High Court beordrar Ryanair att kompensera för tusentals drabbade av flygavbokningar

Ryanair

Ditt Horoskop För Imorgon

Ryanair

Den irländska transportören sade att stoppet som kallades av fem fackföreningar orsakade störningar för minst 100 000 passagerare(Bild: AFP/Getty Images)



Budgetflygbolaget Ryanair har beordrats att kompensera tusentals passagerare som förlorade ekonomiskt efter att det ställt in hundratals flygningar på grund av personalstrejker.



Vid industriområdet uppstod störningar på alla europeiska flygplatser, med vissa kunder som tvingades avbryta semester eller betala för alternativa flygningar för att återvända hem - utan någon ersättning.



Walk-outs började i Spanien, Portugal Belgien och Italien över löne- och arbetsvillkor.

Vid den tiden sa det irländska flygbolaget att stoppet som kallades av fem fackföreningar hade tvingat det att ställa in 600 flygningar över Europa den 25 och 26 juli, vilket påverkade 100 000 passagerare.

jag är en kändis 2019 line up

Högsta domstolen sade i veckan att personer vars flyg stördes under perioden 2018 bör kompenseras.



Fram till nu hade flygbolaget vägrat att ersätta passagerare på grund av att 'extraordinära omständigheter' gällde.

Ryanair tvingades avbryta dussintals flygningar över Europa efter att kabinpersonalet började slå till

Ryanair tvingades ställa in dussintals flygningar över Europa efter att kabinpersonalet började slå till (Bild: Getty)



Civil luftfartsmyndigheten (CAA) vidtog dock rättsliga åtgärder mot Ryanairs vägran att betala passagerare som hade lämnats utanför fickan.

Det hävdade att passagerare hade rätt till ersättning enligt EU -lagstiftningen.

Enligt Luftfartsverket fick passagerare enligt EU -lagstiftning göra anspråk på EU261 för flygningar som är försenade med tre timmar eller mer, inställda flygningar eller när de nekades ombordstigning.

På torsdagen instämde High Court i CAA: s tolkning.

gary speed barry bennell

Paul Smith, CAA: s chef, sa: Ryanair har vägrat att betala ersättning till passagerare som drabbats av industriella åtgärder som dess piloter vidtagit under 2018. Vi trodde att dessa passagerare faktiskt var skyddade av lag och att Ryanair inte kunde göra anspråk på sina försenade och inställda flygningar 'extraordinära omständigheter.

mellantonerna har separerat
Den irländska transportören sade att stoppet som kallades av fem fackföreningar orsakade störningar för minst 100 000 passagerare

En demonstrant i avgångshallen på Zaventem internationella flygplats nära Bryssel efter att passagerarna fick veta att deras flyg hade avbrutits på grund av en arbetare & apos; strejk (Bild: Francois Lenoir/Reuters)

High Court har idag gått med på vår tolkning av lagen.

Vi har åtagit oss att skydda flygpassagerarnas rättigheter och är fast beslutna att se till att alla flygbolag uppfyller sina juridiska skyldigheter.

Luftfartsverket meddelade att berörda kunder bör vänta på ytterligare information innan de fortsätter sina påståenden eftersom Ryanair har rätt att överklaga beslutet.

Den irländska transportören sade att stoppet som kallades av fem fackföreningar orsakade störningar för minst 100 000 passagerare

Ett Ryanair -flygplan parkerade på asfalten under en strejk av deras piloter och kabinpersonal i Tyskland (Bild: Ralph Orlowski/Reuters)

En nyligen genomförd undersökning av konsumentgruppen Vilken? fann Ryanair att vara ett av de sällsynta flygbolagen för återbetalningar med en kundnöjdhetspoäng på bara 13%.

En tredjedel av de tillfrågade som fick ett flyg avbokat av det irländska flygbolaget sa att de hade väntat mer än tre månader på sina pengar tillbaka.

Flygbolaget har varnat för att det står inför 'det mest utmanande året' i sin 35-åriga historia till följd av resebegränsningar som införts på grund av coronaviruspandemin.

Men den sa att den förväntar sig att efterfrågan kommer att skjuta upp när alla högriskgrupper har vaccinerats.

betydelsen av nummer 11

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: