Grand Designs fyr från 'sorgligaste avsnittet' som fortfarande byggs ett decennium senare

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

En Grand Designs -fyr som dök upp i & apos; sorgligaste avsnittet någonsin & apos; byggs fortfarande över ett decennium efter att arbetet startade 2010.



Edward Short och hans familj var tänkta att flytta in i Chesil Cliff House i Down End när byggandet av deras ambitiösa fyr skulle stå klart år tidigare.



Grand Designs -presentatören Kevin McCloud fanns till hands när Channel 4 dokumenterade byggandet vid den tiden, bara för att det skulle bli ett av de mest publicerade avsnitten efter att Ed förlorat allt.



zack morris (skådespelare)

Byggnaden störde inte bara familjen i en spiralskuld, projektet - som många lokalbefolkningen sa var en ömtålig - kostade honom också hans äktenskap och blev aldrig slutfört. På showen avslöjade han att han behövde ytterligare 2 miljoner pund för att få fastigheten klar.

Chesil Cliff House i Croyde har byggts sedan 2010

Chesil Cliff House i Croyde har byggts sedan 2010 (Bild: SWNS)

Den halvbyggda fastigheten - som var tänkt att ha ett runt fyrvåningstorn samt sex sovrum och en infinitypool - satt försummad i flera år innan arbetet återupptogs 2020.



aaron taylor johnson fru

Nu 50 år gammal har Edward lovat att slutföra bygget och försöka sälja det i slutet av året. Han hade också bett om ursäkt för lokalbefolkningen för de oavslutade ögonen och lovat dem att det slutliga resultatet kommer att bli & apos; fantastiskt & apos ;.

Efter att ha reflekterat över vilken inverkan byggnaden hade på hans familjeliv och äktenskap sa Edward på showen: 'Jag måste ta det på hakan - min ambitionella fåfänga har förmodligen kollapsat äktenskapet. Det är sanningen. '



Konstruktionen försummades tills byggare kom till platsen förra året

Konstruktionen försummades tills byggare kom till platsen förra året (Bild: SWNS)

Ed Short och hans fru Hazel splittrades så småningom när konstruktionen fortsatte att spiral

Ed Short och hans fru Hazel splittrades så småningom när konstruktionen fortsatte att spiral (Bild: Kanal 4)

Enligt Devon Live , byggare & apos; stugor sågs på platsen förra året, och nu pågår ett arbete för att få fastigheten i form.

Det rapporteras att fyrhuset väntas stå klart i augusti 2021, om vädret tillåter.

Med tanke på det oförglömliga avsnittet sa tv-presentatören Kevin nyligen till Stuff att projektet spirade på ett sätt som ingen kunde ha föreställt sig.

strikt romanska rykten 2019
Det ursprungliga hemmet var tänkt att ha sex sovrum och en infinitypool samt panoramautsikt

Det ursprungliga hemmet var tänkt att ha sex sovrum och en infinitypool samt panoramautsikt

Presentatören sa till publikationen: 'Det var en fantastisk historia - saker och ting spirade bara. Många reagerade på det och trodde att vi (snurrade) en moralisk berättelse. Men vi bestämde oss inte för att driva en moralisk berättelse. Bygget var tänkt att vara en vacker dårskap.

'Jag råkade redan känna arkitekten, och det var en fantastisk plats med en stor grupp människor. Allt passade på plats. Men när det gick i spiral gick det väldigt dåligt. '

Se Även: