Semesterfirare uppmanade att ansöka om pass nu mitt i 10 veckors förseningar på grund av eftersläpning 2020

Passkontor

Ditt Horoskop För Imorgon

Alla nya och förnyade pass i England kommer nu att vara blåa

Passkontoret sa att medan ett förbud mot icke-väsentliga internationella resor fortfarande är på plats kan människor se till att ingenting står i vägen för dem när de kan åka utomlands genom att ansöka nu(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Semesterfirare som hoppas resa i sommar uppmanas att ansöka om passuppdateringar så snart som möjligt, mitt i 10 veckors förseningar.



Passkontoret har varnat för att de som hoppas på att förnya eller ansöka inför avstängning kan komma att drabbas av omfattande förseningar i sista minuten.



michael jacksons biologiska son

Vanligtvis tar pass mellan fyra och sex veckor att bearbeta.

Men passkontoret sa att en ökning av ansökningarna när resegränserna öppnades igen kan innebära att pass inte kommer i tid. Förra året fick det 3 miljoner färre ansökningar än 2019, vilket innebär att många människor kan sitta på utgångna dokument.

Textpåminnelser kommer att skickas av passkontoret till dem vars pass ska löpa ut.



Du kan ansöka om ett nytt pass eller förnya ett befintligt, antingen online eller per post. Du kommer att få ett av de nya passet i blå stil i båda scenarierna.

Du kan dock inte längre överföra oanvända månader på ett befintligt pass till ditt nya.



Resebyrå

Boris Johnsons färdplan föreslår att gränserna kan öppnas igen den 17 maj - men med utomeuropeiska varianter kan detta skjutas tillbaka (Bild: Getty)

Du kan ansöka online via Gov.uk . Detta kostar £ 75,50.

För att förnya eller ansöka om pass med posten måste du få ett pappersansökningsformulär från antingen ett postkontor som erbjuder Passkontroll och skicka & apos; service eller genom att ringa passrådgivningen på 0300 222 0000. Kostnaden för en pappersansökan är £ 85.

Om du reser av brådskande skäl - till exempel för väsentligt arbete eller av medkännande skäl - kan du få din ansökan att spåras snabbt.

Du kan ringa passets hjälplinje på 0300 222 0000 för att ta reda på det.

Om du vill resa utanför Storbritannien är ditt pass ett viktigt dokument.

Utan det, eller med ett passerat pass, kommer du inte att få komma in i ett främmande land.

Kom också ihåg att vissa länder kräver att du har minst sex månader kvar på ditt pass när du kommer in i landet.

Generaldirektör för hennes majestets passkontor, Abi Tierney sa: Om du har försenat förnyelsen av ditt pass eller ansöker för första gången, ansök nu så att du kan få det i god tid.

Detta nya råd hjälper till att säkerställa att vi fortsätter att uppfylla våra kunders reseplaner under alla perioder med det allra högsta passbehovet.

När börjar semestern igen?

Boris Johnson ökade i veckan optimismen om att icke-väsentliga internationella resor kommer att återupptas från och med den 17 maj eftersom han sa att han inte har gett upp det måldatum som anges i hans färdplan för avstängning.

Johnson sa att ett trafikljussystem kommer att användas när internationella resor återvänder för britter.

Systemet kommer att se länder betygsatta grönt, gult eller rött baserat på kriterier som fall av coronavirus, vaccinationsnivåer och förekomst av varianter.

Res från & apos; grön & apos; länder kommer att vara karantänfria men människor måste fortfarande testas före avresa och vid ankomst tillbaka till Storbritannien.

Luftfartsexperter uttryckte oro över att testkravet kan prissätta många människor på semester utomlands.

Men Johnson föreslog att billiga laterala flödestester kunde användas istället för dyrare laboratoriebaserade PCR-tester.

Han sa: Vi ska se vad vi kan göra för att göra saker så flexibla och så prisvärda som möjligt.

Jag vill verkligen se att internationella resor startar igen. Vi måste vara realistiska. Många av de destinationer som vi vill gå till för närvarande lider av en ny våg av sjukdomen, av Covid, som vi vet.

Vi kan inte göra det direkt, men det betyder inte att vi har gett upp den 17 maj. Vi kommer att säga så mycket vi kan, så snart vi kan, om internationella resor.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: