Hur ditt barns rörelser förändras under graviditeten - och tecknen på att det är hälsosamt

Livsstil

Ditt Horoskop För Imorgon

Vissa barn sparkar mer än andra.



Om en bebis rör på kroppen längre än några sekunder, eller sparkar ut en lem upprepade gånger i mer än sju, är det mer sannolikt att du märker det. Så det beror på hur aktiv en bebis är, och alla är olika.



katie pris son harvey

En annan faktor är om ditt barn är vänd framåt eller bakåt. Vissa har sin ryggrad på framsidan av din bula (främre position), andra menar att moderkakan är framtill på din bula (främre moderkakan).



Men alla bebisar rör sig när de växer. Som graviditet välgörenhet Tommy förklarar, det finns inget fastställt antal normala rörelser.

Bebisar börjar flytta runt vid ungefär 16 veckor och fortsätter fram till födseln. Det är en vanlig myt att bebisar rör sig mindre mot slutet av graviditeten, och det är viktigt att känna det hela tiden.

Ditt barns rörelser under din graviditet förklaras

Sparka! (Bild: Westend61)



Det är viktigt att vara medveten om det vanliga mönstret av bebissparkar och stötar – de är tecken på att din bebis mår bra. Denna lista har satts ihop av Babycenter , och visar den gradvisa förändringen med tiden.

Återigen, alla är olika och det här är inte en stel struktur, utan är en allmän guide:



16 veckor till 19 veckor

Du kommer att börja märka svaga och fladdrande känslor under denna period. En mild bubblande känsla kan också komma. Om det är din första graviditet kan det ta längre tid att märka.

20 veckor till 23 veckor

Milda sparkar och upprepade ryckningar kan börja hända – speciellt om ditt barn får det hicka ! Dessa kommer gradvis att öka och bli starkare. Rörelse kan bero på tid på dygnet, med mer kick på kvällen, till exempel.

24 veckor till 28 veckor

En kvinna på väg in i förlossningen

Det pågår saker (Bild: Getty)

Fostervattensäcken innehåller nu upp till 750 ml (26fl oz) vätska, vilket ger ditt barn gott om utrymme att röra sig fritt i. Att lemmar svänger kan vara lite slagkraftigt, medan plötsliga ljud till och med kan få ditt barn att hoppa.

29 veckor till 31 veckor

Under denna tid tenderar bebisar att börja göra mindre, skarpare och mer bestämda rörelser. Deras lemmar är mer utvecklade. Du kan börja känna knuffar när din lilla blir lite trång i magen.

32 veckor till 35 veckor

Det här kan vara den mest spännande tiden för att känna din bebis inom dig. Frekvensen att flytta runt ökar, men kan vara långsammare och mer ihållande. Ditt barn har inte mycket utrymme. Det hela kommer att kännas hårdare och stelare.

36 veckor till 40 veckor

Vrickandet fortsätter och ditt barn borde gå in i sin sista huvud-ner-position. Musklerna i din livmoder bör börja trycka ner allt som förberedelse.

Om det här är ditt första barn, kommer han förmodligen att inta sin sista ställning med huvudet nedåt vid cirka 36 veckor, om han inte redan har gjort det. De fasta musklerna i din livmoder och mage hjälper till att hålla honom på plats.

Alla bebisar kommer inte ut i den optimala positionen, men i så fall kommer det förmodligen att kännas som att det finns en melon som trycker ner på din bäckenbotten. Naturligtvis kan sätesförlossningar i dessa dagar vanligtvis vändas.

Det hela har ordnat sig (Bild: Getty)

Det kanske låter självklart, men när din förfallodatum närmar sig – eller till och med passerar – kommer ditt barn att bli större hela tiden. De kommer att vara mycket starkare och röra sig, med vetskap om att det är dags att lämna livmoderns gränser.

'Det är normalt att märka en förändring i de typer av rörelser du känner i slutet av graviditeten', säger Babycentre. 'Men du borde fortfarande känna att ditt barn rör sig ända fram till och även under själva förlossningen.

'Istället för att räkna ditt barns sparkar är det bättre att vara uppmärksam på ditt barns rörelsemönster så att du vet vad som är normalt. Om du har märkt att ditt barn rör sig mindre än vanligt, eller om du överhuvudtaget är orolig för ditt barn, ring din barnmorska. Hon kan lyssna på ditt barns hjärtslag för att kontrollera att allt är bra.'

Och kom ihåg – det kommer alltid att finnas tillfällen då ditt barn sover eller bara kopplar av. Dessutom kommer deras aktivitetsmönster att vara slumpmässigt tills dag och natt bestäms.

rapparen dör på x factor
Mest lästa
Missa inte

Se Även: