Halifax erbjuder 100 £ i kontanter till alla nya kunder när bankmuta återvänder

Halifax Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Du behöver inte vara en helt ny kund(Bild: Getty)



katie price harvey pappa

High street långivare Halifax tar tillbaka sitt £ 100 byte incitament för första gången sedan pandemin började i mars.



Det kommer efter siffror i veckan som visade att banken förlorade mer än 92 000 kunder mellan januari 2019 och juni 2020.



Långivaren sa att alla som ansluter sig till sitt Halifax -belöningskonto kommer att få pengarna direkt till sina bankkonton inom sju dagar.

Du kan få bonusen om du har varit en Halifax -kund tidigare - men för att vara berättigad måste du öppna ett nytt konto och du kan inte ha fått ett Halifax -bytesincitament sedan april 2018.

Halifax -belöningskontot skapades för att belöna kunder som innehar sitt huvudbankkonto med Halifax.



Förutom erbjudandet på £ 100 kan kunderna välja att streama två filmer i månaden under hela året, värda upp till £ 120, hämta en gratis Vue -biobiljett i månaden, en belöning på £ 5 per månad eller välja ett gratis tidningsabonnemang.



(Bild: iStockphoto)

Utöver detta får kunderna tillgång till Cashback Extras, som erbjuder 15% cashback hos utvalda återförsäljare.

Martin Turner, på Halifax, sa: ”Det har aldrig varit en bättre tid att öppna ett nytt konto hos Halifax.

'Både våra nya Reward- och Ultimate Reward -konton har möjlighet att tjäna en fantastisk livsstilsförmån och nu kommer nya sökande också att få £ 100 när de byter till oss när de använder branschbytestjänsten.

'Bytningsprocessen tar bara sju dagar och kunderna kommer att få sina £ 100 innan bytet är klart.'

För att få förmånen måste du byta via tjänsten för byte av löpande konto, vilket tar cirka sju dagar och inkluderar alla autogiro, stående order och löne- och pensionskrediter.

taylor swift crop top

Halifax -beloppets löpande konto är tillgängligt för nya och befintliga kunder, för ensamma eller gemensamma konton och är gratis för alla som betalar £ 1500 på kontot varje månad. Om dessa kriterier inte är uppfyllda har kontot en gratis £ 3 per månad.

Royal ascot resultat 2013

Det ultimata belöningskontot kommer med £ 17 i månaden, men inkluderar även reseförsäkring, mobiltelefonförsäkring och bilavbrott.

Hur fungerar byte av belöningar?

Olika banker och byggföreningar erbjuder kontantbelöningar för att vinna över din sed - och om erbjudandet stämmer kan det vara en vinst, vinn.

För att få förmånen måste du byta med gratis Nuvarande kontoväxlingstjänst (CASS) . I de flesta fall kommer du också att bli ombedd att överföra över minst två autogiro och ha en minsta månadsinkomst på minst £ 500.

Om du går med men inte uppfyller kriterierna är det osannolikt att banken betalar ut.

Därför är det viktigt att ...

Gör dina läxor innan du går med

(Bild: Bloomberg via Getty Images)

Orolig för räkningar? Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg, registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Att byta pengar är bra - men innan du gör det, läs alltid det med småt för att se till att det är rätt drag för dig.

Det beror på att om du inte uppfyller behörighetskriterierna kanske du inte får belöningen. På samma sätt, om det finns en dold månadsavgift som du inte är medveten om, kan det drabba dig längre ner i raden.

Kontrollera vad banken erbjuder utöver kontantförmånen - det vill säga reseförsäkring - fråga om kassakrav, eventuella månadsavgifter och kontrollera att du uppfyller minimikraven.

`` Byta incitament är en stor lockelse för konsumenter som vill flytta sitt löpande konto, men detta borde inte vara den enda anledningen till att byta '', förklarar Moneyfacts expert, Rachel Springall.

'Kunder måste se till att de väger upp alla element i ett löpande konto innan de flyttar, vilket inkluderar eventuella avgifter eller ytterligare förmåner.

'Det är inte så bra att byta till ett konto som erbjuder gratis kontanter om någon förväntar sig att använda checkräkningen ofta. Inte bara det, men att öppna ett konto som rymmer massor av förmåner och kostnader i en avgift varje månad är lite meningslöst om kunden inte använder dem. '

st denys tågstation

Se Även: