Hur Ticketmasters fan-to-fan-biljettutbyte kommer att fungera och varför det kan ge dig billigare biljetter

Ticketmaster

Ditt Horoskop För Imorgon

Så här kommer Ticketmasters senaste nyheter att påverka konsertbesökare(Bild: Getty)



Biljettjätten, Ticketmaster, stänger sina återförsäljningssidor GET ME IN! och Seatwave efter att ha lyssnat på kunder.



Med kunder som tröttnar på att se biljetter snappas upp av robotar och professionella säljare för att sedan säljas för höga priser på återförsäljningsplatserna, Ticketmaster har enligt uppgift lyssnat och lagt ner sina återförsäljningssajter.



Som svar på att stänga av dem har de också lanserat ett nytt sätt att återförsälja biljetter till spel som du inte längre kan göra, med en ny fan-to-fan-utbyte .

Fans kommer att kunna köpa eller sälja biljetter som de inte kan använda via sin webbplats eller app, till det pris som ursprungligen betalades eller lägre.

Ticketmaster har några stora nyheter



Detta kan innebära att några kunniga spelare skulle kunna ta en biljett till stadens hetaste spelning för mindre, helt enkelt genom att vänta till sista minuten.

Hur fungerar Ticketmaster fan-to-fan biljettutbyte?

Det nya systemet innebär att du bara får debitera nominellt värde eller mindre för den biljett du säljer på - vilket gör det omöjligt att tjäna på att köpa tillägg.



Du kan fortfarande få tillbaka dina bokningsavgifter.

Fans kommer att kunna sälja via en biljettbyte, där fans kan köpa eller sälja oönskade biljetter via appen, som du kan ladda ner här på IOS och.

GetMeIn Ticketmaster

GetMeIn finns inte längre

Detta kommer att vara tillgängligt från oktober i Storbritannien och Irland, och från och med idag kommer inga nya evenemang att listas på Get Me In! eller Seatwave.

Se Även: