Inuti Bill Gates förmögenhet som par skulle dela hem, superbilar och imperium i hälften

Bill Gates

Ditt Horoskop För Imorgon

Paret har separerat utan förskott för deras förmögenhet på 93 miljarder pund

Paret hade inte tecknat några äktenskapsförord ​​för deras förmögenhet på 93 miljarder pund(Bild: Getty Images)



Det tidigare maktparet Bill och Melinda Gates kommer att halvera hela sin förmögenhet efter att ha ansökt om skilsmässa efter 27 år-men vad ingår i deras förmögenhet på 93 miljarder pund?



Det är ett imperium som inkluderar en otroligt generös välgörenhet, 2 miljoner dollar bilar, privata jetplan, superyachter och den bästa delen av USA: s jordbruksmark.



Ett & separationsavtal & apos; - som det hänvisas till i rättegången - föreslår att paret redan har delat sina tillgångar, där Melinda inte söker ytterligare makars stöd.

Det betyder att parets förmögenhet på 93 miljarder pund kan gå 50:50, ett drag som skulle få Bill Gates att falla från den fjärde rikaste mannen i världen till nummer 17, långt efter nuvarande miljardärrivaler Jeff Bezos och Elon Musk.

Bill och Melinda bor tillsammans med sina tre barn i en herrgård vid sjön på 125 miljoner dollar nära Seattle - precis runt hörnet från The Gates Foundations huvudkontor.



Deras familjehem på 66 000 kvadratmeter - kallat Xanadu 2.0 - köptes för 2 miljoner dollar 1988.

Det tog sju år att renovera och idag har dess lyxfunktioner en 100-sitsig matsal, en pool med fossiler och ett stort bibliotek med ett citat från Great Gatsby graverat.



Familjen har en egendom som tillsammans är värd miljarder - utöver hans 2 miljarder dollar i Microsoft -aktier

Familjen har en egendom som tillsammans är värd miljarder - utöver hans 2 miljarder dollar i Microsoft -aktier (Bild: Getty Images)

Jag ville ha ett hus som skulle rymma sofistikerad, föränderlig teknik men på ett diskret sätt som gjorde det klart att tekniken var tjänaren, inte befälhavaren, skrev Gates i sin bok, The Road Ahead.

För att blidka grannarna under nästan ett decennium med byggnadsarbete, erbjöd Gates dem gratis biltvättar och ställde sitt byggteam tillgängligt för att hjälpa till med små projekt i närliggande hem.

Idag, i taket i huvudrummet, finns ett citat från The Great Gatsby: Han hade kommit långt till den här blå gräsmattan, och hans dröm måste ha verkat så nära att han knappt kunde misslyckas med att förstå den.

Inne i det överdådiga hemmet hittar gästerna också en inomhus-utomhuspool med ett undervattensmusiksystem, en konstgjord bäck fylld med lax och en strand med sand importerad, enligt vissa, från Karibien.

Och det är inte heller deras enda egendom. Sammantaget äger familjen Gates bostäder i fem stater inklusive Washington och Kalifornien.

Deras gods på 43 miljoner dollar i Del Mar, Kalifornien är 228 tunnland brett, medan deras ranch i Florida, ett område som är känt för sin ridning, värderas till 59 miljoner dollar.

Arbetare tillbringade sju år med att bygga sitt familjehem strax utanför Seattle - dess värde har sedan dess ökat med minst 120 miljoner dollar

Arbetare tillbringade sju år med att bygga sitt familjehem strax utanför Seattle - dess värde har sedan dess ökat med minst 120 miljoner dollar (Bild: Dan Callister/REX/Shutterstock)

Bill Gates Jaguar XJ6 Series 3 som sitter i hans garage för 30 bilar

Bill Gates Jaguar XJ6 Series 3 som sitter i hans garage för 30 bilar (Bild: Alamy Stock Photo)

Familjen äger också Irma Lake Lodge, en 990 miljoner dollar, 492 tunnland stor ranch i Wyoming som ursprungligen avgjordes av Buffalo Bill 1902 och namngavs efter hans äldsta dotter.

Paret har två hem i Kalifornien - den 228 hektar stora Rancho Paseana, som Mr Gates köpte för 18 miljoner dollar i september 2014 av kostdrottningen Jenny Craig.

Bills imperium innehåller också en sällsynt $ 2 miljoner Porsche, en serie privata jetplan och en samling konstverk som inkluderar en skiss på 30 miljoner dollar från Da Vinci -koden.

Han är också den största privata ägaren av jordbruksmark i USA, med 242 000 tunnland i 18 olika stater.

Den 65-årige största innehavet inkluderar 69 071 tunnland i Louisiana, 47 927 tunnland i Arkansas, 25 750 hektar i Arizona, 20 588 tunnland i Nebraska och 16 097 i staten Washington.

Förvärven hålls direkt, liksom via Gates & apos; personligt investeringsbolag, Cascade Investments.

Bill Gates och Melinda Gates uppfattas ha ett & separationsavtal & apos; på plats

Bill Gates och Melinda Gates uppfattas ha ett & separationsavtal & apos; på plats (Bild: Getty Images Nordamerika)

Bill Gates och fru Melinda på deras superyacht Leander

Paret äger också en superyacht som heter Leander (Bild: Sipa/REX/Shutterstock)

öst 17 stanna en dag till

Bill Gates är också känd för sin kärlek till bilar - hans hem i Seattle har ett garage med plats för 30 fordon.

Han berättade för Ellen DeGeneres i februari 2018 att hans största splurge efter att ha grundat Microsoft köpte en Porsche 911 superbil, som han senare sålde.

Det var en eftergivenhet, sa Gates till DeGeneres.

Gates är också ägare till en Porsche 930 Turbo, en Jaguar XJ6 och en Ferrari 348.

Hans mest värdefulla bil tros vara en extremt sällsynt Porsche 959 - värderad till 2 miljoner dollar. Fordonet tog 13 år att komma fram efter att det hölls kvar av tullen medan det fördes in i USA

Privata jets kommer också hand i hand med Gates -portföljen.

År 2019 sa Bill att även om jetplan är en eftergivenhet, gör det hans liv - som han planerar i fem minuter kvar - mer effektivt.

År 2020 köpte Bill Gates en ny herrgård på 5 800 kvadratmeter i Del Mar, nära San Diego för 43 miljoner dollar

År 2020 köpte Bill Gates en ny herrgård på 5 800 kvadratmeter i Del Mar, nära San Diego för 43 miljoner dollar (Bild: REALTOR/PLANET FOTO)

Jag använder ibland ett privatflyg, sa Gates i Reddit -chatten 2019.

Det hjälper mig att göra mitt grundarbete men igen är det en mycket privilegierad sak att ha.

Gates tros äga två $ 65 miljoner Gulfstream G650ER, två Bombardier Challenger 350, ett Cessna sjöflygplan och en samling helikoptrar.

Gates är också känd för sin konstsamling - mest känt Leonardo da Vincis Codex, som han köpte 1994 för 30 miljoner dollar på auktion på Christie i New York.

Codex är stolt över sitt bibliotek i Seattle.

Det är känt som Leicester Codex, eftersom det en gång ägdes av Earl of Leicester.

Filantropen Gates är också känd för sina samlarobjekt - mest känt Leonardo da Vincis Codex, som han köpte 1994 för 30 miljoner dollar

Filantropen Gates är också känd för sina samlarobjekt - mest känt Leonardo da Vincis Codex, som han köpte 1994 för 30 miljoner dollar (Bild: AFP via Getty Images)

Filantropen Gates är också känd för sin konstsamling - mest känt Leonardo da Vincis Codex, som han köpte 1994 för $ 30 miljoner, och bor på sitt residens i Seattle

Det här ambitiösa hemmet i Seattle tog sju år att slutföra - med Gates som erbjuder gratis hemförbättringar i närområdet för att hålla grannarna nöjda (Bild: Corbis via Getty Images)

Hans konstsamling innehåller också en oljemålning som heter Lost On The Grand Banks, av Winslow Homer, som han köpte för 36 miljoner dollar 1998.

Men utan tvekan är en av deras mest anmärkningsvärda investeringar hittills Bill and Melinda Gates Foundation.

Välgörenhetsorganisationen har bidragit med mer än 50 miljarder dollar till orsaker inklusive global jämställdhet.

I december hade stiftelsen åtagit sig totalt 1,75 miljarder dollar till det globala pandeminsvaret.

Deras köp vid havet vid Del Mar är hittills den näst största husförsäljningen i San Diego County historia

Deras köp vid havet vid Del Mar är hittills den näst största husförsäljningen i San Diego County historia (Bild: Alamy Stock Photo)

I sitt uttalande på måndagen lovade Bill, 64, och Melinda, 56, att fortsätta arbeta tillsammans efter deras splittring.

Skilsmässan följer på Amazon -grundaren Jeff Bezos som delade sin förmögenhet på 150 miljarder dollar med sin fru MacKenzie 2019 efter att hans affär med Lauren Sanchez avslöjades.

De, till skillnad från Bezos, är båda en del av The Giving Pledge - en samling av världens rikaste människor som alla har lovat att ägna åtminstone hälften av sina förmögenheter till välgörenhet.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: