iPhone 5se: Läckta bilder och scheman visar hur Apples nästa iPhone kommer att se ut

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Apples nästa iPhone, allmänt förväntad att kallas iPhone 5se eller iPhone SE , har avslöjats i läckta bilder som visar designen av den nya handenheten.



Bilderna tyder på att 5se kommer att ha samma storlek och form som 5s - den sista iPhone som har en fyra-tums skärm - med några mindre designändringar.



Till exempel design för iPhone-fodraltillverkare som erhållits av 9to5Mac visa att låsknappen kommer att flyttas från toppen till höger sida av enheten, som på iPhone 6.



IPhone 5se läckte bilder

IPhone 5se läckte bilder (Bild: 9TO5MAC)

Men separata scheman erhållna av OnLeaks verkar visa att knappen kommer att förbli på toppen.

Apple flyttade ursprungligen låsknappen från toppen till sidan av enheten i och med lanseringen av iPhone 6 och 6 Plus – bland annat för att de större skärmstorlekarna gör toppen svår att nå.



Om iPhone 5se behåller skärmstorleken på 4 tum på iPhone 5s, skulle det inte finnas någon anledning att flytta knappen, annat än för att skapa överensstämmelse med resten av iPhone-linjen.

Apple uppdaterar traditionellt sin iPhone-linje en gång om året, vid ett evenemang i september, men rykten har byggts upp i månader om att Apple utvecklar en ny enhet som kommer att lanseras under våren.



En färsk rapport i 9to5Mac hävdar att den nya iPhone kommer att presenteras vid ett event tisdagen den 15 mars, tillsammans med iPad Air 3 och Apple Watch 2 .

60 års äktenskap

(Bild: Getty)

Även om det finns gott om rykten om iPhone 7 , det här är INTE den telefonen. Detta är vad många förväntar sig att kallas iPhone 5se .

iPhone 7 förväntas lanseras i september 2016 – enligt det vanliga schemat.

Apple säljer för närvarande tre iPhone-modeller - 4,7-tummaren iPhone 6s och 5,5-tums 6s Plus, som båda lanserades i september 2015, och 4-tums iPhone 5s, som lanserades i september 2013.

iPhone 5se ryktas vara en ersättare för iPhone 5s - vilket gör att Apples 4-tums iPhone är uppdaterad med de andra två enheterna.

(Bild: Reuters)

Suffixet 'se' har enligt uppgift beskrivits på två sätt av Apple-anställda: som en 'specialutgåva' variant av 4-tums iPhone-skärmstorlek, och som en 'förbättrad' version av iPhone 5s.

Tidigare läckta bilder tyder på att det kommer att ta några designköer från iPhone 6s och 6s Plus - med böjda glaskanter och fingeravtrycksläsare 'Touch ID'.

Läs mer: iPhone-försäljningen kan ha nått toppen, men vår kärleksaffär med Apple är långt ifrån över

(Bild: One More Thing)

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Andra ryktade funktioner inkluderar en 8-megapixel bakre kamera och 1,2-megapixel främre kamera, stöd för Live Photos och Apple Pay, och samma färgalternativ Silver, Space Grey, Gold och Rose Gold som 6s-serien.

iPhone 5se kommer att sälja tillsammans med iPhone 6s och 6s Plus , men kommer att bli betydligt billigare , enligt KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo, som föreslår att det kommer att kosta runt 0-500 (£250-350).

Det kommer bara att stå för 8-9% av nästa års iPhone-försäljning, men det kommer att hjälpa Apple att utöka sin närvaro på tillväxtmarknader och bland konsumenter med snävare budgetar, enligt Kuo.

omröstning laddas

Bör Apple göra en budget-iPhone?

1000+ RÖSTER HITTILLS

JAINTEMest lästa
Missa inte

Se Även: