befogenheter att frigöra sig från sina telefoner vid Apples liveevenemang.

Apple Watch Series 3 presenterades i San Francisco och den kommer att ha mobil för första gången, vilket innebär att den kan användas för att ringa samtal, skicka meddelanden och streama musik även när den inte är ansluten till en smartphone.

äpple klocka(Bild: Apple)

Den nya klockan kommer att köras på watchOS 4, den nya versionen av Apples smartwatch-operativsystem, som inkluderar förbättrad pulsmätning och konditionsspårningsfunktioner.

Den nya Heart Rate-appen spårar en bärares hjärtfrekvens mer allmänt och skickar meddelanden när onormala toppar upptäcks av enheten.

Workout-appen, som redan är en bas i Apple Watch, har också uppdaterats med ett nytt gränssnitt och mer anpassningsbara träningsalternativ.

00:36

Flashiga nya telefoner - och ett campus

(Bild: Getty Images North America)

Cook öppnade evenemanget på Steve Jobs Auditorium på Apples nya campus med en hyllning till företagets grundare och tidigare VD Jobs, som dog 2011.

Själva Apple-byggnaden ansågs vara Jobs slutprodukt, och Cook tillbringade några minuter med att skryta med designen, energibesparande funktioner och offentliga utrymmen på det nya campuset, inklusive flaggskeppet Apple Store.

Teatern, som aldrig tidigare varit öppen för allmänheten, har en expansiv inglasad lobby med två massiva vita stentrappor som leder ner till auditoriet. Inuti liknar inredningen den i Apples butiker, med hårda lönngolv och solbrända lädersäten.

00:09

Skulle prislappen på 999 $ avskräcka dig?

Kostnaden för iPhone X har höjt ögonbrynen, men analytikern Carolina Milanesi sa att det var osannolikt att det skulle bli ett problem för de flesta konsumenter.

Verkligheten är, särskilt i Nordamerika, där majoriteten av konsumenterna har en avbetalningsplan, du betalar inte tusen dollar, du kommer att sluta betala tio, femton dollar mer, kanske, på din månadsplan. Så det påverkar egentligen inte din budget så mycket som folk är oroliga för, sa hon.

Apple introducerade också en uppgradering till Apple Watch. Den nya Series 3, som kan ringa samtal och komma åt internet utan att användaren bär en iPhone, kommer att kosta 9 och stödja en rad tredjepartsappar.

23:43

Innovation – eller gimmick?

Vix Leyton från broadbandchoices.co.uk sa: Pressen att fortsätta förnya och förbättra har drivit Apple att skapa sin mest futuristiska telefon hittills, men utöver löftet om två timmars extra batteritid och nya kamerafunktioner är AR och FaceID ledande teknik här som känns lite gimmickig; med några av dem är det utan tvekan lite för mycket fokus på vad som skulle kunna göras, i motsats till vad som borde.

Det återstår att se hur mycket den nya tekniken faktiskt kommer att förbättra användarupplevelsen och skilja denna från andra på marknaden.

Moderna konsumenter är redan försiktiga med att skriva av sig på sin nästa uppgradering eftersom det verkar som att varje gång de gör det kommer en ny hjältetelefon fram för att göra deras inaktuella.

I verkligheten, bakom varumärkets rök och speglar, gör andra telefontillverkare utan tvekan lika spännande saker till en mer rimlig prislapp, så det har aldrig varit viktigare att leta runt i stället för att blint uppgradera till nästa generation.

23:20

Experter säger sitt

Teknikexperter har sagt sitt om Apples nya produktsortiment, med en blandad reaktion som det första svaret från många.

Katie Collins från tekniksajten CNET sa: iPhone X är Apples försök att återskapa den känslan av exklusivitet som tidiga användare av den första iPhone kände för 10 år sedan.

Det finns en känsla av att 2017 kan vem som helst äga en iPhone, men iPhone X är prissatt en nivå över de flesta premiumtelefoner och kommer därför att ligga utanför budgeten för många konsumenter.

(Bild: REX/Shutterstock)

Genom att inkludera trådlös laddning, ingen hemknapp och ansiktsigenkänning på sin avancerade iPhone X, visar Apple oss sin vision för efterföljande iPhones under kommande år.

Ingen av dessa tekniker är ny i sig - teknik för trådlös laddning har funnits i flera år - men om något företag kan driva på en bred konsumentanpassning är det Apple.

Dessa tre nya iPhones kommer oundvikligen att bli populära bland Apple-fans, men Apples utmaning är nu att möta efterfrågan på varje modell på rätt sätt, särskilt iPhone X.

22:37 Stephen Jones

£1 = (officiell Apple-växelkurs)

De nya prylarna är billigare i USA – överlägset(Bild: AFP)

Det har varit många rubriker de senaste veckorna om fallet i värdet på £1 - men det här är något annat.

Apples beslut att prissätta sin nya telefon till exakt samma siffra i pund som den är i dollar orsakar nästan lika mycket besvikelse som priset på den nya iPhone X.

Så i USA betalar du 9 för den grundläggande iPhone X 64GB-versionen - och i Storbritannien betalar du £999.

Den officiella växelkursen ikväll är £1 ger dig 1,33 US-dollar.

Det betyder att om du betalar 9 för något skulle det normalt kosta dig £752,25.

Så i princip betalar du nästan 250 £ MER för den nya iPhone X-telefonen om du köper den i Storbritannien snarare än i USA.

Den prisstrategin kan vara något som Apple kommer att ångra.

22:18

'Fungerar det för tvåsidiga människor?'

Det har varit några roliga reaktioner från 'Internet' på Apples lansering i Kalifornien.

NEWSAMOnlines personliga favoriter är de som ifrågasätter hur Game of Thrones' Faceless Men skulle använda den nya 'Face ID'-tekniken på den nya iPhone - som den här:

(Även om det var fel på affischen, Face ID fungerar bara på iPhone X...)

Du kan läsa en sammanfattning av några av de bästa roliga här:

http://www.NEWSAM.co.uk/tech/does-work-two-faced-people-11158972

21:43

iPhone X: Första titt recension

Apple har meddelat detaljer om den mycket efterlängtade iPhone X – och S Online har fått tag på en av de första telefonerna.

IPhone X är företagets dyraste telefon hittills - med priser som börjar på iögonfallande £999.

För att undvika förvirring uttalas det 'iPhone Tio' - och beskrivs djärvt som mallen för mobiltelefoner för det kommande decenniet.

Men iPhone-älskare överallt kommer att fråga vad du får för pengarna?

The NEWSAMs tekniska redaktör Sophie Curtis var vid lanseringen på Apples nya huvudkontor med smeknamnet 'Rymdskeppet' i Kalifornien och fick tag på en av telefonerna.

Här är vår första recension

(Bild: )

21:40

Hands on med iPhone X

Sophie fick även tag i den mycket snygga nya iPhone X - den dyraste iPhone någonsin.

Så här ser det ut på nära håll

21:39

Praktiskt med Apple Watch 3

NEWSAM Tech-redaktören Sophie Curtis är i händerna på området och får sin första titt på de nya enheterna.

Först ut är den nya Apple Watch, som har lyckats proppa fullt med mobilteknik i ett fodral som bara är en hårsmån större än den tidigare versionen.

Så här ser det ut personligen.

20:59

Allt om Apple Watch 3

Apple har precis tagit av locket på sin nästa generations bärbara, den Apple Watch 3 – och den här gången har den blivit mobil, vilket innebär att du kan ta emot samtal, streama musik och skicka meddelanden helt oberoende.

Apple hävdar att detta är vad teknikjättarna alltid velat uppnå med sin smarta klockserie, eftersom du kan ta den med dig vart du än går och alltid vara uppkopplad - och trots att den är mobil, behöver du inte en iPhone för att använda den.

jake paul fight uk

Den helt nya Apple-klockan Series 3 kommer att kosta från 9 och kommer uppenbarligen att vara tillgänglig att förbeställa så snart som den 15 september, som kommer att släppas officiellt den 22 september.

Om du istället vill köpa den icke-mobila versionen kan du hämta den för det billigare priset på 329 $. Series 1 kommer fortfarande att finnas tillgänglig för ett lägre pris på 9.

Här är hela historien

20:49 Sophie Curtis

SAMMANFATTNING: Apples nya iPhones är de dyraste någonsin

Apple har presenterat tre nya iPhones vid ett speciellt evenemang på sitt huvudkontor i Kalifornien idag – en iPhone 8, en iPhone 8 Plus och en speciell 10-årsjubileumsmodell som kallas iPhone X .

iPhone X är företagets dyraste telefon hittills - och för att undvika förvirring uttalas den 'iPhone Ten' och beskrivs djärvt som mallen för mobiltelefoner för det kommande decenniet.

Apple säljer den för samma priser i dollar ($) som i pund (£), vilket betyder att den kommer att kosta £999 för 64GB-modellen och £1149 för 256GB-modellen. Den kommer att finnas tillgänglig från den 3 november – en och en halv månad senare än väntat.

Här är hela historien

20:42 Mikey Smith

ICYMI: iPhone X låter dig styra bajs-emoji med ditt ansikte

Här är ett klipp på, utan tvekan, evenemangets bästa ögonblick.

Apples nya iPhone X kommer att tillåta användare att göra något vi aldrig vågat drömma om skulle vara möjligt med en handhållen enhet.

Den låter dig ta kontroll över bajs-emoji med ditt eget ansikte.

Det stämmer, den animerade högen av avföring, som är bland de mest populära kommunikationsmetoderna för millennials, kan styras med teknikjättens nya Face ID-funktion.

Här är hela historien

20:10 Mikey Smith

De nya enheterna kommer att kosta lika mycket i £ som de gör i $

Priserna i Storbritannien för iPhone X har bekräftats - och de är exakt samma i £ som de är i $.

Det betyder att med den nuvarande växelkursen kommer vi att betala ganska mycket mer för våra iPhones än våra amerikanska kusiner.

20:02 Mikey Smith

I samma ögonblick som iPhone X presenterades

Här är den första titt vi fick på iPhone X

19:53 Mikey Smith

ICYMI: Framtiden för videospel med Augmented Reality

19:51 NYCKELHÄNDELSE

iPhone X-priset bekräftat

iPhone X kommer att börja på hela 9 och den kommer att finnas tillgänglig den 3 november.

Det är en dyr telefon.

Phil Schiller tar upp ett gammalt Wayne Gretzky-citat: Jag åker skridskor till där pucken kommer att vara, inte där den har varit.

Han säger att det är vad Apple gör med iPhone X.

19:49 Mikey Smith

ICYMI: Här är det nya trådlösa laddningssystemet för iPhone 8

19:46 Mikey Smith

AirPower-systemet laddar i princip allt samtidigt

Den nya AirPower-laddningsmattan kommer att ladda iPhone X, iPhone 8, Series 3 Apple Watch och den nya valfria trådlösa laddningsboxen för AirPods...allt på samma gång.

Och det finns ett snyggt nytt gränssnitt som dyker upp på iPhone och berättar vad som laddas.

19:44 Mikey Smith

iPhone X-batteriet räcker 2 timmar LÄNGRE än iPhone 7

Den nya iPhonen har många tjusiga tricks inuti, som Phil Schiller noterar vanligtvis kommer med en hit till batteritiden.

Men han är glad att kunna meddela att den kommer att hålla två timmar LÄNGRE än iPhone 7.

19:43 Mikey Smith

Selfies i porträttläge

iPhone X låter dig ta selfies med porträttläge - det är läget som gör bakgrunden suddig och oskarp.

Det är ett ganska stort steg för selfies.

19:39 Mikey Smith

iPhone X låter dig styra bajs-emoji med ditt ansikte

Detta är det bästa ögonblicket i Keynote hittills på långa vägar.

19:37 Mikey Smith

Hur fungerar Control Center på iPhone X?

Nu när att svepa uppåt från botten har ersatt hemknappen, undrar vissa människor hur Control Center - som använde samma gest - kommer att fungera.

Federighi demonstrerade den nya gesten, ett svep nedåt från statusfältet högst upp.

Vilket väcker frågan...vart tar aviseringarna vägen?

19:34 Mikey Smith

Obehagligt ögonblick när demo-iPhone misslyckas

Silverräven Craig Federighi gör sitt första framträdande vid lanseringen för att demonstrera iPhone X.

Tråkigt nog fungerade inte upplåsningsgesten på den första enheten han försökte och han var tvungen att byta till säkerhetskopian.

Stackars Craig.

19:33 Mikey Smith

Animoji kan styras med Face ID

Nåväl, det här var oväntat.

Användare kan styra 3D-animerade emojis med sitt ansikte, med samma teknik som Face ID.

De heter Animoji.

Wow.

19:30 Mikey Smith

Face ID-inställningen ser fantastiskt rolig ut

Inställningen för Face ID ser mycket roligare ut än den mödosamma processen att ställa in Touch ID.

Tydligen spelar det ingen roll om du byter frisyr heller. Det kommer fortfarande att känna igen dig.

Och det kommer inte att luras av fotografier eller masker.

Schiller insisterar på att all bearbetning sker på enheten, vilket gör den lite mindre läskig.

Han säger att chansen att någon ska kunna låsa upp din Touch ID-telefon är 1 på 50 000. Med Face ID är det 1 på 1 000 000.

Och det är inte bara för att låsa upp din telefon. Det kommer att fungera med Apple Pay och tredjepartsappar som 1Password.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: