Hur man får tag på stöldgods utan att bryta mot lagen

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Polisauktioner ger chansen att göra ett fynd.

Polisauktioner ger chansen att göra ett fynd(Bild: Getty)



Att hantera stöldgods är ingen skratt. Om du blir gripen kan du dömas till högst 14 års fängelse.



Men det är möjligt att ta besittning av stulna varor på ett sätt som ligger helt över bord.



hur mycket är tyson fury värd

När polisen återställer föremål från skurkar försöker de få tillbaka dem i sina rättmätiga ägares händer.

Men tyvärr är detta inte alltid möjligt, varför polisen håller auktioner för att hitta ett nytt hem för föremålen. Intäkterna går sedan till en mängd goda syften.

Den stora försäljningspunkten är att dessa auktioner erbjuder chansen att göra ett fynd eftersom du inte tenderar att möta en stor mängd motstånd när du bjuder.



Hur man hittar en polisauktion

Apples lådor och telefoner för iPhone 6 (L) och iPhone 6 Plus (R) visas tillsammans i Utah

Få in ditt vinnande bud innan kammaren går ner och du kan hämta stulna föremål till rabatt (Bild: Getty)

Det finns några olika auktionsvägar som polisen kommer att ta här.



Det första är Humleauktioner, som är en webbplats som inrättats bara för att polisen ska göra sig av med stulna ägodelar.

Du måste registrera dig på webbplatsen för att kunna göra ett bud på en vara, samt skapa ett Nochex -betalkonto. Budprocessen är ungefär densamma som du kommer att se på eBay.co.uk - du anger ett högsta bud, och om du bjuder ut blir du meddelad och får möjlighet att höja ditt eget erbjudande.

I skrivande stund är smycken och fordonstillbehör de områden där du har mest val, även om detaljerna om de faktiska föremålen kan vara lite glesa.

myr och dec's hus

Vissa polisstyrkor föredrar att erbjuda dessa föremål till anbudsgivare i fysiska auktioner.

Greater Manchester Police till exempel auktioner beslagtog och övergav fordon genom BCA Auction Group och Stoodley fordonsauktioner , medan andra stöldgods auktioneras ut genom liknande Centrala auktionsrum i Rochdale, Charles Taylor auktionärer och värderare eller Simon Charles Auktionärer och värderare.

Det är värt att titta på hur din egen lokala polis hanterar stulna varor och om de håller auktioner i ditt område.

Gå till eBay

Du kan hämta saker som polisen har återhämtat från deras dedikerade butiker på eBay (Bild: Getty Images AsiaPac)

Shakespeare två pund mynt

Tro det eller ej, en mängd olika polisstyrkor har sina egna eBay butiker också där de kan sälja ut artiklarna.

Sussexpolisen har till exempel egen butik på auktionssajten, med nuvarande lotter inklusive Nike löparskor, Ford Focus -lättmetallfälgar, Armani -parfym och en iPad Mini.

Sussex säger att intäkterna från försäljningen går till en mängd välgörenhetsorganisationer som den stöder.

Under tiden Cheshire polisens butik har föremål inklusive Bic rakhyvlar och en Oral B elektrisk tandborste att ta tag i, medan Leicestershires polis auktionerar ut bromsbelägg, kläder och bläckpatroner.

Det skiljer sig inte så mycket från att köpa från något annat på eBay med betalningar som vanligtvis går via PayPal och artiklarna skickas ut i posten.

Från stöldgods till förlorad egendom

Förlorat bagage, som semesterväskor, auktioneras också ut.

Förlorat bagage, som semesterväskor, auktioneras också ut

Auktionsföretag är också ett populärt val för reseföretag som också vill rensa bort förlorad egendom.

Transport för London gjorde hela 3 miljoner pund genom att auktionera bort förlorad egendom under de tre åren fram till 2017, till exempel genom både ett fysiskt auktionshus och ett online.

Om du går ner till Greasby i södra London ser du massor av föremål som beskrivs som 'förlorat bagage', medan förlorad egendom också säljs vidare XS -objekt som driver sin egen butik på både eBay och Amazon.

XS smäller också många överflödiga affärsartiklar, så det är kanske inte uppenbart om varan du bjuder på är något som en eftersiktig passagerare från Northern Line lämnat efter sig.

Du kan också prova på att göra ett fynd genom att gå över till en borttappad bagageauktion. Det här är resväskor som flygbolagen inte har kunnat återförena med sina ägare, och därför slängs de till köpare som vill testa lyckan för att se om innehållet verkligen är värt något.

De stora pengarna som smycken och elektronik kommer redan att ha tagits bort, men det kan finnas några designerutrustningar där värda några pund som du kan sälja vidare. Eller så kan det vara själva resväskan som är värd pengarna.

Greasby's är återigen ett av de auktionshus som håller dessa bagageauktioner, medan BCVA i Bristol och Hanworth i Kempton är också värda en titt.

mindhunter säsong 2 slutar

Läs mer

Superspararnas hemligheter
Jag betalade bara 29 p för en hummermiddag Tonåring sänker mammas shoppingräkning till hälften Hur man skapar ett eget gym GRATIS Hur man gör lösa växlar till £ 600

Se Även: