Hur man tjänar pengar på YouTube - och hur mycket du får betalt per visning

Youtube

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kommer att ha sett historierna om människor som tjänar tusentals - kanske till och med miljoner - från YouTube. Kanske prenumererar du på deras kanaler, följer deras liv eller chattar med dem i kommentarerna.



Förra året kom det fram att brittiska YouTuber Daniel Middleton (DanTDM) tjänade häpnadsväckande 12,3 miljoner pund från videodelningssidan-vilket gjorde 26-åringen från Northamptonshire till kanalens högsta intjänade globalt.



Naturligtvis har Dan 19 miljoner prenumeranter, vilket hjälper, och har drivit sin mest framgångsrika kanal sedan 2012.



Sedan är det de berömda ansiktena, som Zoella.

Men medan de tjänar miljoner är de inte de enda. Ett anmärkningsvärt antal människor tjänar tusentals i månaden, medan mycket fler gör hundratals från sina videor.

Men hur svårt är det att komma in på handlingen, vad behöver du och hur mycket kan du förvänta dig att tjäna? Vi tar en titt.



Vad du behöver för att komma igång på YouTube

Ljus, kamera, YouTube ... Även om du kan komma undan med mycket mindre (Bild: Manchester Evening News)

I teorin kan du göra det stort med bara en telefonkamera och en internetanslutning.



Enstaka träffar som Charlie bet mig i fingret (849 miljoner visningar) och Fenton labrador (18 miljoner visningar) filmades trots allt på telefoner.

dan Osbourne Cheats är Jacqueline där

Men även om potentialen är enorm, är chansen att videon av din kompis som går in i en dörr - två gånger - globalt otroligt liten.

Om du planerar att göra vanliga videor som en del av en kanal vill du ha bra utrustning. Här är några saker att tänka på:

  • Kamera - något som spelar in i 1080p HD. Du kanske också tänker på hur mobil det här är, beroende på vilken typ av videor du vill spela in.

  • Mikrofoner - kameror har dessa i allmänhet, men om du spelar in utomhus eller i en bullrig miljö kan en anständig mikrofon massivt förbättra ljudets kvalitet.

  • Belysning - om du tittar på någon TV -studio är lamporna massiva och välriktade, vi säger inte att du behöver gå så långt, men ta hänsyn till det när du spelar in. Var kommer ljuset ifrån, finns det bländning, hur klart är det?

  • Redigerar - Det är allvarligt osannolikt att du kommer att kunna göra det på en gång, varje gång, så videoredigeringsprogram är viktigt. Det finns anständiga gratisalternativ här, men Adobe Premier är den perfekta lösningen för mer professionella kläder.

Vad ska man spela in

Randy Santel har byggt en massiv efter att ha filmat sig själv som tar sig an matutmaningar (Bild: Liverpool Echo)

Detta är den stora frågan. Människor har lyckats med allt från tv-spel genomgångar till skönhetshandledning, matlagning, unboxing leksaker, komediskisser, vad de har köpt i Primark och mer.

Om du är bra på något - fotboll, Minecraft, smink eller jonglering - är det ett bra ställe att börja.

var filmades det sista kungariket

Men om du bara är för pengarna är att titta på produkter - vare sig det är leksaker, spel, skönhet, teknik, kläder eller något annat - ett bra ställe att börja.

Detta ger människor något användbart att se för att ta reda på något de kan köpa samt öka dina sponsringsmöjligheter och annonsintäkter.

Det viktiga är att ha en nisch och erbjuda värde för tittarna - något som får folk att prenumerera och komma tillbaka för att se dina videor.

'Ingen idé är för dum', YouTuber Colin Furze berättade NEWSAM 2015.

'Om du verkligen gillar gräsmattor eller gräsmattor, gör en video av det. Det finns människor som kommer att titta på det. '

Tjäna pengar på innehållet

Colin Furze har 6 miljoner följare till sin kanal (Bild: Newcastle Chronicle)

Det första du behöver göra är aktivera 'intäktsgenerering' på din kanal .

Detta gör att YouTube vet att du är OK med att lägga annonser på dina videor. Det betyder också att du samtycker till att inte ha något upphovsrättsskyddat material i dem - och ja, det inkluderar backmusik.

Du börjar inte få betalt direkt, men du behöver ansöka om det YouTubes partnerprogram .

För att uppnå partnerstatus behöver din kanal 1 000 prenumeranter och för att folk ska ha sett 4 000 timmar av dina videor under det senaste året.

Om du har nått den tröskeln - även om du sjunker under den senare - kan du börja tjäna pengar på annonserna på dina videor direkt.

Om du fortsätter att växa kan du också gå med i det sponsrade YouTube -programmet när du träffar 100 000 prenumeranter. Det gör att tittarna kan sponsra dig genom att erbjuda återkommande betalningar för att få förmåner som endast sponsorer-som inkluderar märken, nedladdningar och förmåner som att träffa dem personligen eller live chattar.

Om du inte gör den tröskeln finns det andra sätt för människor att få pengar.

Patreon är ett populärt sätt att låta fans få pengar till människor som skapar innehåll - vare sig det är nyhetsbrev, videor eller bloggar. De registrerar sig för att stödja det arbete du gör direkt.

Du kan också sälja produkter och varor som passar din kanal eller till och med ett specifikt inlägg och använd interaktivt kort i dina videor för att länka till varusida eller finansieringssajter.

Sedan finns det affiliatelänkar. Det är där om någon köper en produkt eller tjänst som du har pratat om, kommer säljaren att betala dig en procentandel av försäljningspriset som en introduktionsavgift.

Amazon har den mest kända av dessa , eBay har också en . Sedan finns det företag som Affiliate -fönster , Shopify och SkimLinks som tecknar hundratals affärer med butiker, musikställen och mer så att du får introduktionsavgifter.

Eller om du pratar mycket om ett specifikt företag kan det vara värt att ta kontakt direkt - eftersom du kan se högre avkastning på det sättet.

Läs mer

De nya verktygen för att göra dig rikare
Gratis quiz -appen som betalar 7500 pund 9 otroliga resepengar 10 gratisappar som kan spara dig £ 100s Dela dina saker och tjäna seriösa pengar

Hur mycket kan du tjäna på YouTube -videor

Riktvärdesintäkterna från annonser i dina videor är cirka £ 1 för varje 1000 visningar. Men detta är bara ett riktmärke.

'YouTube betalar pengar per 1000 visningar', säger Furze. 'Det kan variera enormt beroende på vad videon är. Det kan vara allt från 5p. '

älskar island kaz och josh

'Jag tror att max är £ 6 eller £ 7 per 1000 visningar, om du får en riktigt populär video.'

Men om dina saker börjar ta sig upp kan pengarna komma från mycket mer än bara annonser.

Du kan få erbjudanden från företag att granska deras produkter (så gratis saker) eller till och med pengar för att presentera dem eller få någon på dem som gäst.

Du måste vara försiktig runt YouTubes regler här, eller du kan bli sparkad ut, men många människor lyckas få det att fungera.

För att ta reda på hur du tjänar pengar på Instagram, se vår guide.

Se Även: