Viktigt skäl till att du aldrig bör spara sparande på ditt löpande konto

Besparingar

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är ingen hemlighet att räntorna på traditionella sparkonton har fallit under de senaste åren - vilket har lett till att miljontals sparare kämpar för att hitta en bra avkastning - om någon alls.



Just nu, det bästa lättåtkomligt konto på marknaden betalar en bedrövlig 1,46% - med långivare som reserverar sina största belöningar för dem som är villiga att dela med sina pengar i tre till fem år.



Och så har en naturlig reaktion på problemet varit att sparare helt och hållet slutar lägga pengar - med många som väljer att låta sina kontanter växa upp på sina löpande konton istället.



Den goda nyheten är att vissa av dessa konton betalar ränta - men de dåliga nyheterna är att det kan kosta dig varenda krona du har.

I Storbritannien är dina besparingar skyddade endast upp till 85 000 pund per bankkoncern, inte bank .

Om du överskrider denna gräns i ditt nuvarande konto, kommer du att tappa bort om din bank kollapsar, i huvudsak för att du inte är försäkrad.



miley cyrus ny pojkvän

Då finns risken för bedrägeri.

Det handlar inte bara om räntor (Bild: E +)



Att ha bort alla dina pengar på samma konto innebär enkel åtkomst för bedragare som framgångsrikt riktar dig.

När de får tillgång till ditt pin -nummer, kort eller nätbankinformation kommer de att få fria tyglar för varje krona du har.

Sedan är det sparfelet. Räntorna kan vara dystra just nu, men det värsta du kan göra är att tjäna ingenting alls.

Enligt Ford Money sitter 41% av spararna fast i en & apos; mardröm & apos; när det gäller sparande, med den vanligaste fallgropen att använda sina löpande konton som sparkonton.

Nästan en fjärdedel använder ett löpande konto som sitt sparkonto och 15% säger att de helt enkelt inte vet vad de ska göra.

'Även om det är en lätt vana att glida in, är många inte medvetna om riskerna att spara på ditt nuvarande konto. Till exempel kan det öka din sårbarhet för bedrägeri, säger Suzanne Lewsley, chef för insättningar på Ford Money.

'Med UK Finance som rapporterar en ökning med 16% i ekonomiskt bedrägeri sedan 2017, kan det kraftigt påverka dem som håller alla sina pengar i en kruka. Att förvara hårt intjänade kontanter på ett ställe hindrar dig också från att dra nytta av räntorna.

Sparare kan göra sina pengar säkrare och dra nytta av räntor genom att öppna ett sparkonto. Sparare med enkel åtkomst ger dig snabb tillgång till dina pengar utan några uttagsavgifter, medan en fast kontant ISA låter dig dra nytta av skattefria räntor samtidigt som du avsätter lite pengar under en längre period.

'När du väl har öppnat en, är att skapa en stående order mellan dina nuvarande och sparkonton ett bra sätt att se till att du regelbundet flyttar dina pengar och sparar, utan att behöva komma ihåg att göra det - oavsett om det är så lite som £ 5 i månaden, lite räcker långt. '

Bästa sparkonton just nu

Den rätta besparingsvanan tar dig långt (Bild: Moment RF)

Vi har också genomgå obligationer med fast ränta och varannan typ av sparkonto , här .

  1. Kontant ISA: Aldermore 3 års fast ränta: 1,7%, min insättning £ 1000. Endast tillgängligt online.

  2. Fast obligation: Aldermore 1 års fast ränta: 1,65%, min insättning £ 1000. Endast tillgängligt online.

  3. Lätt tillgång: Coventry Building Society: 1,46%, min insättning £ 1. Finns online, via telefon, post och i filial.

  4. Bästa vanliga spararen: Endast befintliga kunder, First Direct Regular Saver: 5% ränta, öppet med £ 25-£ 300, ett år, tillgängligt online och endast via telefon.

Källa: MoneySupermarket

Se Även: